Scudo Sports

Nishiki marka kadrolar iyi midir?

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.677
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar elimde NİSHİKİ marka bir kadro var, Carraro markası sanıyorum ki bu firma üzerinden ithal ediyor OUREA model karbon dağ bisikletinin kadrosunu. Tasarım olarak çok hoş, dayanıklılık olarak ise beni her türlü taşır ve kaliper bağlantı ayakları da oldukça sağlam görünüyor. Sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.

Ne denli kaliteli kadrolardır sizce? Boya kalitesinden oldukça memnun kaldım açıkçası. Carraro Equpie model kadro da geçmişti elime, onun boya kalitesi kötüydü ve furç takımı civarında boya biraz kolay hasar görüyordu. Şimdilik hiçbir şikayetim yok ancak hangi markalara denk kalitede olduğunu merak ettim.

Tahmini olarak GEOTECH civarlarında bir yere konumlandırıyorum ben. Sizlerin de, varsa bir bilginiz paylaşmanızı rica ediyorum. 1400gram bu arada kadro

20181104_170700.jpg

Scudo
Amerikan yapım bisiklet motor yapan firmaya aitmiş genel olarak yurtdışında kullanılan bisiklet anladığım kadarıyla sıkıntı yaşayacağını zannetmem ama kırılacaksa kaderinde var derim. Üstteki arkadaşın dediği gibi bisikletin analizini sürenden başkası çıkartamaz... Aradığın bu yanıttır umarım

Güzel bisiklet lakin kim üretiyor acaba bende merak ettim ?

Vintage severlerin aşina olduğu bir marka ancak 80 sonrası üretilmedi diye biliyorum. İsim hakkını alan başa bir üreticinin elinden çıkmışa benziyor. Zaten demiştiniz arazide sürmüyorum ve bildiğim kadarıyla hafifsiniz, o açıdan size problem çıkarması imkansıza yakın.

Anladığım kadarıyla markayı tanıyan pek insan yok Türkiye pazarında :)
Nishiki marka kullanan başka bir üye bulurum diye ümit etmiştim. @Rip Teşekkür ederim yorumun için, kadronun tasarım detayları güzel - bir emek olduğu aşikar. Boya kalitesi deseniz o da çok iyi, hiçbir kusur bulamadım. Arazi konusuna gelirsek 120mm maşa aldığım için kararlıyım; artık araziye de gireceğim :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
1970-1980 lere ait Nishiki yol bisikleti kullanan çok sayıda insan varmış amerikada. Birisi de Raleigh’in Nishiki’yi satın aldığını yazmış.
Karbon yol bisikleti konusuna gelince, yabancılara ait amatör ve yarı profesyonel yarış videolarında Nishiki marka bisikletleri pelotonda birkaç kez gördüm. Yani kısaca tüm Türk markalarından (Salcano, Carraro,Bianchi vs) daha iyi bir marka ama yaygın değil. Yaygın olmayan bir markaya ait ürünleri almaya karar vermek kolay değil, çünkü yedek parça temini mümkün olmayabiliyor. En basitinden kadro kulağı :( Veya maşayı kırdınız ve orjinalini almak istiyorsunuz diyelim, yine çok sancılı bir süreç olacak. Türkiye’de zaten muhatabınız olmayacak o_O

Kötü marka değil, ama çok nadir görülen ve kullanılan bir marka izleniminde

Leş gibi duruyor

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@Serkan Mıstınoğlu
Aradığım cevap buydu, çok teşekkür ederim Serkan Hocam :) Accell Bisiklet sağ olsun yedek kadro kulağı göndermiş. Düşmediğim sürece kulağı kırmam diye tahmin ediyorum :)
Tekrar yorum için teşekkürler.

@Yoldakiyabani
Kadronun tasarımını beğenip beğenmediğiniz sormadım :) O kişisel bir faktör, beğeneni de var beğenmeyenini de. Ben marka hakkında bilgi istedim.

Geri