Scudo Sports

Nereden geliyor bu çıt sesi???

MertAG

Forum Bağımlısı
Tepki
570
Bisiklet
Kron
Arkadaşlar merhaba bisikletin üstündeyken kadro kulağına her tur attırışımda çıt çıt çıt diye bir ses geliyor vallahi delirtir adamı acaba nereden geliyor olabilir inip çeviriyorum öyle bir ses yok binip çevirince çit çit çit belki daha önce açılmıştır konu açıldıysada kusura bakmayın ama adamı sinir ediyor gerçekten...

Scudo
benimkinden de öyle bir ses geliyordu ön aktarıcının teli pedala değiyormuş. muhtemelen bakmışsındır ama yinede hatırlatmakta fayda var.

aynı durum bende de vardı, pedalları çıkardım, yağladım, tekrar taktığımda sesten eser kalmamıştı.

Pedalları elden geçirmek sorunu çözmezse, sele borusunu çıkarıp temizleyin.

%90 pedal kaynaklı bende de oluyor , bir süre gelmiyor sonra yine geliyor falan artık takmıyorum bi sıkıntı yaratmıyor kullanımda.

Bir tahmin de ben sallıyayım...Sen kilolusun ya, zincirin uzamış, arada diş atlaması yapıyor. O yüzden sadece sürerken, yük altında ses yapıyor. Yeni zencür alınacak.
Lotoda şansım yoktur, bunu da tutturamamış olabilirim.

2 kere basima geldi. Ilkinde pedallari sokup gresleyip taktim duzeldi. 2.sinde pedaldaki reflektorlerden biri gevsemis o ses yapiyordu. Reslektorleri soktum duzeldi

@Raşit S

Yav he he :D

@ERCAN CEBECİ

Şu reflöktörlere elimi attımda gevşekler harbiden ondan olabilir çıkartıp bir deneyeceğim.

Sele borusundan da gelebiliyor bazen. :)

@Muhittin C.

Yok ya belli oluyor alttan geldiği pedallar diye tahmin ettim bir el atayım sonucu yazarım.

Forumda birkaç sayfalık bir konu vardı bununla ilgili, sorunu bulamazsanız o konuya göz atın, birçok olasılık o konuda yazılmıştı.

@MertAG

Başlığı gördüm direk atlamak istedim hemen. Kullanım hatasından kaynaklanabilir 18 ile gidilecek yeri 28 ile gidiyorsanız kadrodan gelebilir ( bendede oluyordu anladımki sorun bisiklette değil bendeymiş :D ) . Ses geldiğinde vites düşürün birkaç kademe öyle deneyin. Değilse arkadaşların tavsiyeleri candır sağolsunlar hepsi çok bilgili ve yardımseverler çok faydalanıyorum şahsen.

koltuktan gelıp gelmediğin cok kolay anlaya bilirisn ayakta pedal cevir eger ses geliyorsa pedal veya cekiş sistemindendir ve pedaldan olduğunu anlamak içinde söle yapa bilirsin yumuşak bir viteste yük vermeden hafifce cevirirsen ses kesilirse pedaldan olma şansı cok fazla ama genelde hep sıkıntılı pedal olur benım başımada gelmişti ayna kolunu 1-2 defa söktüm taktım düzelmedi en sonunda gitim pedal aldım ses kesıldı :) yaglamakta bir cözüm değil yane onuda söliyim .

Orta göbekten geliyor olması çok yüksek ihtimal.

Göbeği sökerek temizleme ve gresleyerek tekrar takmanız gerekebilir.

Tayyip arkadaşın dediği doğru ayakta pedal çevir, ses kesilirse sorun seleden. Pedaldan gelebilir. Benim göbekten geliyordu değiştirdim sorun yok. Fakat bisikletin durumuna göre bir çok yerden gelebilir ,tekerlek göbekleri vs.

Yarın bir bisikletciye gideyim anlayamadım bende bakalım ne diyecek.

@Oğuzhan Y.

İlk binince 3 4 dakika gelmiyor sonra gelmeye başlıyor ayağa kalkıncada gelmiyor oturuncuda bir dakikaya yakın gelmiyor seleden nasıl böyle bir ses gelebilirki acaba?

Sele kaynaklı. Sele borusunu çıkart kuru bir bezle iyice sil, sonra bezi kontrol et kiri, pası var mı diye. Daha sonra çok hafifçe gres gezdir ve fazlalığı bez ile çok az temasla alıp monte et. Sonra tekrar bir tur at bakalım, ses var mı yok mu...

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
bazı arkadaşlar bilmedende olsa yanlıs telkinlerde bulunmus
bu gelen ses sadece pedal çevirince gelmekte ise
sele borusuyla alakası yoktur
ya pedallara yuk binince yani cevirince pedal kaynaklıdır
yada orta gobekte sorun vardir
önce yağlayınız pedalları sorun cozulmez ise gobeğe baktırın derim

Geri