Scudo Sports

ömür boyu Turkiye turuna yoldaşlar aranıyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Şehir hayatının kargaşasından sıkılıp doğada hayatına devam etmek isteyen. Bisiklet ile seyahat edip çadırda yaşamayı göze alabilecek. Yoldaşlar arıyorum. Gittiğimiz köylerde gündelik işlerle maddi kaynak sağlar göçebe hayatı yaşarız

Scudo
ömürlük birşey istemişsiniz ama sadece 3 satır bilgi vermişsiniz.inşallah yanınıza birini bulursunuz ama biraz zor :( herkesin ailesi evi köyü var onlardan ömür boyu uzaklaşmayı kimse göze alamaz uzun turlarda bile ailelerimizi zor ikna ediyoruz ayrıca çılgın oluyoruz bunu söylediğimizde ..... :) şimdiden kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Planı, krokisi olmadan her şeyi olacağına bırakarak, gps ile değil adres sorarak yol bularak çıkmak istiyorum yola. Elbette ailesi olan için zor ama benim gibi dünyadan nefret eden elbet vardır

O kadar kolay verilecek bir karar değil bu. Zira insanların işleri güçleri var, ailelerine karşı sorumlulukları var, okulları var, çocuğu var, eşi var, işi var. Bir anda hepsine sırt çevirmek zor bir karar, Türkiye şartlarında belki de imkânsız. Bir de en yakın arkadaşlar uzun turlarda yorgunluğa bağlı olarak birbirlerine tahammül etmekte zorlanıyor, hiç tanımadığın birisiyle forumdan tanışarak ömür boyu birşeyler yapmak pek rasyonel değil bence :)

Fikir güzel ama buna ne imkanım, ne de hedeflerim uyar. Hem de kimse tanıdığı biriyle kolay kolay tura çıkmak istemeyebilir. Kafalar uyuşmazsa ömürlük tur, ömürlük derde döner. Ben sırf bu yüzden tura çıkacak olsam adam aramaya korkuyorum. Çünkü bu forumda hoşgörü yok. Forumda çok insanda hoşgörü olabilir ama karşıt bir görüşte direk sakata gelirim(bu yüzden bir defa 1 günlük uzaklaştırma aldım). O yüzden eğer düşünen varsa önce bir özelden yazışıp, saygıyla görüşlerinizi öğrenin, uymuyorsa direk uymuyor diyin ve tartışmadan ayrılın.

@Ugur Basdag

Hayattan memnunlukla ne alakası var anlayamadım? Şimdi evet olur dersek mi hayattan memnun olmamış olacağız Uğur? Bakış açısı ile, içinde bulunduğun koşullarla alakalı bir durum bu. Belki sana göre herkesin hayatından memnun olması bir başkası içinde herkes başına buyruk mu da böyle bir şey yapsın diye gözlemlenebilir. Plan yok, program yok, yeteri kadar açıklama yok hadi hepsi bir yana tüm bunlar iki satırla olacak şey değil, daha öncede bu şekilde başlıklar açıldı ve askıda kaldı. Bu gibi işler plan, program, maddi durum, içinde bulunulan ortama göre cesaret ve dahası hiç biri yoksa sponsor, finansör ister. Teknik bilgi, tecrübe ister.

Kulağa hoş geliyor. Ama bence bisikletçiliğin ruhuna ters. (Bisiklet modern denilen, bol egzoz dumanlı, hayatları söndürebilecek bir yapıya ve bu gibi doğal yaşamı tehdit eden yapıya karşı bir duruş sergileyebilir veya aykırı olabilir ama daha farklı bir bakış sergileyerek aile düzenine aykırı durmaz, diye düşünüyorum)

@Dogukanaksu

hayat genel bir kavramdır. Ben hayatINDAN memnun galiba demiştim. Uzun uzadıya cevap yazmak istemiyorum. Tartışmak için açmadım bu konuyu. Bu fikre aklı yatanlar irtibata geçer konuşulur tanışılır gerekli hazırlık yapılır ve yola çıkılır.

Arkadaşlar turdan ziyade yeni bir hayat seçimi diyebiliriz buna. Ailenizi bırakın gelin demiyorum bilakis imkanınız varsa aileniz ile de gelebilirsiniz. Bir grup oluşturduktan sonra gerekli olan ve projeyi birlikte yaparız. Şimdi çıkıp bu ne saçmalık deyip şununla bir dalga geçeyim zihniyetindeki insanlar lütfen yazmasın.fikir yada görüş almak istemiyorum. Sadece bu tarz bir yaşama ayak uydurabilecek kişilerle irtibata geçmek istiyorum.

bence biraz sakin olmalısın.
birşeylere kızmışsın ve kaçıp uzaklaşmak derdindesin.
birşeylerden kaçmak derdinde olan kişileride burada bulamassın.

• Beğen
Tepkiler: Sarper Salt
@Ugur Basdag

ben hiç hayaıtmdan memnun değilim ama memnun değilim diye kaçıp gidemem ailem var arkadaşlarım akrabalarım var uzun tura çıkarken bile ailemin izin vermemesi akrabalarımın ve arkadaşlarımın bana deli gözüyle bakması eğer hayatından memnun değilsen hayatının sonuna kadar memnun olamayacağın anlamına gelmez ben bir sürü zorluklar ve sıkıntılar çektim ama yinede hayat devam ediyor memnun değilsin diye kaçıp gidersen gittiğin yerdeki zorluklar seni dahada bıktıracaktır hayatından ve gittiğin içinde pişman olacaksındır

..................................................

• Beğen
Tepkiler: murat atay
Şaka gibi..

Gürkan Genç bile 7 yılda tamamlanmak üzere,dünya turuna çıktı,

7 yıl bir insan için büyük bir kayıp,ama buna bir tutku,bir amaç,özgürlük yada gözükaralık diyebiliriz,

Hayalleriniz gerçekleşmesi dileğiyle,ama çok dikkatli olmanız gerekiyor,burası Türkiye..

@Ugur Basdag
daha önceki mesajlarınızda ömür boyu turkıye turu demıssınız. bir arkadaşımızda ömür boyu tur diyorsunuz 3 satır bilgi veriyorsunuz yazmış. ona sitem edercesine yok efendim ben plansız programsız rastgele gps ıle yok efendım telefonun navıgasyonuyla gıbısınden cevap veriyorsunuz. daha sonraki mesajınızda da toplanıpizi plan yapalım proje yapalım diyorsunuz. valla ne istediğinizi çözemedim. bence kendinize ve baskasına bir zarar vermeden bu işi aklınızdan çıkartın derim

Dediğiniz gibi bu bir yaşam felsefesi. Gezgin hayat biçimini benimsemek birinci derecede, tur detayları ikinci (hatta üçüncü) derecede önemli.

İsterseniz "ömür boyu" demeyelim de, "sonu belirlenmemiş" diyelim. Kendilerini "traveller" olarak isimlendiren kişiler yapıyorlar bunu zaten. "Turist" kelimesini hakaret/aşağılama olarak kullanıyorlar. :)

Ancak, bildiğim kadarıyla traveller güruhu daha çok commonwealth camiasından (bilhassa avustralya ve yeni zellanda) çıkıyor. Ve bir ülkeyi değil tüm dünyayı geziyorlar. Grup olarak veya bireysel olarak gezenler var. Bireysel gezenler de bir zaman sonra birbirlerini tanıyorlar artık. Zira benzer mekanlarda konaklıyorlar, benzer işlerde çalışıyorlar, yolları kesişiyor çoğunlukla. Vaktiyle Milano-İstanbul turumda Rodos'tan Bodrum'a geçerken teknede bunlardan biriyle tanışmıştım. Avustralyalı idi. Daha sonra İstanbul'da bende kalmıştı 1 ay kadar.

İngilizceniz varsa, ve "ömür boyu türkiye turu" yerine "bitişi planlanmamış dünya turu" size uyarsa, bir google araması ile bu gruplar / bireylerden bazılarıyla temasa geçebilirsiniz. Her türlü zaman testinden geçmiş tavsiyeler alabilirsiniz, hem de tur arkadaşı bulma şansınız olur. Bu forumda bunları bulma şansınız çok düşük bence.

Bol şans. :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Geri