Scudo Sports

Öfkelenince neden bağırırız?

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.268
Yaş
46
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
Öfkelenince neden bağırırız?

Hintli bir ermiş öğrencileri ile gezinirken Ganj nehri kenarında birbirlerine öfke içinde bağıran bir aile görmüş. Öğrencilerine dönüp “insanlar neden birbirlerine öfke ile bağırırlar?” diye sormuş. Öğrencilerden biri “çünkü sükûnetimizi kaybederiz” deyince ermiş “ama öfkelendiğimiz insan yanı başımızdayken neden bağırırız? O kişiye söylemek istediklerimizi daha alçak
bir ses tonu ile de aktarabilecekken niye bağırırız?” diye tekrar sormuş.

Öğrencilerden ses çıkmayınca anlatmaya başlamış: “İki insan birbirine öfkelendiği zaman, kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzak mesafeden birbirlerinin kalplerine seslerini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalırlar. Ne kadar çok öfkelenirlerse, arada açılan mesafeyi kapatabilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.”

“Peki, iki insan birbirini sevdiğinde ne olur? Birbirlerine bağırmak yerine sakince konuşurlar, çünkü kalpleri birbirine yakındır, arada mesafe ya yoktur ya da çok azdır. Peki, iki insan birbirini daha da fazla severse ne olur? Artık konuşmazlar, sadece fısıldaşırlar çünkü kalpleri birbirlerine daha da yakınlaşmıştır. Artık bir süre sonra konuşmalarına bile gerek kalmaz, sadece birbirlerine bakmaları yeterli olur. İşte birbirini gerçek anlamda seven iki insanın yakınlığı böyle bir şeydir.”

Daha sonra ermiş öğrencilerine bakarak şöyle devam etmiş: “Bu nedenle tartıştığınız zaman kalplerinizin arasına mesafe girmesine izin vermeyin. Aranıza mesafe koyacak sözcüklerden uzak durun. Aksi takdirde mesafenin arttığı öyle bir gün gelir ki, geriye dönüp birbirinize yakınlaşacak yolu bulamayabilirsiniz.”

alıntı
 
Scudo
Guru olmasın o sakın?

Gerçekte olan ise üstünkörü şöyle bir şeydir: Bizi rahatsız eden bir durumla karşılaştığımızda böbrek üstü bezlerimiz harekete geçer ve adrenalin salgılar, kan basıncımız artar. Vucudumuzda meydana gelen bu olağanüstü hareketlilikle başa çıkmak için de bağırırız veya ani fevri hareketlerde bulunuruz; ilkel bir hayatta kalma mekanizması. Çok sinirlendiğinizde kanınızın beyninize sıçraması ile birlikte hiç düşünmeden kontrolsüz bir biçimde tokat savurduğunuzu düşünün, onun gibi. RollerCoaster'a binip de aşırı heyecan duyan insanlar da bağırırlar mesela, aynı mekanizma.

Evet çok sıkıcı adamım, biliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Xoqo ve Uğur S.
@Mehmet Levent

O zaman da beyindeki hipofizlerden salgılanan endorfin parmak ucu sinirlerini uyararak sol beynimizin balkonları hedef almasını sağlar, ayrıca barut kokusu ve eli titreten silah kabzası koldan kalbe ulaşan damarlarımızı daraltarak euhaeuhaejheuhaelaendffd haftanın son günü kusura bakmayın beynim yandı işten güçten, gideyim ben daha fazla sapıtmadan.
 
Geri