Scudo Sports

ön-arkafar ve hız gösterge sistemi tavsiyesi

cyilmaz

Aktif Üye
Tepki
91
Arkadaşlar merhaba,
Yeni aldığım bisikletim için, ön-arka far ve hız göstergesi tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Amatör bir kullanıcı için yeterli olabilecek uygun fiyatlı bir ürün işimi görecektir.

Scudo
km saati olarak sigma bc506 ve bc906 ürünlerini tavsiye edebilirim giriş seviyelerinde bir model.

• Beğen
Tepkiler: cyilmaz
@cyilmaz

Ben de yeni başladım. Satın aldığım yerde sigma bc 509 vardı onu aldım. gayet güzel, sigma almalısın km saatini..

Ön arka far durumunu ise ben de arıyorum. Farlar eskiden güçlerini tekerden alırdı, şimdi sadece pille mi çalışıyor? Acil yardım istiyorum far tavsiyesi konusunda..

Gücünü tekerden alan farlar dinamolu oluyor. genelde pek verimli olmuyor ve tekeri yipratiyorlar. Led teknolojisi sayesinde artık daha düşük enerjiyle farlar kullanilabiliniyor. Bisikletcilerde 15-20 liralık bi far ısınızı görür

• Beğen
Far güvenlik açısından gerekli. Hollanda'da kalmıştım daha önce 1 ay gece farsız kullanamıyorduk bisikleti. Polis hemen ceza yazıyordu...

Ön far konusunda S-Sun SS-L120W ve Sigma Quadro arasında kaldım. Tavsiyesi olan var mı acaba?

@cyilmaz

Aynen benimde bunlara ihiyacım var... Birde fiyat durumları ne seviyededir? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

(link)

Yukarıdaki linkte Tchibonun hız göstergesini buldum. Çok fonksiyonlu.. Sıcaklık göstergeli, aydınlatmalı ve kablosuz. Pek bir bilgim olmadığı için kötü bir ürün değilmiş gibi geldi. Siz nasıl değerlendirirsiniz? 2 adet sipariş etmeyi düşünüyorum.. ;?

@cyilmaz

ön far s-sun kullanıyorum. şöyle bilgi vereyim. kesinlikle güçlü bir far ancak geniş bir açısı yok yani öne doğru çok uzağı aydınlatıyor ama geniş değil.. daha çok elips ya da yuvarlak bir daire biçiminde ışığı var. sigma quadroda böyle enlemesine ve uzunlamasına parlaklık nasıl kullanan arkaşlara bir sorun. ama ben s-sundan memnunum sonuçta ilk amaç benim için fakedilebilirlik. karşıdaki arabalar sellektör bile yapyıolar eğer dik bir açıyla ışığı karşıya verirsem.

arka far olarak ise tarışmasız yine s-sun un arka farı diyorum. motorsiklet farı gibi abartısız.kullanan varsa bilir. çok güçlü üstelik en hafif arka far.

km saati olarak bc1009 tavsiye ederim. zaten bc906 modelinin yenilenmiş hali yani bc906 da olabilir. üstü modellerde çok fazla ek özellik var ama emin olun hiç birini kullanmıyorsunuz. birtek avantajı bence ışığı olması ve hava sıcaklığını göstermesi. bunu dışında yok iki bisiklet için uylarnıyo yok iki bisiketlet arasındaki performans farkı.. hiç bir işe yaramıyor.. düşünürseniz böyle birşey ayrı ama daha hiç rastlamadım.. prof antremancılar dışında.. onlar bile çok nadir.

• Beğen
Merhaba,
Ben de Bc 906 sigma kullanıyorum. Çok memnunum.
Far olarak da yeni Infini Luxo 109 1W aldım. Çok iyi. Tavsive ederim (Daha önce Ssun da kullandım o da oldukça iyidir.)

Kazasız ve keyifli turlar.

five

• Beğen
@cyilmaz

Arkadaşlar bende ön far Sigma Quadro kullanıyorum,farkedilebilirlik ve kullanışlı bir ürün arayanlara tavsiye edebilirim fakat şunuda belirteyim öyle bildiğiniz far gibi önünüzü aydınlatmıyor ama ben şehir içi kullandıgım için pek problem olmuyor 3 şekilde yanma ozelliği var ilk basışta düz yanıyor ikincide fasılalı üçüncüde ise ledler sıralı şekilde yanıp ışık dolaşıyor.Pil tüketimi cok cok iyi 3 adet ince pil ile birkaç ay çalışıyor (tabiki ortalama bir kullanım ile) arkada yine sigma cuberıder 2 kullanıyorum oda benzer ozelliklerde kaliteli bir üründür ikiside sudan etkilenmiyor fakat kesinlikle şunu belirteyim trafikte dikkat çekiyor bir keresinde ters yönde bir sokakta ilerlerken onumdeki virajın oradaki taksi beni görmedi ama yandan ısıkları farketti ve durup bana yol verdi otomobil zannedip:D km saatininide yine sigma marka bir ürün aldım yeni aldıgım için görüs belirmeyeyim.
Genel olarak sigma'nın kaliteli ürünleri oldugunu düsünüyorum he daha kaliteli markalarda vardır muhakkak fakat benim tecrubelerim bunlardan ibaret.
Yani daglara uzun turlara cıkıp profesyonelce kullanmayı dusunmuyorsanız bu ürünler işinizi rahatlıkla görür..
Teşekkür eder kazasız sürüşler dilerim...

Km saati ^SİGMA^ öneririm,model olarak senin maddi durumun, kullanım durumun ve beğenine kalmış.

ön ve arka ışık tertibatı içinde ^S-SUN^ önerebilirim gerçekten aydınlatma ve farkedilirlik olarak başarılı.

Geri