Scudo Sports

Optimum tur lastiği ölçüsü

gcs

Aktif Üye
Tepki
90
İsim
Görkem S.
Arkadaşlar uzun turlar için yüklü bisiklete takılacak lastik kalınlığı ne olmalıdır. Emniyet,konfor ve jant sağlığını gözeterek dengeli bir tavsiye bekliyorum. Bu arada tekerlerin 28 inç olduğunu ekleyeyim, önemli bir faktör.

Scudo
Abartmaya gerek yok. Dünyayı turlamaacaksan vede toprak yollara girmeyeceksen öyle40,35 ebat kullanma. 700*32 bir lastik (patlak korumalı )Türkiye yollarında her işini görür.

32 fazla ince gelmez mi? O kadar yükle yolun tepkisinden çekiniyorum açıkçası, memleketin yolları malum.

28 ve 32 yüksüz hızlı turlar için daha uyun, her iki lastiği de kullandım. 35 ve 38 stabilize yollarda daha konforlu oluyor, lastik türüne göre de perfomans da alabilirsiniz, 42 ve yukarısı da tamamen konfor amaçlı düşünebilirsiniz. Yükünüz fazla oluyorsa min 38 kullanmanızı tavsiye edebilirim.

Konfor için kalın hız için ince lastik malum.
Tur için ben 35 mm derim bir başkası başka söyleyebilir normaldir.
Yani optimum ölçü kişinin kendi isteklerinden doğan seçime bağlıdır.
Siz detayları çok önemseyen bir kişiyseniz eğer koga markasının lastik ölçülerine bakın. Bu firma turcturculara özel custom bisiklet yapıyor ve işinin ehli.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Detayları önemsemek bir tarafa iki kere masraf yapmamak için de deneyimlerden faydalanmaya çalışıyorum. Paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Merhaba,

Ben geçen sene lastiklerimi yeniledim. Chain Reaction Cycles'dan "Schwalbe Marathon Mondial" 700cx37 (kevlar) aldım.

Tavsiye derim.

Kazasız ve keyifli turlar

five

Geri