Scudo Sports

Okullarda bisiklet takımı çıkarılması

lahmando

Üye
Tepki
24
Arkadaşlar merhabe beden eğitimi öğretmeniyim yıllardır okulda egzersiz faaliyeti olarak futbol branşından öğrenciler yetiştirdik birçoğu kulüpler seviyesinde top oynamaya başladı . v.s
Bisiklet ile tanıştıktan sonra epey bir süre bu işi okullarda da yapabilirmiyim diye düşündüm araştırdım fakat bu işi yapan kimseye rastlamadım bu sene karar verdim kör topal da olsa bu işi yapmaya çalışıyorum bilindiği üzere tüm spor dallarında geleceğin sporcuları okul takımlarına öğrencilerin katılmasıyla tesbit ediliyor bu nedenler okullarda artık bisiklet branşının çalıştırlması ve takımlar çıkarılması gerekiyor bu bağlamda okul bisiklet takımını çalıştıran bir başka kişi var mı ikinci bir husus konuyla ilgili antrenman proğramı bilen var mı ? az çok kendi mesleğimizden kalan bilgi ve tecrübeler var fakat bisiklet için özel bir çalışma metodu yada yıllık antrenman planı olan varsa yararlanmak isterim. diğer bir husus bir çalışma yapılarak MİLLİ EĞİTİMİN DEGZERSİZ PROĞRAMINA bisiklet branşının da yazdırılması ve okullarda öğretmenleri prosedüre ugun bir şekilde öğrencileri çalıştırmaları için zemin hazrılanmalı

Scudo
1.kademe antrenörlük kursları var onlarada katılıp belgenizide alın.Amatörlükten profesyonelliğe geçiş yapabilirsiniz.Yarışlara çocukları hazırlayıp
milli takım hocaları ile görüşüp yetenekli çocukları milli takıma kazandırabilirsiniz.Kolay gelsin...

Hocam maliyeti hesapladiniz mi hic ?
ALLAH yardimciniz olsun

• Beğen
Tepkiler: lahmando
Bulunduğum şehirde bir beden eğitimi öğretmeni bu konuda çaba gösteriyor. Ancak bahsettiğim şahsın görev yaptığı okul ağırlıklı olarak yoksul bir kesimin ikamet ettiği çevrede. Bu sebeple ciddi anlamda ekipman sıkıntısı çekiyorlar. Bu sene yarışmalara çelik kadrolu dağ bisikletleriyle katılmışlar ve sonuç tabi ki hüsran. Bu sebeple okullarımıza destek mutlaka şart. Bu kadar genç nüfusun olduğu bir ülkede başarının gelmemesinin tek sebebi spora olan bakış açısıdır.

Şuanda ben de İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim ve arkadaşlarla bunu hep konuşuyoruz; Allah nasip eder de atanabilirsek ben de kesinlikle okulumda bisiklet takımı kurmaya çalışacağım, konuyu takip ediyorum :harika: Bu arada başarılar :komik:

yüksekokullarda tek tük var diye biliyorum. bisiklet klübü diye geçiyorlar.

• Beğen
@Emre Örsel O bahsettiğiniz kulüpler sosyal etkinlik amaçlı yapılan organizasyonlar, biz daha çok spor kulübü gibi gerçekten sporcu yetiştiren bir takımdan bahsediyoruz :harika:

• Beğen
@lahmando hocam, yüreğinize sağlık güzel fikir. fakat benzer bir konu başka bir hocamız tarafından daha önce de açılmıştı diye hatırlıyorum. belkide 2-3 yıl kadar önce. etraflıca tartışmıştık, neler yapılabilir diye. sonra şunu düşündük; bisiklet riskli bir spor. riski azaltmak için yapılabilecek tek şey veledromda çalışmak. lakin o bile sakatlanma riskini tam olarak sıfırlayamıyor. veliler bunu hiç mi hiç istemezler. çocuklarını bu riske atmak istemezler. okul idarecileri de aynı şekilde. çocukların yarış atı gibi sınavdan sınava koşturulduğu şu dönemde hiçbir veliyi yada okul yöneticisi buna ikna edemezsiniz.

işin en kötü yanı, öğrencilerden biri antrenman sırasında bir kaza geçirdiğinde bunun altından kalkamazsınız.. bence bu sorumluluğa girmeyin.

(eskiden açılan konuyu şimdi hatırladım, okula bisikletle gitmek için öğrencileri teşvik etmeye çalışan bir öğretmendi)

----------------------------

bence yapılması gereken en doğru şey sadece farkındalık yaratmak, okula bisikletle gidip gelmeniz. bu bisiklet yaygınlaşması denen şey şak diye bir kuşakta olacak iş değil bence. yavaş yavaş alışacak insanlar. belkide ancak 20 yıl sonra "karne hediyesi olmaktan" çıkacak bisiklet..
sizi görüp okula bisikletle gelecek diğer öğrenciler ve öğretmenler bence olayı daha sempatik hale getirecektir. pırıl pırıl bisikletiniz, eksiksiz aksesuarlarınız ve kaskınız ile bence çok iyi bir imaj yaratabilirsiniz okulda. bırakın onlar size gelsin :)

(ben de çalıştığım yerdeki bir abimden özendim işe bisikletle gitmeye. şuan işe bisikletle giden 5 kişiyiz. her yıl 1 kişi katıldı aramıza)

Geri