Scudo Sports

NTV Spor'da Eddy Mercx'in hayatı belgeseli var.

Scudo
tesekkurler bu saatte iyi gitti valla :)
acaba kask kac senesınde mecbur oldu yarıslarda?

az önce eurosport'da Eneco Bisiklet Turu'nun tekrarı vardı. Orda bir takımın bisikletleri Mercx markaydı. Bir kere de forumda bu markada bir bisiklet çalınmıştı. Bu marka bu adama mı ait ?

@can coskun
2003 te! Önceleri yarışının bitişi yokuş yukarıya ise (zirve bitiş), o bölümde çıkarılabiliyordu. Fakat seyircilerin eşeklikleri ve tepedeki son sprintler dolayısıyla, yarışın sonuna kadar mecbur edildi.

@ihtiyar

seyircilerle alakası yok biri öldü yine 2007 de sonra hepten zorunlu kılındı

kaldıki yıl 2001 kask yine var daha öncede vardı ama zorunlu değildi

@Serkan.ÇABAŞ
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Radhelm_1940er_Velorama.jpg
Bu sekilde arasak, 100 sene önce de var kask.
Ölen kim? 2003 te A. Kiwilev. O zamana kadar mecbur degil. 2003 te mecbur koyuldu, etap finisin yokus olmasi halinde cikarilmasina müsaade edildi. Fakat emniyet acisindan, dag tepesi finislerinde bile tehlikeler olmasi dolayisiyla, bütün yaris süresi mecbur edildi.(UCI Kurali- 6 Ocak 2004 te yürürlüge girdi)
Dag cikisiyla biten etapin sonundaki tehlikeler?
Bu gerekce sadece "tehlikeler" seklinde yorumlaniyor. Bu tehlikeleri ben yorumladim iki örnekle.

evet sosis kasklar normalde beyaz kısmı boş olanları bile var...
ah bi hatırlaya bilsem söylicem belki tarihte bile yanılıyor olabilirim... misal şu casartelli ölümü bile kask olaylarını etkilemiştir

tam olarak hatırlayamasam da casartelli'nin ölümünden sonra opsiyonel hale geliyordu.
kivilev'in ölümünden sonra ise, zorunlu hale getirildi. sadece zirveye 5km kala çıkarılabiliyor. bu kural devam ediyor sanırım.

@Mustafa SayınHayır, devam etmiyor.
Casartelli olayı cok eski. O zamanlar F. Casartelli Armstrong' un takım arkadası. Ertesi günkü etapta Armstrong, tam takım olarak etabı en önde bitirdi.( Etap nötralize olmuştu zaten). Hatta kazada benim tanıdığım bir bisikletçi ( Dirk Baldinger) de kalçasını kırmıştı. Yani İndurain' ın turu kazandığı son sene olması lazım. O zaman 1995.

Geri