Forum dostu deneyimli arkadaşlarım; garanti dışı ama maksimum 100 km filan kullanılmış geotech life bisikletimden pedal çevrildiğinde gııırrçç-gaaaarrrçç gibi sesler geliyordu. bisikletçi göbekten dedi(önce başka bir pedal takıp denedik), 30 tl ye shimano göbek takarım çok uzun süreler sorun yaratmaz dedi, eyvallah dedim. O an bisikletçi yoğun olduğundan, bisikleti bıraktım bir kaç saat sonra aldım(tam olarak değişimi gözlerimle görmedim), ses tam olarak kesilmişti. Ancak bir buçuk ay kadar sonra daha 70km filan yol yapmışken ses aynı şekilde yavaş yavaş yeniden başladı. Biliyorum ki artacak. Boyum 1.87 kilom 87 bisikleti çok hafif kullanmıyorum hızlenırken pedala gayet yüklenirim birde ayağı kalkıp pedal çevirmeden yokuş aşağı gittiğim filan da olur ama pedala güç vermek dışında kesinlikle uygunsuz kullanmam çok dikkatliyimdir.
1) 50 km de shimano göbeği bozmuş olmam mümkün müdür??
2) Evet ise ne yani 50 km de bir göbek mi değiştireceğim?
3) Shimano dan daha iyi ve benim bozamayacağım fiyatı da makul aralıklarda başka göbek var mıdır?
4) Forumu epey inceledim, herkes çıt çat tipi sert ve keskin seslerden boşluktan filan bahsediyor benimki bariz yaylanma sesi gibi. Sizce yine de göbek midir? başka bir bisikletçiye gidip öncekinin göbeği değiştirip değiştirmediğini kontrol ettirmem gerekir mi?
Bisikleti çok kullanamasam da binebildiğim zamanlar çok haz alıyorum. En güzel sesi tekerin asfalttaki hışırtısı. Ses gelince her şey ölüyor. Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
1) 50 km de shimano göbeği bozmuş olmam mümkün müdür??
2) Evet ise ne yani 50 km de bir göbek mi değiştireceğim?
3) Shimano dan daha iyi ve benim bozamayacağım fiyatı da makul aralıklarda başka göbek var mıdır?
4) Forumu epey inceledim, herkes çıt çat tipi sert ve keskin seslerden boşluktan filan bahsediyor benimki bariz yaylanma sesi gibi. Sizce yine de göbek midir? başka bir bisikletçiye gidip öncekinin göbeği değiştirip değiştirmediğini kontrol ettirmem gerekir mi?
Bisikleti çok kullanamasam da binebildiğim zamanlar çok haz alıyorum. En güzel sesi tekerin asfalttaki hışırtısı. Ses gelince her şey ölüyor. Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.