Scudo Sports

öldükten sonra yakılmak mı, gömülmek mi?

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Tepki
2.024
bir grup solcu ateist içerikli arkadaşın masasına oturdum. ben gelmeden bu konuyu tartışıyorlarmış. ben ateist değilim ama saygı duyarım her türlü inanca veya inançsızlığa, kimseyle dalga geçilmemesi şartıyla. solcu da değilim, sağcı da değilim. her neyse. bu süper zekiler bu soruyu bana yönelttiler; ben de "vefatımdan sonra na'aşımın kadavra olarak tıp öğrencilerine bağışlamak isterim" dedim. hiç akıllarına gelmemiş. yakılmak kişisel olarak bana enerji israfı olarak geliyor. gömülmek daha etkin bir çözüm. kadavra olan bedenim öldükten sonra da işe yarasın isterim.

bu da öylesine bir paylaşım, bir art niyet aramayın lütfen.

Scudo
Serbest Kürsü hakikaten adı üstündeymiş. :)

Yakınlarım, sevdiklerim ne isterse o.
Ben öldükten sonra, benim için cansız bedenimle ne yapıldığı dert değil. Önemli olan geride bırakacaklarımın düşünceleri, duyguları.

Öldükten sonra dilerim ki işe yarar organlarım başka canlara da hayat versin. Bu şekilde bir başka beden de olsa da hayat bulmuş oluruz.
İnsan hiç yoktan giderken cömert olmalı,kefenin cebi yok misali.

Organ bağışı. Geri kalanımı da vahşi hayvanlara bile verebilirler. Benim için dert değil. Şu ana kadar dünyaya faydam olmamış. Belki öyle bir faydam olur.

Din'in sol veya sağ ile ne ilgisi var? dindar bir kişi sol veya sağcı olacak. Ateist biri sağ ve solcu olacak diye bir şart mı var? Solcu olan ateist sağcı olan müslüman mı?

Şu forumda siyası görüşlü konular açılmamalı. İnsanlar burada kafa dinlemek için giriyor insanları daha çok geriyor bu tip konular.

Turan gördüğüm kadarı ile böylesine serbest bir konu sadece seni kasmış.
ben organ naklinden yanayım. yakılsamda gömülsem de bana bir menfaati yok.

İnsan düşündüğü zaman tuhaf oluyor, Şöyle bir düşününce en mantıklısı organ nakli...

öldükten sonra organlarımı ihtiyacı olanlara dağıtın. sonrada toprağa gömün börtü böceklerde faydalansın.

Aynen bu dünyanın o kadar kahrını çektikten sora geriye işe yarayan birşey kaldıysa neden ihtiyacı olana vermeyip gömeyim ki, tabii ki işe yarayan organlarımı alabilirler sonra beni gömsünler ama kim ne isterse öyle olsun sonuçta herkezin düşüncesine saygı duyarım

@c. kırmızı

Hocam forumdaşlara vasiyet verir gibi olmuş :D

şimdiden yazıyorum işte :D

Pamuk tikamadiklari herhangi bir yontem olabilir. Yillarca koruyup 5 saniyede kaybedemem totoyu

Ben öldükten sonra isteyen yaksın,isteyen gömsün benim için gene birşey değişmeyecektir.Bende sizler gibi ateisler olsun saygı duyarım dinde zorlama yoktur fakat onların konusu bambaşka açıkcası şöyle düşünüyorum insanlara yaşıyorken değer verilmiyor öldükten sonra değer verilse ne yazar :)

Ölüm e nasıl baktığınız ile alakalı bir durum bence, yani sonrasının var olduğuna inanıyorsanız başka inanmıyorsanız başka yorumlanabilir. Kendi düşüncem ölüm aslında bir doğuştur başka bir dünya üzerine giden bir kapıdır. "Ve insan nasıl ölür ise öldüğü şekilde dirilir(ayet olması lazım)".

Çoğu kimse ölüme, her şeyin sona ermesi, bir yok olma, bir inkıraz, bir çözülüp dağılma ve topraklaşma nazarıyla bakar ve katiyen onunla yüz yüze gelmeyi arzu etmez. Hastalık, yaşlılık, harb u darp, trafik kazaları ve deprem gibi ölüm sebebi sayılan hâdiseler zuhur ettikçe, o da tir tir titrer; kabrin yalnızlık ve vahşetini düşünerek ürperir ve hayatını tahammül edilmez bir azaba çevirir.Bunlar ahireti ve Mevlasını unutmuş, dininden yüz çevirmiş olanlardır.

Halbuki kendisini atılmış, değersiz bir sıvıdan yaratan Rabbine inananlar için ”ölüm dostu dosta kavuşturan bir köprüdür.” Biz müslümanlar en çok Allah’ımızı ve Resulun’u severiz.En azından sevdiğimizi iddia ederiz, etmek zorundayız.Eğer böyle olmasa imanımız tam olmaz.İşte ölüm o en çok sevilenlere kavuşturan bir köprüdür.

Ölüm bir yok oluş değil aksine sonu olmayanın başlangıcıdır.

Günümüz tıbbıda ölüme çare aramaktadır.Amerika ve Avrupa bu uğurda milyon dolarlar harcamaktadır.Ancak Mevla bunun mümkün olmayacağını tabutlarımızın üzerine örttüğümüz yeşil örtüde yazan şu ayet ile belirtmiştir:”Her nefis ölümü tadacaktır.”

bir grup solcu ateist içerikli arkadaşın masasına oturdum.'dan sonrasını okumadığım mesaj.
Sonra nefesimi tutup okudum hani bir şeyler mi ıskalıyorum acaba diye.

şşşşş kardeş bak beni yanlış anlama ama... tarzında yazılmış, aslında herkese saygım var ama benim istediğim çerçevede yaşarsanız demeye getirilen, mükemmel toplumsal çözümlemelerle dolu, sosyolojiyi, psikolojiyi çözmüş kenara koymuş bir arkadaşın beyanatı.

Yanılmadım, keşke yanılsaydım.
Diri diri insan yakılan bir ülkede gerçekten gereksiz bir tartışma olmuş.

Benim görüşüm ölümün bir son olduğu yönündedir. Ancak bu durum beni ölümden korkutmuyor. Zira öldükten sonrası diye bir şey yoktur bence. Sonrası olmayan şeyi de düşünmeye ve korkmaya gerek yoktur. Ölüm, insanın kabullenmesi gereken bir yokuştur. Eğer bu yokuşu aşabilirseniz o zaman gerçek mutluluğa erişebilirsiniz. Ölümden sonra ki hayat fikri yaşadığımız hayatı önemsiz kılmaktadır. Fırsatları kaçırmamıza neden olmaktadır. Sevdiğimiz insanların değerini anlamamamıza neden olur. Oysa tek hayatın bu olduğu fikri kişiyi maddi ve anlık mutlulukların hazzından öteye gerçek manevi mutluluğa götürür. En azından benim hayata bakış açım bu şekilde...

@Turan Babacan

@Rehavet

Valla ben de Turan'ın yukarıda yazdığına katılıyorum. Solcular kafir sağcılar müslüman olmak zorunda değil...

@Mustafa demirbacak

Zayıf bir hadis rivayeti o dediğiniz. "nasıl yaşarsanız öyle ölür, nasıl ölürseniz öyle haşrolursunuz" burada kastedilen de imanlı yaşamak ve son nefeste "allah" diyerek imanlı gidebilmektir. yoksa fiziken parçalanmak kastedilmiyor.

anarşik ve ateist bir insanım, hümanist ve çevreci olduğum da doğrudur. ateist olmamla bağımsız olarak organlarımın bağışlanmasını ve bedenimin yakılmasını tercih ederim. kullanılabilir bir yanı varsa kadavra olarak da kullanılabilirler, böylesi insanlık için daha yararlı olur. ölümden sonra gömülmenin -kendi görüşlerime ve hissiyatıma göre- yeniden doğuş travması olduğunu düşünüyorum. bir mezarlığa sahip olmak istemeyeceğimi biliyorum (gerçi babam köyden bizim mezar yerlerini almış bile :) ). insanların yaşadığı hayat süresince kirlettiği, sürekli yeni yollar, yeni yapılar, yeni ve daha kirli sanayiler üreterek çöpe çevirdiği dünyaya, bedenini de çöp olarak bıraktığını hissediyorum. bari öldükten sonra rahat bırakalım toprak anayı, diyorum.

ama bunların hepsi benim isteklerim. belki öldükten sonra cenaze namazımı bile kılarlar, bilemez ve müdahale edemezsin..

Geri