Scudo Sports

ng 255 srd mi, ng 101 srd mi, ng 020 x7 mi?

Uğur Ece

Daimi Üye
Tepki
30
Bisiklet
Kron
uzun zamandır bir dağ bisikleti bakıyordum ancak içimdeki arazi canavarı tekrar ortaya çıktı ve bikaç gündür mtb bakıyorum 1300-1500 civarı fiyatı olan. 3 tane bisiklet belirledim;

- salcano ng 020 x7
- salcano ng 101 srd
- salcano ng 255 srd

ng 020 x7 2.el (1550-1600)
ng 101 srd 2.el (1200). 2 yıl önce alınmış garantisi daha yeni bitmiş, ancak konuştuğum kişi aleti bi hevesle aldığını, toplamda 2 kere ev iş arası gidip geldiğini ve 20 km yaptığını, onun dışında hiç kullanılmadığını 2 yıldır depoda durduğunu söyledi aletin. eğer söyledikleri doğruysa alet sıfır en mantıklısı bu oluyor
ng 255 srd sıfır (1300)

şimdi burda en mantıklı tercih hangisi olacaktır? fiyatlar da pazarlık yapılmış son fiyatlardır. bisikletler ortalama olarak birbirine yakın aletler, hepsi zaten sram, birisi full x7yken mesela diğeri de sadece ön aktarıcı x5ken geri kalanı x7, diğeri de full x9, sadece ön aktarıcısı x5 mesela. donanım olarak çok farkları yok yani. ağırlıkları farkediyor biraz. ng 255 srd 12.9 kg, ng 101 srd 12.8 kg, ng 020 x7yse 10.7 kg. işin matematiğini yapayım;

gönlümden geçen (üstündeki donanım açısından en iyi olduğunu düşündüğüm ve diğer iki modele de 2 kg dan fazla ağırlık farkı atan) = ng 020 x7.
ancak sıfır ng 255 srd 1300ken, ya da sıfırdan -eğer doğruysa tabi ki- farkı olmayan 2.el 20 km deki ng 101 srd 1200ken, 2.el ng 020 x7 ye 1550-1600 vermek kafamı karıştırıyor.

bir de fenerbahçe yeşil bisiklet hakkında düşünceleriniz nelerdir? ilgililer mi, dürüstleri mi, satıştan sonra da yardımcı oluyolar mı? yoksa ilgisiz, kazıklamaya çalışan, sattığın anda bir daha muhatap bulamayacağın 'ben bilmem kardeşim naparsan yap.' kafasında adamlar mı? hem bisiklet seçiminde hem de yeşil bisiklet hakkında yardımcı olursanız sevinirim gerçekten, 1-2 gün içerisinde almak istiyorum havalar da fena değil bu sene kış 1 hafta sürdü, bisikletim de yok uzun zamandır ve çok özledim bisiklete binmeyi, bilgisi olanlar paylaşıssın lütfen.

Scudo
ng 255 ve ng 20 kullanmış biri olarak tabiki ng 20 yi öneririm. Ama model yılları önemli. örneğin piyasada sıfır ng 255 ler var. ancak modelleri eski. fren sistemleri avid juicy vitesler eski x7 lerden. 2011 ve üzeri elixir frenli olanları bulmak zor. ng 20 ise eğer standart donanımıyla veriliyorsa tercih edilebilir. 1500 gibi bir rakama az kullanılmış ve standart donanımlı bir ng 20 bulursanız bence 200 tl fazla verip alın derim. ng 101 hakkında bilgim yok. Ama sanıyorum 2010 veya daha eski modeldir. azkullanılmış olsa bile üzerindeki ekipman eski modeldir. sonuçta 0 veya ikinci el arasında kalsam 2009 veya 2010 model sıfır alacağıma yeni model ve az kullanılmış bir ikinci eli tercih ederim.

ng 255 srd şu: (link) bisiklet 2011 modelmiş aradım öğrendim. sıfır, 1300 lira.
ng 101 srd şu: (link). 20 kilometre, 2011 model, 1200 lira. ön artırıcı dışında herşey sram x9 sandığınızın aksine.
ng 020 x7 yse mart'12 de alınmış 11 aylık bisiklet. ve bütün donanımları aynı hiçbirşey değişmemiş. 11 aylık ancak resimlerde tozdan başka bir sorun gözükmüyor açıkçası. tabi ki eğer buna karar verirsem gidip canlı olarak da göreceğim.

@Uğur Ece

bendeki ng 255 2011 modeldi ve frenleri farklıydı. elixir 5 idi. Tabi verdiğiniz linkteki özelliker bisikletin üzerindekilerse sanırım 2010 veya daha önceye ait model. ng 101'in ise sadece arka arttırıcı ve vites kolları x9. ön arttırıcı x5. aynakol truvativ. yani x9 set değil. maşa fena değil ama. ben olsam yinede ng 20'ye bir bakarım. eğer sadece tozluysa ve sıkıntı yoksa tercih edilebilir.

ayrıca baktığınız site(turkbike)'ta o linklerde gösterilen bisikletlerin hepsi 2009. Dikkate almanızı öneririm.

Kendime de almayı düşündüğüm bisikletin linkini vereyim:
(link)

evet gördüm bunu ama sram ciyim vites geçişlerini daha çok daha fazla seviyorum sram in. yoksa deore setli ng 020 ya da ng 030 falan daha kolay bulunuyor.

Kesinlikle Salcano NG020 SRD al derim. Neden?
1. Elcik, gidince ve boğazı, sele ve borusu, furş ve yatağı tam takım Ritchey.
2. Jant çemberleri DT swiss, göbekleri Mavic rulmanli
3. Tekerlekler Continental Race King
4. Çekiş ve fren sistemi Sram...

Bende 2011 model Salcano NG030 SLX var, çok memnunum. Trek vs... On basar. Bisikletin net ağırlığı da 11.25 kg. Paranız boşa gitmez.

• Beğen
Tepkiler: Uğur Ece
@Aydın Bez

dediğim gibi gönlümden geçen de zaten o. ancak fiyatı da pahalı tabi ki ben de öğrenci olduğum için yani yeri geldiğinde 1 liranın bile hesabını yapıyorum bu yüzden de 300 lira az fark değil benim için. ancak gerçekten de istediğim o. bir de ng 020 ve ng 030 kadroları/modelleri arasındaki farklar nerlerdir? ng030 a hiç bakmadım çünkü belki o daha da iyidir.

ha bir de sormak istediğim şu şimdi. bu ng 020 x7 sezon sonu ne kadara düşer? daha sezonun başında bile sayılmayız sezon sonunu neden soruyorsun derseniz nedeni de şu; bu modeli şimdi alıcaksam ikinci el alabilicem ancak o da 1550 gibi fyata. sıfırı şu an 2250ye buldum bisikletcim.com'da. en ucuz o. sezon sonu falan çok acayip indirimler oluyormuş bisikletçilerde ya da bisiklet satan her yerde, ellerinde kalan malları çıkarmak üzere inanılmaz indirimler yapıyolarmış. burda forumda okumuştum ng255 srd yi zamanında sezon sonu olarak 800 liraya falan alanlar olmuş, duyunca gözlerime inanamadım. mesela şu an dediğim gibi 2.eli 1550ye buldum, sezon sonunu beklersem belki o fiyata sıfırı bulucam açıkçası.

o zamana kadar da elimde iki tane seçenek var, kron xc500 v fren ve salcano astro 291 29" 27 vites full sram x5 sistem hidrolik disk. kron 8 aylık, fiyatı 420 lira. 1300 kmde, sahibi hep şehir içinde kullanmış. salcano astro ise arkadaşımın, fiyatı 600 lira, 150 kilometrede. bisikleti 1-2 kere denedim, rahatlığına hayran kaldım, sram de çok hoşuma gitti çok net atıyo vitesleri çok güzeldi.

şimdi, başlıkta yazdığım 3 modelden birine mi yönelmeliyim hemen, yoksa sezon sonunu bekleyip ng 020 x7 nin fiyatının düşmesini bekleyip, o zamana kadar da kron ya da salcano yu satın alıp onunla mı idare etmeliyim? bu konuda da sıkıntıdayım. böyle yapmak bana daha mantıklı geliyor yani ayni fiyata sıfırını alıcam, şu an da bisikletsiz kalmicam. ha bir de fiyatlarıyla beraber değerlendirerek, kron mu salcano mu?

zaten sezon sonundayız. Ben 4 Şubat 2012'de aldım Salcano NG030 SLX bisikletimi. Liste fiyatı 1810 TL idi, yeni sezon ürünleri Bisiklet fuarından sonra bayiilere dağıtılacaktır. Ancak ben katalogları inceledim. Bu sene NG serisi yok, yerin ASSOS serisine bırakmış ve ciddi donanım yükseltmesi var. Mesela amorsitör tercihi Rock Shock Recon ve Reba olmuş, keza jant setleri de Mavic rulmanlı göbek...Haliyle fiyat artacaktır. Sezon sonu geldi ve gecti... Bu odeli artık bulamayacağınız için fiyatı ya yükselir ya da aynı kalır.

NG020 ve NG030 kadro, Ritchey set ve vites-fres sistemleri arasında hiçbir fark yok, sadece NG020 serisinde Mavic kullanıldı. Ağırlıkları bile aynı: 11.25 kg. İsim oyunu bunlar.

NG020 ve NG030 kadro, Ritchey set ve vites-fres sistemleri arasında hiçbir fark yok, sadece NG020 serisinde Mavic kullanıldı. Ağırlıkları bile aynı: 11.25 kg. İsim oyunu bunlar.

kadro ağırlıkları farklı. maşaları farklı. jant setleri farklı. Genele bakılırsa bu kadar farklılık iki model arasında gözle görülür bir fiyat farkı yaratıyor zaten. Ama kullanım amacına göre deore setli olanlarda tercih edilebilir.
2013 modelleri bende inceledim katalogtan. Bu bisikletlerin ayarında olanlar minimum 3000-3500 tl den başlayacak gibi duruyor. Yani şu aralar uygun fiyatlı bişeyler bulup üçe beşe fazla bakmadan almak en mantıklısı gibi.

Nirvana 10, 20, 30, 40
Bu sene Nirvana serisi Salcano’nun göz bebeği konumunda. Seri hayli geniş bir seçenekle karşımıza çıktığı için şaşırdığımızı saklamanın anlamı yok. Karbon 29” ve 26” ile alüminyum 29” ve 26” olarak 4 farklı platformla karşımıza çıkıyor. Her kadronun iki farklı donanımlı versiyonu kullanıcıların seçimine sunuluyor. Bu şekilde toplamda 8 Nirvana modeli tasarlanmış. Geçen sene de varolan karbon 26” kadro tasarımı değişmezken karbon 29” ile alüminyum modellerin yeni ve birbirinden farklı yapıda olmaları kafaları karıştırsa da sunulan alternatif sevindirici. Bütün Nirvana’ları birbirinden ayırmak için numara sistemi getirilmiş. Nirvana 10 en üst modelken, Nirvana 40 serinin en alt modelini tarif ediyor. Nirvana serisi 11.760,00TL ile 4.130,00TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak. Özellikle Nirvana 20’yi, mat-siyah gövde üzerine logo ve parlak-siyah diğer grafikleri ile 2013’teki diğer Nirvana tasarımlarına göre daha çok beğendiğimizi belirtelim. En üst versiyonu Nirvana 10’da donanım Sram XX1, amortisör olarak Rock Shox SID 29 WC kullanılırken en düşük versiyonu Nirvana 40’da Sram X7, Avid Elixir 3 ve Rock Shox Recon’a yer verilmiş.

Assos 29, 650B, XC, 40, 50
2013’te Assos başlıktan anlaşılacağı üzere 5 farklı platform üzerine kurulmuş bir seri olmuş. Aynı zamanda 9 model ile çok geniş bir seçenek sunuyor bizlere. Geçtiğimiz senelerde NG020 adıyla piyasaya sunulan modeller de Assos serisine dahil edilerek üst segment, alüminyum gövdeli, buna karşın uygun fiyatlarıyla Assos’un daha yaygın kullanılması amaçlanmış. Serinin yeni oyuncularından biri de Assos 650B, yani 27’5 tekerleğe uygun gövdeli, Sram X7 donanımlı, Avid Elixir 3 disk frenli ve Rock Shox Revelation ile göz dolduruyor. Bu modelin satış fiyatı 6.000,00TL civarında olacak.

Imsomnia 10, 15, 20, 30,40, 50
Giriş sınıfı dağ bisikletlerinin yeni adı Imsomnia. Shimano Altus’dan başlayıp Deore’ye kadar yükselen donanımıyla alternatifler oluşturuyor. 29 inç teker setli alternatifi de mevcut olan Imsomnia’nın 2013’te en dikkat çekici modeli Imsomnia 15. Bu model 650B teker setine sahip, Sram X5 donanımı, Avid Elixir 1 disk freni, Rock Shox Revelation RL amortisörü ile yaklaşık 1.750,00TL’ye satılacak.

yani anlaşılan salcano bu sene iyice kaliteli bir marka olma yolunda adımlar atmış ve donanımları buna göre seçmiş. nirvana'yla çok klas bir sınıf yaratmışlar, assos u ortada konumlandırmışlar, dağ bisikleti giriş seviyesine de insomnia adını vermişler.

açıkçası insomnia 15in özellikleri gayet doyurucu gözüktü bana, onun üstünde de sadece imsomnia 10 olacağına göre o da 2000-2100 olur fiyatı heralde. benim almak istediğim geçen sezonki ng 020 x7'den daha ucuz olur yani gibi geliyo (2500 ng 020 x7nin fiyatı.) galiba ben biraz bekleyeceğim kaliteli bir mtb almak için bir süre daha. salcano nun yeni modellerinin piyasaya çıkmasını bekleyeceğim. imsomnia 10u görmek istiyorum öncelikle açıkçası.

Geri