Scudo Sports

Önemli bilgiler

Fotoğraf çektim bolca ama polis kanıt olarak kabul etmiyormuş, şimdi birinden görsem bisikleti ve o kişi de başkasından almış olsa ben para verdim benimdir diyebilir, ben ikinci el alırken aklıma çalıntı kontrolü etmek gelmedi, gerçi benimki sıfır gibiydi ama yine de kontrol etmek için bi sistem getirilmeli, günümüz teknolojisinde hiç zor ve maliyetli bir şey değil. Devlet bi sistem açıcak o kadar, hatta buna kayıtta para alacağı için severek yapar yetkililer. Böyle bi sistem için düşünüp tüm bisikletliler olarak bi önerge sunalım derim.

Böyle bir belge alırsam resmi olarak bir kanıt sayılır mı, veya bunu notere tasdik etmek için ne gerekir? Yani birisi bisikleti çalıp notere tasdik edebilir mi bi arkadaşımdan aldım gibi?

İmzalı belgenin resmi durumunu bilmiyorum (bir imzayla neler olduğunu da aslında iyi biliyoruz) ama elinizde çalmadığınıza, sizden çalınsa da o tarihte (en eski) size ait olduğuna dair gayet geçerli bir belge olacağını düşünüyorum; bisikletiniz çalınsa ve siz onu bulsanız, elinizdeki belge ile hayli hayli bisikletinizi yasal yollarla geri alabilirsiniz sanki. Kaldı ki noterde kayıt en iyi yol gibi... Sonuçta (tekrarlıyorum, bisiklet çalıntı ise) sizin kimden aldığınız (sorumlu), siz çaldırırsanız kimin suçlu olduğunu kanıtlayabilirsiniz gibi... Ben bisikleti ikinci el aldım ve şase numarası, tc numarası gibi bahsettiğim şekilde imzalı kağıt aldım. Şimdi birisi dese ki bak bu belgem, bisikleti çalmışsın, bende derim ki al bu da benim belgem, çalan ben değilim.

Scudo
İmzalı belgenin resmi durumunu bilmiyorum (bir imzayla neler olduğunu da aslında iyi biliyoruz) ama elinizde çalmadığınıza, sizden çalınsa da o tarihte (en eski) size ait olduğuna dair gayet geçerli bir belge olacağını düşünüyorum; bisikletiniz çalınsa ve siz onu bulsanız, elinizdeki belge ile hayli hayli bisikletinizi yasal yollarla geri alabilirsiniz sanki. Kaldı ki noterde kayıt en iyi yol gibi... Sonuçta (tekrarlıyorum, bisiklet çalıntı ise) sizin kimden aldığınız (sorumlu), siz çaldırırsanız kimin suçlu olduğunu kanıtlayabilirsiniz gibi... Ben bisikleti ikinci el aldım ve şase numarası, tc numarası gibi bahsettiğim şekilde imzalı kağıt aldım. Şimdi birisi dese ki bak bu belgem, bisikleti çalmışsın, bende derim ki al bu da benim belgem, çalan ben değilim.
Anladım, hiç yoktan iyidir diyorsunuz, telefon alırken öyle yapmak istemiştim fakat satan kişi size niye güveneyip deyip nüfus cüzdanı fotokopisi vermemişti.

Anladım, hiç yoktan iyidir diyorsunuz, telefon alırken öyle yapmak istemiştim fakat satan kişi size niye güveneyip deyip nüfus cüzdanı fotokopisi vermemişti.

:) Bende olsam kimliğimin fotokopisini vermem tabi ki... Buradaki amaç bir satış belgesi (sanki kitapçılarda böyle bir belge vardı) edinmek için bazı bilgileri almak. Yoksa bende de satıcının kimlik fotokopisi yok.

Seneler önce yazılımcı bir arkadaşım evinden çalınan ve yurt dışından yüklü bir paraya aldığı bilgisayarına malum site ilanlarında denk gelip gidip bakmış, ardından da polisle beraber gitmiş almıştı. Aklınızda olsun.

Merhabalar
Sitede yeniyim. Bisikletim çalındı, ana sayfaya nasıl konu açacağımı bulamadım. Yardımcı olurmusunuz

Merhabalar
Sitede yeniyim. Bisikletim çalındı, ana sayfaya nasıl konu açacağımı bulamadım. Yardımcı olurmusunuz
Sağ üstteki arama yerine çalıntı yazın ve çıkan konulardan birine yazmak istediğiniz iletiyi yazın foruma yeni kayıt olduğunuz için ne yazık ki konu açamıyorsunuz.

Geri