Scudo Sports

Nasıl bisikletçi olunur

Bisiklet sever 93

Pejocu genç :-)
Kayıt
28 Temmuz 2017
Mesaj
700
Tepki
495
Şehir
Antalya
İsim
Mert
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba benim uzun zamandır aklıma takılan bir şeydi bu "nasıl bisikletçi olunur" size sormak istediğim nasıl lisans alınır değil size sormak istediğim nasıl bir bisiklet takımına girilir bu bisiklet takımılarinin alt yapı gibi bir şeyi varmı acaba yada bir amatör bir yarışımı kazanmak gerekiyor takımlar nasıl bisikletçi seçiyorlar bilen biri varsa bana bu konu altından yazabilirmisiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Yenikasiyer
Scudo
Vallahi bilmiyem :D
 
Başka bi arkadaşta sormuştu cevaplamışlardı. Forumu bi karıştırırsan bulabilirsin.
 
Bisiklet sporu diğer sporlar gibi altyapıda başlar. Birçok gençlik spor ve klüp takımlarına başvurup yada Münferit olarak gençlik spora başvurup kayıt oluşturabilirsiniz. Antrenman için gereken malzemeleri kulüpler veriyor. Dediğim gibi elit sporcu olmak için yaş önemli bir faktör.
 
93'lü biri 26 yaşındadır ve bu işler için artık çook geç kalmıştır. İyi bir Strava bisikletçisi olabilirsiniz, Türkiye şampiyonasına da katılabilirsiniz hatta ilk 20'yi zorlayabilirsiniz, Fondolarda kürsü de kovalayabilirsiniz, ama Milli takımı, "profesyonel" olmayı unutmalısınız.

o_O
Siz yine sürün, ciddi de düşünün tabi ama hayalinizi de yorganınıza göre uzatın, bu kadar ciddi hedefler için geç kaldığınızı kabul edin. Kaldı ki, şu anki milli takım sporcuları (en iyi sporcularımız) bile bundan birkaç sene sonra "işsiz" kalacaklarının farkındalar ve hepsi BESYO okuyorlar, bir yandan diploma almaya çalışıyorlar, emekliye ayrıldıklarında bisiklet antrenörü olup para kazanmaya devam edebilmek için. Üstelik Nazım ve Mustafa'nın bisiklet dışında bir işlerinin daha olduğunu biliyorum.

Türkiye'de asıl mesele bisikletçi olup olmamak değil, bisikletçi olup geçinebilmek o_O Çünkü bisiklette iyi olmanın püf noktaları gayet açıktır. İyi uyuyacaksın, iyi besleneceksin, iyi antrenman yapacaksın ve iyi dinleneceksin. Uzanabildiğin, yani ayaklarını uzatabildiğin her an ayaklarını uzatarak dinleneceksin, televizyon karşısında bile otururken yatar pozisyonda olacaksın. Yani tüm enerjini saklayacak, gün içinde olabildiğince "tasarruflu" yaşayacak ve TÜM ENERJİNİ antrenmanda bisikletine kusacaksın. Geceleri çok iyi uyuyacak, gündüzleri çok iyi beslenecek ve suplementini alacaksın ve bunu yıllar boyunca sürdüreceksin.

Tüm bunlar için 24 saatinin tamamen bisiklete adanması gerek. E para kim kazanacak? :) Bizim gibi part-time sürenler, çok iyi olma hayali kuranlar bu noktalarla yüzleşmeyi pek istemiyor ama, biz neremizi yırtarsak yırtalım gelebileceğimiz üst sınır maalesef bellidir. Çünkü bizler günde 8 saat çalışıp, haftasonları uykusundan feragat edip sabahları henüz kimse uyanmamış ve yollar boşken antrenman yapmaya çalışan tatlı su bisikletçileriyiz :) Yorgun yorgun binersek zaten güçsüz düşüyoruz. Uyku zaten 6 saat uyusak (9-10 saat gerekli) bayram ediyoruz. Beslenme desen, her gün et, haşlanmış sebzeler ve taze meyveler yiyemediğimizi düşünüyorum (en azından ben :D)

Gerçekçi olmak gerekirse durum bu
 
@Serkan Mıstınoğlu
Söylediklerinizin hepsine katılıyorum, Ne yazık ki acı gerçekler. Öyle komplike bir spor ki, dışardan göründüğü gibi değil. Böyle ciddi hedefler için hayatını da ciddi anlamda revize etmen gerekir tabii ki çok genç yaşlarda.
Farklı bir nokta ise Milli sporcularımızın da Besyo ile bölünmesi; çünkü Onlarda biliyor ki bir kaç sene sonra işsiz kalacaklar. Onların gelecek kaygısı spor hayatlarında ki başarıyı engelleyen en önemli faktörlerden birisi.
 
Ahmet taşçı 25 yaşında başladığı dünyanın en zor spor dallarından birinde ( yanılmıyorsam) 9 kez altın kemer sahibi oldu. 53/54 yaşına kadar da dualı çayılarda kıran kırana mücadele etti. Bu anekdot da şurada dursun.
50 ‘ li yaşlarda ringlerde ünvan maçlarına çıkan boksör , 40 ‘lı yaşlarda yeşil sahalarda top koşturan futbolcular da var. Kayak disiplininden bisiklete geçen roglic bisiklet sporuna erken yaşta başlayan çoğu rakibinin önüne geçmiştir..
Biraz genetik yatkınlık, çokça çalışmayla sizler de başarabilirsiniz . Tolstoy ‘un bisiklete binmeye geç kalmaması gibi kimse için çok geç değildir hayatta..
 
@ippon
22 sene güreş sporu yaptım. Ahmet taşçı dediğin adam güreşmiyorken traktör lastiğini kaldırıyordu.olmayacak duaya amin denmez. Zorlarsan kırarsın. O yüzden herkes yaşına göre spor yapmalı.
 
@hardwrestler

Peki başvuruyu nasıl yapacağız?
 
Türkiye şartlarında imkansiz olan bişey
 
Geri