Scudo Sports

ntldr sorunu

Genar Batur

Forum Bağımlısı
Tepki
247
Bisiklet
Mosso
arkadaslar bir pc ye format atmaya çalışıyoruz. ancak ntldr eksik hatası veriyor. farklı cdlerlede denedik çözemedik. forumlarda reset at tekrar dene gibi çözümler gördük ancak işe yaramıyor. bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Scudo
Ne zaman veriyor bu hatayı? cdyi takar takmaz? formatın ortasında? formata başlamadan, diski bölümlerken?

• Beğen
Tepkiler: Genar Batur
formata başlamadan önce yani önyükleme için bir tuşa basın ekranı gelmesi gerekirken bu uyarıyı veriyor ve yeniden başlatın uyarısı veriyor.

Daha önce formatlanmış bilgisayar mı? Donanımıyla oynandı mı? (ayarlarıyla, kablolarıyla vs)

• Beğen
daha önce muhtemelen formatlandı ve ardından hemen mavi ekran verdi sonrada bir daha xp kuramadık. donanımıyla oynanmadı ama bu sorundan sonra kabloları tekrar kontrol edildi.

@Genar Batur

Aklıma mantıklı bir sebep gelmiyor, ama bende olsa şunları denerdim.

Bios'tan tüm donanım ayarlarını sıfırlardım.
Belki eski windwos kalıntıları sorunludur diye, bir linux dağıtımı bulup, disklerimi formatlardım.
Hala olmuyorsa, yine linuxu alır, kurmaya çalışırım. Linux çalışıyorsa, windows'ta bir sorun var demektir.

bilgisayarlar kendilerine özel kurulum cdleriyle geliyor bazen. benim eski bilgisayarıma, sadece o cd ile format atılabiliyor, normal windows cdleri sürücü açısından yetersiz kalıyordu. Belki böyle bir şeydir.

Olmadı, başka bir yerden formatlamayı deneyin.

@Genar Batur

Yanlışım var ise arkadaşlar düzeltsinler.

Bir bilgisayara format atmanız için bilgisayarı cd'den boot etmeniz gerekir. bunun 2 yolu var ;

1) xp cd'sini cdrom a takıp bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayar donanımlara ulaşırken cdrom kontrolü sırasında bir xp cd'sinin takılı olduğunu görünce herşeyden önce öncelikli olarak size, bilgisayarı cdromdan başlatmak ( cd'den boot) isteyip istemediğinizi soruyor. "bilgisayarı cd'den başlatmak için bir tuşa basın" uyarısı" nı görünce herhangi (ben genellikle space'e alıştım) bir tuşa basarsanız, bilgisayar xp cd'sinden boot olmuş olur ve size format, yeniden yükleme gibi seçeneklere ulaşacağınız ekrana kadar yükleme yapar.

2) bu yol daha uzun olandır ve işlem bitince değiştirilen ayarın geri alınması gerekir. Bios'a girip boot seçeneklerinden öncelikli birinci boot seçeneği olarak cdrom'u seçerseniz. bilgisayar size hiçbir uyarı vermeden direkt olarak takılı olan xp cd'sinden boot eder.

Sizin neden ntldr uyarısı aldığınıza gelirsek birkaç sebebi olabilir ;

1) kullandığınız cd bootable yani boot edebilir bir cd olmayabilir.

2) "bilgisayarı cd'den başlatmak için bir tuşa basın" ekranında bir tuşa basmadan bekliyor ve dolayısı ile bilgisayar bu seçeneği geçerek normal yükleme yapmaya başlıyor ancak ntldr dosyası bozulduğu için yüklenemiyor olabilir.

3) cd bozuk okunamıyor olabilir.

• Beğen
bu cdromla öncedende format attım o konuda bir sorun olduğunu zannetmiiyorum. cd konusuna gelince hem orjinal hemde kopya cd ile denedim ikiside önceden kullandığım cd ler onlardada bir sorun olduğunu zannetmiyorum. bios ayarlarındada firt boot cdrom zaten. donanımsal bişeyede benzemiyor bu sorun. ancak berke beyin dediği gibi ntldr(notloader dosyası diye bi yazı görmüştüm bir forumda) dosyası bozuk olabilir onu nasıl düzelteceğim bilmiyorum çünkü normal olarakta biligisayar baaşlamıyor sürekli reset atıyor. önceden bilgisayarcıdada çalışmıştım ancak böyle bir sorun hiç yaşamamıştım.

Zannetmeme ye devam edicen o zaman.....

Cd sağlam ise,bir kurulum başlayıp ntldr hatası ile karşılaşıyorsa
cdroom cd yi okumuyor demektir..Çalıştım diyorsun bu bilgiyide bilgi haznene ekle derim.Başka bir cdroom la boot larmısın makinanı..

bilgisayar normal oalrak başlamıyor sürekli reset atıyor demişsin..
sürekli reset atıyor ve ntldr hatası veriyor.
bence bıos pilini çıkar ve tekrar tak muhtemelen sorunun çözülür bidene bakalım..

• Beğen
@Genar Batur

ntloader dosyası xp'nin ana yükleme dosyasıdır. O dosya olmadığında veya okunamadığında bu hata ile karşılaşırsınız. Sonuçta ntloader ya harddiskten yada cd'den okunmak zorunda. Yola bu noktadan çıkarak çözümü arayın ;)

İpucu ; Genellikle bilgisayarın elektriğini kesip bütün kablolarını sökerek bir süre bekleyerek tekrar bağlamak ve denemek bazı anlamsız sorunların aşılmasına faydalı olmuştur.

• Beğen
ozaman sorumu şöyle sorayım ben bu bilgisayara 2 gün önce format attım ve bilgisayarı normal açtığım gibi mavi ekran verdi ama sonradan pc yi açamadık sürekli restart atmaya başladı. daha sonra bu durum meydana geldi. dediğiniz gibi bu dosyayı cdrom okuyamıyor olabilir ama 2 saat arayla kullanılan cd ve cdrom çalışmama gibi bir sorun veriyor olabilir yarın başka bir dvd rom ile deneyeceğim.bunu bilgi hazneme de ekleyeyim.

Aybars abi dediğin Partition Magic bootu biraz daha açıklayabilir misin. yapabileceğim bişeyse bir pc yi daha topluma kazandıracağım :D

gec gördüm konuyu ama yine de arkadaşların akıllarında bulunsun

eksik olan dosyayı eğer bilg.açılmıyorsa "mini xp" gibi cd den başlatılabilen bir program aracılığıyla windows cdsinden gerekli bölüme yükleyince sorun gideriliyor.

bilgisayar açılıyorsa xp cd sini takıp çalıştır>cmd den copy komutuyla eksik dosyayı bilg. kopyalayınca olması lazım.

ben de aynı sorun olmuştu böyle düzeltmiştim.

Geri