Scudo Sports

Ömür Boyu Garanti ? ?

Tepki
1
Selamlar . Uzun zamandır foruma gırmıyordum . bu gun aklıma bir soru takıldı ve size sormak istiyorum . Omur boyu kadro garantısı veren markalar hangıleri ? Kron da bunlara dahil mi

Scudo
Bende bu konuda biraz takıntılıyım. Garanti vermeyenler kırılacak çatlayacak diye bir durum yok elbet ama kadrosu ömür boyu garantili bir bisiklet aşırı derecede güven hissi veriyor. Specialized, cannondale, trek, focus, ghost, giant, merida bildiğim firmalar.
Ozansefer

• Beğen
Tepkiler: ihsan Geylan
Ve CORRATEC tabi ki...Bizzat garantiden gelmiş karbon kadro kullanıyorum.

Corratec karbon kadroya ömür boyu garanti mi veriyor? Pek inandırıcı gelmedi bana.

Sizin kadronuz garanti suresi içinde işlem görmüş olabilir. Bu konu ömür boyu garanti veren firmaları kapsıyor.

Bt'win Rock Rider 500 kullanıyorum ve ömür boyu kadrolarına garanti veriyorlar. Ömür boyu garanti bir pazarlama tekniğidir. Bence her garantinin bir kapsamı vardır. Bisikletinizi alacağınız zaman bunu mutlaka sorun. Bt'win deki garanti kapsamı çok basit, eğer kadronuz kaynak ve birleşim noktalarından kırılır ise sorgusuz sualsiz değişim yapıyorlar. Tutup kadroyu ortadan bölebilirseniz ki bana zor geliyor bunu yapabilmek o zaman garanti kapsamında olmuyor zannımca. Bence ülkemiz şartlarında bu tarz garanti kapsamları yeterli.

Saygılarımla

Ömür boyu garanti için öncelikle bisikletin ilk sahibi olmalısınız (ikinci elleri kapsamaz diye biliyorum) ve satın aldığınız bayiyle iyi ilişkiniz olması gerekir. İş bayide biter.

Burada S Works Venge sordum, 10 bin dolares fiyatlı, grup sete bir yıl, kadroya 2 yıl garanti veriyoruz dedi. E hani ömür boyu garanti dedim, ilk kez duydum, olmaz öyle şey dedi adam.

@Raşit S

Doğru biliyorsunuz.

Buradaki ""ÖMÜR BOYU" tabiri biz kullanıcılar için değil bisikletin raf ve kullanım ömründen bahsediyor

• Beğen
Tepkiler: Taco_o
Trek tabiki.
2.elde alan kisiye gecmiyor garanti bitiyor.
ancak aldigin kisi ile iletisime gecer onun araciligi ile garanti isini halledebilirsin

@Cenk Yiğit

Yok, ondan bahsetmiyor :).

Bisikletin orijinal sahibinin ömrü boyunca garantili. Ör;

(link)
LIFETIME
Frames for the lifetime of the original owner (except forks, the Session, Scratch, Slash, and Ticket model frames, and the swing arms on all full suspension bicycles)

(link)
Specialized warrants to the original owner for the lifetime of the original owner of each new Specialized bicycle or frameset that the bicycle frame or frameset when new is free of defective materials and workmanship.

@Edip Dinçer

Adam bisikleti aldı ilk haftada sürerken öldü diyelim, bisikletin garantisi bitiyor mu?

@Abdullah Cimis

Bu sözleşmeye göre öyle olmuş oluyor..

Kron marka bisikletimin kadrosu ömür boyu garantili değil ancak satın aldığım bayi " sıkıntı yapma, öyle bir durum olmaz ama olursa yardımcı oluruz" diyor. Açıkçası satın aldığım bayide aksesuarlar ve yedek parçalar normalden pahalı olsa da ürünlerinin arkasında duruyorlar. Sanırım iş biraz da bayide bitiyor.

normal bi kullanıcı zaten kadroya zarar veremez ondan dolayı bu dedikleri ha diyince kırılacak bi malzemeden yapılmıyorki bunlar.Ha sen üst seviye bi bisiklet almışsındır.Zorlu şartlarda kullanıyorsundur.Agresif xc kullanıcısısındır yada xc kadrosunu fr-dh-am amaçlı kullanıyorsundur ozaman sıkıntı yaşayabilirsin ancak.Günlük kullanımda durduk yere kırılmaz bir ürün.Zaten fabrikasyon hatalı ise fabrika bunu değiştirmek zorundadır garanti dışı olsa bile.

Kusura bakmayın uzun suredır foruma gıremıyorum cevaplarınız ıcın tesekkurler. hazır konu acılmısken baska konu acmadan bır soru daha sormak ıstıyorum sımdı ben trek fx 7.3 kullanıcıyısım gecen hafta iznik turu yaptık dağ dan gittik taş toprak ve çukur anlayacagınız . oldu kı kadro çatladı dagıldı diyelim ben bayiliği arayıp benım kadrom catladı yenisini istesem değişim yaparlar mı yoksa ben mı hatalı olmuş oluyorum ? onlar anlayabılır mı yanı amaç dışı kullanıldıgını bısıkletın kullanım alanı asfalt ve hafıf toprak yol

Geri