Scudo Sports

Olmadık yerde uyuşma sorunu

Tolga Can

Daimi Üye
Tepki
123
Bisiklet
Salcano
2 aylık bisiklet kullanıcısıyım. 1 ay boyunca mahalle arası ve şehir içinde kısa yerlerde kullandım. Bisikletime aktif olarak 3 haftadır biniyorum. 3-5 km'lik mesafelerde uyuşma sorunum yok. Ancak haftasonları 10-15 km gibi yol yapmaya başladığımda çok nadir de olsa, cinsel organımda bir uyuşma oluyor. bunu dalga geçmek yada iş olsun diye yazmıyorum. Uzun bir süre çömeldiğimizde ayağa kalkınca nasıl karıncalaşma oluyorsa, benim alt kısımda da aynı sorun ile karşılaşıyorum. Çok nadir ama Benim için can sıkıcı bir durum, hoş bir durum değil. Bugün 10 km iş yerine geldim. Böyle bir sorun yaşamadım. Acaba koltuk ile alakalı bir durum mudur. Yoksa beslenme ile alakalı bir durum mudur? Bu konu da pratik çözüm olarak ne önerebilirsiniz. Hamlıktan dolayı olan bir olay mıdır acaba ? Zamanla bu durum ortadan kalkacaksa sorun yok. Henüz bekarız. Çoluk çocuğa da karışmadık. Yolları tıkamayalım. Şimdiden ciddiye alıp ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Scudo
Konu bir kaç defa uzun uzun tartışıldı forumda aratma yaparsanız daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Kıssadan hisse sele seçimi ve sele ayarları en büyük faktör olmak ile birlikte oturuş ve kullanım şekli tayt kalitesi gibi ufak etkenlerde mevcut.Fazla çekinecek bir şey yok hemen hemen herkes dönem dönem yaşıyor benzer sorunları. diğer uzun uzun tartışılan konuda fazlaca detay mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can
biraz daha pozisyonuzu değiştirerek sağa sola ağrlığınız vermeye arasıra ayağa kalkmaya dikkat edin ciddi bişey değildir kan dolaşımıyla ilgili bi durum hepimizde oluyo yani daha iyi ve uygun bi sele ve tayt kullanımıyla daha rahat kullanabilirsiniz

@ferhat köse

iş yerimde bisiklete başlayan 5 kişiyiz. Bir tek bende olunca bana özel bir hediye sandım.
Hangi başlıklarla aratacağımı da bilemedim. Zaten çekinerekten yazmıştım. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

@yusuf tunçer

Yusuf Bey ;
Kaskı taktığımda bile bana uzaylı gibi bakıyorlar. Tayt ile iş yerinde kendimi düşünemiyorum.
iş yerinde taciz olayını hep duymuşumdur ama yaşamak istemem :p
Fabrikada girişte güvenlik amiriyim. 300 kişi adımı bir çıkarır, çıkar 9 a inmez 8 durumu var.
Adıda geçtim. Çoğu doğuştan çoşkun olduğu için duvara sırtımı vererek girişe ulaşmam gerekir.
Zira fabrikada dişi kuş bile uçmuyor. Aklı olanda bu yoldan geçmez zaten.
Genelde şort giyerek kullanıyorum.

çekinecek bir şey yok hocam bendede oluyordu forumda mevcut olan bir konuyu okuyunca rahatladım.sıkıntı yapma 20 dk da bir 1-2 dk lık ayakta sürüş yapmamı tavsiye ettiler sende öyle yap.veyahutta uyusma ya baslayınca ayağa kalk ama o zaman 1-2 dk yetmez.

• Beğen
hocam tayt giymekten utanmanıza gerek yok. bisiklet süren bir kişi için giyilecek en ideal giysidir. yinede utanıyorum diyorsanız, pedli şortlar var onlardan edinin.

Saol Bahadır. İnsan acemi olunca, böyle komik durumları da oluyor işte, senden rica etsem linki bana verebilir misin ?

@Ali Demir

Dediğim gibi biraz yobaz bir memleketteyim. En ufak firma eğlencesine bile deli yürek kıyafeti giyip yüzüklerini takan adamlar.
Ben şort, penye sandalet geldiğimde burası deniz kenarı mı oğlum diyen varlıklar gerisini siz düşünün.
Bu ürün ile ilgili link verebilir misin ?

valla ustam utanıyorsan taytı kiy ustune şortu çek kımse birşey anlamaz sende rahat edersin... buarada bahsettiğin sorun ben dahil çevremdeki bütün bisikletçilerde oluyor...

• Beğen
gürkan gencin öönerisiydi 20 dk da bir 1-2 dk ayakta sürüş

• Beğen
Kardeşler;
Şimdi acemiliğime verin, taytın altına iç çamaşırı giyiyor muyuz. giyiyorsak ?
Giymiyorsak ben zaten slip boxer giyiyorum. Bu taytın bana faydası ne anlamadım. ?
Taytın olayı ne damarları çoşturup haldır haldır kan akışı mı sağlıyor.
Rahatlığa alışmış adamım, bol giyinirim. Dar kıyafetler beni bunaltır terletir.

Selenizin ergonomik ayarlarını yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Eğer yine aynı sorunu yaşıyorsanız sele değiştirme yoluna gidebilirsiniz.

Ama bundan önce tayt denemek en mantıklısı.
Dalga geçme olayını ise şöyle anlatayım;

Ben de işe bisiklet ve taytla gidiyorum.
İlk gittiğim gün herkes benimle dalga geçti, ses etmedim.
İkinci gün yine herkes dalga geçti, ben de kendimle dalga geçmeye başladım.
Üçüncü gün "niye bunları giyiyorsun, normal gelsen olmaz mı" soruları doğrultusunda cevaplarımla kendilerini aydınlattım.
Şu anda bana gelip "ben de bisiklet alacağım, ne alayım, hangi taytı önerirsin" diye soruyorlar. :) (çalıştığım yer yaş ortalamasının yüksek olduğu bir belediye:))

O yüzden utanmama, kendinle dalga geçebilme ve meramını anlatabilme yetileriniz sayesinde 1 haftada herkesi görünüşünüze alıştırabilirsiniz.

Seleye oturduğum zaman aşağıdaki fotodaki gibi pozisyon alıyorum. Sadece Bisiklet ve Ben lady değilim. :p
Dalga geçme olayından ziyade, ben burdaki çoğu arkadaş gibi çok uzun yola çıkamam. Sadece işe git gel 20 km olayım var.
Haftasonları belki hafif tempolu 100 km git gel gezim olur. Amacım biraz nefes açmak ve kondisyon sahibi olmak.
Ben aynı zamanda motosiklet kullanıcısıyım. Örneğin iş-ev yada yakın mesafeler için sadece kross kaskımı, yazlık montumu ve eldivenimi giyerim.
Ancak uzun yola 100 km nin üstüne çıkacağım zaman, yol kaskımı, eldivenimi, kalın montumu ve motosiklet pantalonumu giyerim.
Benim demek istediğim kısa mesafe tayt ne işime yarayacak, bilimsel açıklama bekliyorum sadece, belki sizin için alışıldık bir durum ama ben ne işe yaradığını öğrenmek istiyorum.
Bunu samimi bir şekilde soruyorum. Neden tayt giyilir. faydası nedir. Rüzgarı kesmesi midir ? vücudu serin tutan bir özelliği mi var. Rüzgar mı geçirmez. Teri dışarı mı atar.
Ben bunları bilmediğim den ve tamamen bilgilenmek için soruyorum. yoksa utanma benim için çok arka planda, göl bulsam çıplak atlarım o derece,
Ancak bu bizim firma çalışanları ile olmaz. O gölden çıkmak nasip olmaz. Dün kaskı bile kafamda görünce yarım saat alien geldi diye dalga geçtiler.
Bende hep insan hayal etmeyin. Azcık çitayı yükseltin. uzaydan bir erkeğin size sahip çıktığını hayal edin dedim. Bizde her gün buna benzer muhabbet dönüp durur.
Klasik erkek muhabbeti, Keşke belediye olsa, en azından kültür seviyesi biraz daha yüksek.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
taytı pantalonun da altına giyilebileceğini okumuştum yanlış hatırlamıyorsam.

@mavinehir

Benim sürekli sorupta alamadığım tek cevap, sır gibi saklanıyor. Taytın altına iç çamaşırı giyiyor musunuz ?
Benim bulunduğum bölgede bisiklet taytı satan olmadığı için dokusu nasıldır. ne özellikler barındırır bilmiyorum. yakından hiç görmedim.
Şimdi ben kışın motosiklet pantalonun içinde iç çamaşırsız, alt ve üst olmak üzere termal içlik giyiyorum. teri dışarı atıyor. vücudu sıcak ve kuru tutuyor.
Taytın görevi nedir ? bununla aynı mantığı mı içeriyor. tek merak ettiğim bu.

Benim tayt dediğim aslında kaliteli bir pedli tayt.
Ped pelvik bölgedeki damarların çok fazla baskı altında kalmamasını sağlayıp, kan akışını olabilecek maksimum seviyede tutar. Böylece uyuşma yaşamazsınız.
Ayrıca pedli şortlar da var, ama bunlar aerodinamik açıdan çok da başarılı olamıyor. Şahsi fikrime göre altımda paraşüt gibi açılmış bir şort olmasını istemem.. :)

Bunun dışında sele ayarlarında tek kriter yükseklik değildir. Selenin öne-arkaya pozisyonu da çok önemlidir. Bu konuda bir çok konu var. Forumda ve Youtube'da bilgiler bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Edip Bey ;
Vakit ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Son 2 gündür çok yoğunum ve sadece soru cevap şeklinde bilgi edinebiliyorum.
Soruyu hızlı bir şekilde yazıp, cevapları vaktim oldukça okuyarak bilgileniyorum. Bi kaç forumda aktif olduğumdan detaylı araştırmaya da giremedim.
Benim için internet sitesindeki ürünün açıklaması değil. Kullanıcının yorumu çok önemlidir.

Az önce kısa bir araştırma yaptım ve termal içlik ile aynı özelliklere sahip olduğunu fark ettim.
Tayt almaya karar verdim. Ancak antibakteriyel ped özelliğine sahip olup olmadığını nerden bilebiliriz.
Ülkemiz yan sanayi ve sahte ürünler ile meşhur. Bilindik ve güvenebileceğim bir site önerebilir misiniz ?
Kafama göre gidip alışveriş yapıp, pişman olmak istemiyorum.

eğer forumda yazılmamışsa deneyerek öğrenebilirsin.giyersin taytın altına iç çamaşırı ,ama boxerlar biraz bol olduğu için nasıl olur bilemem,eğer uygun olursa devam edersin.veya bisikleti kullanacağın zaman çıkartırsın çamaşırı giyersin taytı müsait bir yer varsa tekrar değiştirip günlük kıyafetleri giyersin.internette pedli tayt diye aratınca bazı resimler çıkıyor.asıl amacı uzun süre bisiklet kullananlar için veya profesyonel kullanıcılar tercih ediyor.

Bisiklet taytı ve şortlarının altına iç çamaşırı giyilmediği not düşülmüş. Zaten termal içlik kullanan biri olarak iç çamaşırı giymiyorum.
mantık olarak aynı özelliklere sahip oldukları için bunun da altına iç çamaşırı giyilmez. Benim aklıma gelen başıma gelir hesabı üzerine yine bir şort giyerim.
Olmadık yerde çırtlar magazin dünyasına bomba etkisi yapmak istemem.

ben taytı hiç bir iç çamaşırı giymeden kullanıyorum,olması gereken de bu , komşular bir garip bakıyorlar bana onların yanlışı benim doğrumu ön plana çıkarıyor ..

bilmeyen arkadaşlara tavsiyemde padli taytı benim gibi kullanın yada giyemem diyen var ise, padli short alabilir ..

• Beğen
Geri