Scudo Sports

Nedir bu MTB düşmanlığı?

Harbi Bisikletci

Aktif Üye
Tepki
157
İsim
Uğur Ertürk
Bisiklet
Mosso
Amacim tartişmak degilde yol/yaris bisikletcilerinin MTB çekememezligini bir turlu cozemedim gitti.. bisikletci bisikletcidir kardesler.. isteyen yol kullanir isteyen downhill kullanir isteyende dedesinin bisikletini kullanir ;) hani anlatabiliyormuyum.. yolda mtb yasak diye biseymi var ? Benim bildigim bisiklet sadece otobanda yasak degilmi? Ne ozaman bu tartisma veya asagilama(ki ben oyle algiliyorum).

Kusura bakmayin konu aslinda genel bisey.. oz elestiri yapalim biraz ya bence .. ''bu ulkede neden bisiklet sevilmiyo veya onemsenmiyo'' derken kendi hatalarimizi once bi gorelimmi ne dersiniz?

Bizde herkes karsi tarafi sucluyor.. birakin insanlar istedigi gibi sort giysin birakin insanlar vakit geldimi namazini kilsin birakin insanlar yeri geldimi sigarasini vs icsin.. yani biz bisikletciler asker degiliz ki tek tip olalim

Hepimiz bisiklet kullaniyoruz hepimiz pedal basiyoruz daha beklentiniz ney ? Mtbyle yoluyla downhilliyle bmx(buda benm hosuma gitmiyo ama saygi duyarim)iyle katlaniriyla daha akliniza ne geliyosa 2teker varmi ? Var tamam ozaman.. zaten insanlar bisiklete cocuk isi gibi bakiyoken bide insanlari sogutmayalim.. ozendirelim sevdirelim guzel sekilde

Konuyu baglayamadim kusuruma bakmayin :) bayadir bahsetmek istedigim biseydi bu icimi doktum ve rahatladim :) Hepiniz Allaha emanetsiniz bol pedallamalar

Scudo
Evet tescilli bir mtb düşmanıyım. Mtb bana ergenliği anımsatır ergen bisikletidir mtb. Çevremde ne kadar 13-25 yaş grubu arası bisiklet kullanıcısı varsa nerdeyse istisnasız mtb ye biner. Mtb bisikletin sivilcesidir. 3 teker bisikletten sonra bisiklette ergenlik dönemini temsil eder, ondan sonra yol (gençlik, delifişek dönemi) fitness (ortayaş, olgunluk) bisan hizmet bisikleti (yaşlılık) şeklinde devam eder gider. Ergenlik döneminde vücut katastrofik dönüşümler yaşar, burun irileşir sanki yüzün ortasına sonradan gelip yerleştirilmiş bir nesne halini alır ses iğnesi kırık gramafon gibi bir kalınlaşır bir incelir. Bir örnek verelim şu yazıdaki büyük harfleri davudi bir ses tonu küçük harfleride sıçandan çıkar gibi bir okuyun. Ergen sevgilisine sesleniyor: pelinsu SENİ ÇOK SEviyorum, bu AKŞAM BENİMLE sinemaya GELİRMİSİN, senle mısır patlağı yer ELELE TUTUŞURUZ sinemada TOMBİŞ AYICIK GUDİ gudi oynuyor. YALNIZ GElirken abine HABER VERME tamammı.
Nasıl hoşunuza gittimi ergen diyaloğu. Hoşunuza gitmemişse MTB ye bir gıcıklığınız var demektir. İnsanın dönmek istediği en son dönemdir ergenlik günleri, mtb de ergen gibi bisikletin ara dönemini temsil eder. Ne çocuktur ne olgun. 26 inç bacaksız jantlara sahiptir, ergenler bunlarla ters hareketler yapar sonrada "nasılda önünü kaldırdım gördünmü eki eki" şeklinde münasebetsiz espriler yapar. Ne çocukluk gibi yavaş ne gençlik gibi hızlıdır arada ikisinede öykünmeye çalışır ikisinide beceremez araftadır mtb. Hep bir gözetim altındadır mtb li, ne sanıldığı üzere dağlara çıkar nede uzak yollara gider. Velhasıl mtb nin durumu budur.
BİR DAHAKİ yazıya kadar görüşmek ÜZERE HOŞÇAkaLIN. (ne oluyoruz lan !!!)

@Harbi Bisikletci Belediyeler ne yapsa yaranamıyor zaten. Sol taraf yol bisikleti parkuru sağ taraf mtb parkuru yapmışlar yine şikayet yine şikayet. Bir de yolcularla mtb ciler çok muhattap olmasınlar diye araya dubalar koyup yolu ayırmışlar. Siz de buraya gelip şikayet edin. İnanın hiç yakıştıramadım. Şaka bir tarafa ne yolcular gördüm zaten yoktular ne mtb liler gördüm asfaltı ağlattılar diyorum. :):)

alıcan ikitane bisiklet
uzun uzun asvalt yollarda hızın ve gezmenin tadını çıkarıcan
dağ bayır bozuk yollardada atlayıp zıplamanın korkusuzca gitmenin konforun tadını çıkarıcan
ikiside ayrı bi güzel hiçbirinden mahrum kalmamak lazım

ben bu yüzden ontaneden fazla bisiklet deiştirdim koyacak yerim olsa en aşağı üç bisikletim olurdu

Bu konudan artık bıktım, ne zaman forumu açsam değişik başlıklar altında bu saçma konu tartışılıyor..İsteyen istediğine biner, renkler ve zevkler tartışılmaz.. Asıl önemli olan bence insanların ne tür bisiklete bindiği değil de, kaliteli bisikletlere daha ucuz fiyatlara binmesidir.. Bu arada ben İzmir Balçova'da oturuyorum.. Yanı başımda dağlar ormanlar var..2 günde bir sabahları düzenli bisiklete biniyorum.Bugün sabah dışarı çıktığımda yağmur yağmıştı..Ormanda aldığım kokuların tarifi imkansız..Bisikletle giderken elimi çam yapraklarına sürtüp yüzümü yıkıyorum..Patikalardan inip adrenalin yaşıyorum.. Bunun gibi daha bir çok zevkleri bana sizin şu beğenmediğiniz dağ bisikleti yaşatıyor..

bisiklet olsun taştan olsun
ücretsiz gezdiren ve yolda kalmayan tek alet

@mehmetsunu

Bakin siz beni yanlis anladiniz heralde.. ben burda yol bisikleti olanlari aşagilamadim.. amacim MTB kullananlari ergen muamelesi yapanlara cevap.. anlatabiliyormuyum? Siz simdi MTB kullananlara ''ergen" yakistirmasi yaparsaniz MTBlilerde size ''ihtiyar'' diye hitab etmesi kacinilmaz bisey ;) ayrica benim bisikletim 26 degil 29" gücüne güvenen binebilir bunlara ;)

@trainspotting35

Ha ha haaa muazzam tesbit :D
@özgürgüneş

Haklisiniz bende biktim.. konudada yazdim hatta sadece savunmadir diye uzamasini istemiyoruz artik :)

-------
Arkadaslar ciddiyim tartisma konusu degil sadece aciklamaydi bu :) kalin saglicakla ;)

• Beğen
Tepkiler: AkselSamoglu
Kimsenin bir düşmanlığı falan yok, herkes kendince triplere giriyor. MTB kullanan bir kesim aşağılandığı düşüncesine kapılıyor, alüminyum ya da başka madde kadrodan yapılmış yol bisikletçileri karbon yol bisikleti kullananların aşağıladığı düşüncesine giriyor.

Ben, benim gibi bildiğim baya bisikletçi olarak karbon yol bisikleti kullanıyoruz. Bu lafı sert bulmayın ama bir grup karbon yol bisikleti kullanan insanlar olarak kimin ne kullandığı gerçekten zerre umrumuzda değil.

Öneri yapmak ne zaman düşmanlık oldu. İyi ki bu kitle var ve beni MTB'den yol bisikletine geçirdiler, asfaltta MTB kullanmak bildiğin kendine düşmanlıktan başka bir şey değil. MTB'den yol-tur-şehir bisikletine geçen çoktur ama kimse bunların tadına bakıp MTB'ye geçiş yapmayı düşünmemiştir.

Arazi için üretilmiş 4x4'lerle asfaltta gezinmek neyse, şehir içinde MTB ile gezinmek aynı şeydir.

İzmir deyken, asansörden başlayıp Urla ya kadar gidip geldiğim güzergah. Her yer şantiye ye dönmüş. Umarım kısa sürede bitirirler. Bu arada you tube de başka bir videoya baktım sinirlerim tepeme çıktı. Böyle bir rezillik olmaz. Yer İstanbul, linç ekibi yavaş yavaş toparlanmaya kalabalıktan güç toplamaya başlamış, umarım videoyu çeken arkadaş darp edilmeden uzaklaşmıştır. Büyük şehir de yaşamak, bunlara, bu sıfatlara rağmen yaşamak gerçekten çok zor. Çocuğa kusura bakma diyeceklerine dövmek için birinin ilk hareketi başlatmasını bekliyorlar.

@Harbi Bisikletci
Ben şahsen düz yolda 50+ hızla gittiğini iddia eden, 40+ ortalamaya sahip olan, full süsyansiyon ile 25° eğimi oturarak çıktığını iddia eden herkesle inceden inceden dalga geçiyorum, bu kişilerde ekseriyetle MTB kullanıcıları.

Bu arada geçen hafta İzmir'deydim. Sahil boyunda bayağı zaman geçirdik. Adamlar bisiklet yolu için ayrı köprü yapmışlar bazı yerlerde, Antalya'yı düşündükçe sinirden ağlayacak gibi oldum.

Bisikletle biraz uzun zaman geçirenler ve hatta bir çok bisiklet esnafında böyle bir kendini üstün görme eğilimleri var nedense... Memleketteki her türlü saçma ayrımcılık, bölünme burada da var. Alsın MTBsini istediği yerde binsin. Zaten görecek yol bisikletine binenlerin sürekli kendini geçtiğini. Biraz zarar eder gider yol bisikleti alır.

Ben de bisikletimi ilk defa alırken böyle bir ikilem yaşadım. Sağolsun alışveriş yaptığım esnaf eşim ve kendime yüklü bir alışveriş yapacağımı anlayınca ancak aklına gelebildi nerede kullanacaksınız diye sormak? Tabi önceden araştırmamı yaptığımdan Belgrad Ormanında, Taşdelen Ormanında, Güneyde Tatil yaparken de kullanabileceğim MTB türü bir bisiklet aldım hem kendime hem de eşime. 10 sene önce de bu sebeplerle MTB almıştım zaten..

Daha sonra bisiklet foruma takıldıkça, grand fondo gibi organizasyonları da duydukça, bisiklet konusunda bilinçlenip sağını solunu tamir ettikçe ben de bir yol bisikleti almayı düşünmeye başladım. Seneye de muhtemelen alacağım. Fakat MTB mi de satmayacağım çünkü o bana lazım olacak..

@kemalone
Hocam siz ormana dağa taşa pedallayan biri olarak tartışmaya giriyorsunuz. Bu tartışmanın temeli asfaltta mtb kullanmaya dayanıyor.

izmirde merkezde yaşıyorum. gördüğüm bisikletliler şöyle:

mtb kullanan ergenler (bisiklet küçük oluyor ve sele kadroya oldukça yakın, aynı anda bmx tadı almaya çalışıyorlar sanırım, kaldırımlardan falan atlıyorlar zevkle)
mtb kullanan kadınlar(mtb dediysem her tarafı amortisörlü market bisikleti işte, migrosa falan gidiyorlar ablalar)
hizmet bisikleti kullanan erkekler(gündüzleri sokaklarda görebileceğimiz esnaf dayılar, pideciler vb)
şehir/tur bisikleti kullanan vatandaşlar (önde amortisör, geziniyorlar rahatça)
bisimciler (sevgililer ya da ikili üçlü kız grupları oluyor bunlar)
katlanırcılar (takım elbisesiyle işe gidip gelenler ya da haftasonu kısa turlar yapanlar)
yol bisikletliler (bisiklet yolu ve normal yolda gidiyorlar, bisiklet yolundan çok memnun olduklarını sanmıyorum ki mümkün olduğunca şehir dışına doğru, mesela sasalı tarafına doğru kaçıyorlar, bu abilerin gittiği yollarda mtb pek olmuyor)

şehir merkezinde normal mtbci yok gibi bir şey yani, zaten downhill falan görmek saçma olurdu

@trabzonlu ozan

İltifatin icin tesekkurler ama benzetmede hata yapmissiniz ;) 29'' kullaniyorum ve sadece uzun inislerde seleyi indiririm ;)

Genel elestri yorumlarinada ( saygi duyanlarda sıkıntımız yok) videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum yol bisikletiyle o yolda nasil gidilir acaba :)

Geri