Scudo Sports

Ön amortisör öne arkaya titriyor.

cem ali

Üye
Tepki
0
İsim
cem ali
Merhabalar . Sr suntour xct maşam fren tuttuğum zaman öne arkaya oynuyor. Forumda benzer bir sorun yaşayan arkadas gördüm fakat onun masasının ic bacak ve dis bacak kesişim noktasi titriyordu. Benim sorunum ise masa borusunun bir turlu sabit kalamamasi . Galiba masa borusunun dibinde ki 3 parcayi yanlış yerleştiriyorum . Ya da farkli bir durum. Sırayla nasil parcalari dizdigimin fotografini atacagim . Nerede yanlış yapıyorum ? Lütfen bana yardım eder misiniz ?20160820_172940.jpg 20160820_172935.jpg 20160820_172631.jpg 20160820_172710.jpg

Scudo
parcalari yanlis takmissiniz, kirmizi ile isaretledigim parcalar üst tarafa takiliyor
20160820_172631.jpg

2 numarali parca salcano yazan kapagin altina gelecek. Yani ilk önce 1 numarali parca geciyor sonra da 2 numarali parca. Ayrica 2 numarali parcayi ters cevirmeniz gerekiyor, yani konik tarafi masaya dogru bakmasi lazim.
20160820_172940.jpg

Dipnot: Spacerin tekini ya cikarmaniz gerekiyor yada 5mm olanindan takmaniz gerekiyor. Üzerindeki 1 cm lik spacer büyük, gidonbogazi tam verimli sıkılmaz. Bogazin üst tarfdaki vida bosta kaliyor.

Aynı sorunu düz maşada yaşamıştım. Spacerlar doğru takılmamış olabilir :)

@Murat Cömez

Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim . Fakat yine de başarılı olamadım . Bunun nedeninin şu olduğunu düşünüyorum ; 2 numaralı parça gördüğünüz gibi kırık . Aynı zamanda 2 numaralı parçanın üstüne takılan parça da [üstün de salcano yazan (ayrıca attığınız 2. resimde göstermiş olduğunuz)] kırık . Yani alt kısmı yok (saçakları) . Bunların beni başarısız kıldığını düşünüyorum . Sizce de sorun bu mudur ?

Kirik dediginiz parca 2 numarali parcanin icine geciyor, onun görevi saftborusunu ortaliyor.

Simdi söyle bir siralama yapalim.

1. masayi alttan yukariya dogru sokuyorsunuz ve masada daki cakili yatak altaki bilyaya iyi oturmasini sagliyorsunuz
2. 2 numarali parcayi yukaridan bilyanin arasina bastirarark geciriyorsunuz. (yönü dilk mesajimda da dedigim gibi konik tarafi masaya dogru olacak, yani bilyanin ot´rtasina ok gibi girecek. Böylece saftborusu ortalanmis oluyor)
3. 2 numarali parcayi bilya ile kirik dediginiz parcanin üzerine kapak gibi gecirmeniz gerekiyor. Aslinda o parca salcano yazan parcananin görevini görüyor. bu durumda salcano yazan parcayi spacer olarak kullanmislar, neden öyle yapmislar bilmiyorum ama gereksiz birsey.
4. spacerleri takin
5. gidon bogazini takin ama vidalarini gevsek birakin
6. ahead kapagini takin ve saft ile bilya arasindaki bosluk kayip olana kadar sıkın, sonra da bogazin vidalarini sıkın.

Bir sorum olacak, siz furj takimini yenimi takiyorsunuz? Eger yeni takiyorsaniz eski furj takimdan parcalar ekledinizmi? Salcano yazan parca ile 1 numarali parcadan bir bana fazla gibi geldi.

Birde o 1 numarali parcanin iki tarafindan cekilmis bir fotograf atarmisiniz.

Edit. Simdi farkina vardim. 1 numarali parcanin ic capi cok büyük yani benim tahminin o parca saftborusundaki cakili yatagin eftrafina takilmasi gerekiyor. Bir deneyin oraya oturuyorsa sorun cözüldü demektir.

Sizin kadronuz konik kadromu?

spacer.jpg

Kirik parcananin bilyanin arasina oturma sekli. ve sonrada salcano yazan parca üzerine gliyor.

20140105162206719isv4foc.jpg

son derece basit bir montajı yapamamışsınız. bence size doğru olanı birebir göstersek bile sıkılığını ve çektirme sırasını anlatmamız oldukça zor. bu şekilde de kullanırsanız bisiklete zarar verirsiniz. bir bisikletçiye göstermenizi dağa sağlıklı buluyorum. furç takımı montajı yazıp aratıp ulaştığınız sonuçlar bizim anlatacaklarımızdan daha güzel bilgiler var fotoğraflı ve video lu. yaparsanız onlarla yaparsınız yoksa bilen birine kalır iş.

En basiti skypen varsa buyur gel ve 5 dakika da yapalim beraber.

Geri