Scudo Sports

neden dirseklik ve dizlik kullanılmıyor?

desfonA

Aktif Üye
Tepki
30
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
merhabalar forumda bir çok kez görüyorum herkes kaskın öneminden bahsediyor ama dizlik ve dirsekliğin öneminden bahseden hiç göremedim. zaten yol bisikletçilerinin hiç birinin taktığınıda görmedim. bunlar önemsiz olduğu için mi takılmıyor yoksa görünüş ve rahatlık açısındanmı?

Scudo
eurosportta bisiklet yarışlarında dizlik takanları görmedim,contador düştü dizlik olsa idi kaval kemiği gene kırılırmı idi,bilemeyizde,müthiş süratli bir biçimde yokuş aşağı iniyorlar ,hiç korkuları yok, korku zati motivasyonu kırar ,kaza ihtimalini beraberinde getirir ,çok soğukkanlı olmak lazım tabi ,şahsen 16 km 'lik inişlerde dizlik takmadım

Dizlik hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Rahat hareket edemiyorsun.

Dizlik hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Rahat hareket edemiyorsun.
Tek neden bu mu acaba. Bugünkü kazadan sonra aklıma geldi dizim sağlam ama dırsegım biraz yüzüldu. Kullanan var mı? Forumdaki hemen hiçbir fotoda bende görmedim dizlik dirseklık kullanan

Yol bisikletini bilemem ama mtb in kullanılabilecek türde dizlikler var, voleybolcu dizliği gibi dizi saran modeller konforsuz olmakla birlikte bir süre sonra tahriş de edebilmekte. Bugun aksine diz altından iyice sabitleyerek diz üstü kısmını hafif gevşek bırakarak kullanılabilecek modeller var. Diz altı tayt ile kullanımında sıkıntı olacağını sanmam. Çocukken kullanırdım artık kullanmıyorum. Bunun sebebi belki konfor belki yılda 1 in altında düşme oranı olabilir. Aynı şekilde dirseklik için de alt koldan sabit olup yukarı kısmı gevşek modeller var diye biliyorum. Motorcular gibi korumalı giysi olması zor çünkü motor üzerinde bizim gibi hareket etmiyorlar. Bir ninja kaplumbağa motor kullanabilir ama bisiklet kullanamaz 😂

Profesyonel yol yarışları için de düşüncem şu, adamlar daha hızlı gidebilmek için rüzgar direncini azaltmak adına kol ve bacak kıllarını traş ediyor. Gel sen bu adama dizlik dirseklik de bakalım ne diyecek 🙄

Kullanan var mı? Forumdaki hemen hiçbir fotoda bende görmedim dizlik dirseklık kullanan
Sayın @Muhammet Ağrı kullanıyordu diye biliyorum. Yanlışım varsa özür dilerim.
Çocukluğumdan beri (ve hala) zaman zaman düşerim ve bir zaman sonra düşmeyi öğrendim. Askerde de sabah 08:00 akşam 17:00 beş nokta taklası eğitimi alınca topaç olmayı öğrendim. 😅
Kısaca ben ihtiyaç duymuyorum.

Benimde iki yil icinde ilk düşüşüm ama daha kötüsü olabilirdi diye aklıma geldi korumalıklar

Sayın @Muhammet Ağrı kullanıyordu diye biliyorum. Yanlışım varsa özür dilerim.
Çocukluğumdan beri (ve hala) zaman zaman düşerim ve bir zaman sonra düşmeyi öğrendim. Askerde de sabah 08:00 akşam 17:00 beş nokta taklası eğitimi alınca topaç olmayı öğrendim. 😅
Kısaca ben ihtiyaç duymuyorum.
Bisiklet ile 3 kaza yaptım.
1. kazada sağ kol radüs başını kırdım. Kask hariç başka önlemi yoktu.
2. kazada belkide sol dirseğimin kırılmasını dirsekliklerim önledi.
3. kazada kask hariç hiç bir önlemim yoktu kırık çıkık olmadı ama kask olmasaydı ölebilirdim.

3 ay dizlik, 2 yıl dirseklik kullandım. 5 aydır kullanmıyorum. Bu işler biraz kader olsa da önlem önlemdir bakınız 2. kaza

Tamamen tercih meselesi.

Geri