Uğur Taşdemir
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 576
Bence; "yol"da bireysel antrenmandan verim almak neredeyse imkansız iken XC de kaliteli bir HRM(nabız saati) ile verim alma imkanı yüksektir. Bunun için de küçük bir serveti gözden(cepten) çıkartmak gerekebilir.
Bendeki nabız saati Polar S720i, saatte neredeyse olmayan özellik yok. Bu arada PC ye veri atmak için ayrıca satın alınan IrDA( kızıl ötesi USB) yi illaki Polar marka almak zorunda değilsiniz. Zira Polar marka olanı 45 euro, diğer markalar 3-5 usd.
http://img231.imageshack.us/img231/8356/antrenmangrafikfo3.jpg
Ben antrenmanlarımı 5 farklı şekilde yapıyorum(diğer birçok sporcu gibi).
1. Uzun binişler(TM=Temel Mukavemet). Bunlar en az 3 saatlik çeşitli düşük ve orta tempodaki binişlerdir. Maximum nabzın %60-%70 i aralığında yapılır.
2. Çeşitli Yoğunluk(ÇY): %65-%85 nabız aralığında yapılan antrenmanlardır.
3. Intervaller: %80-%90 aralığında yapıyorum. Genellikle yüklenmeler ve bu yüklenmeleri takip eden dinlenmelerden oluşan tekrarlardır. Örneğin; 1 dakikalık yüklenme ve 1 dakikalık dinlenme şeklindeki 25 tekrar. Tabiiki öncesinde yarım saat kadar ısınma evresi vardır.
4. Sınır Aralığı: %85-%95 aralıkta yapılan kısa süreli(1 saat kadar) yarış modelidir.
5. Dinlenme ve Toparlanma: Maximum nabzımızın %60'ını geçmeyen kısa süreli(1-2 saat) binişlerdir. Yoğun ve yorucu antrenmanlardan sonra bu tür düşük tempolar kasların dinlenme sürecini hızlandırır.
Maximum nabzımızı yaklaşık ve teorik olarak şu şekilde tespit edebiliriz:
Erkekler için: 220-yaş
Bayanlar için: 227-yaş
(Ör.) Benim max. nabzım 220-31=189
Bendeki nabız saati Polar S720i, saatte neredeyse olmayan özellik yok. Bu arada PC ye veri atmak için ayrıca satın alınan IrDA( kızıl ötesi USB) yi illaki Polar marka almak zorunda değilsiniz. Zira Polar marka olanı 45 euro, diğer markalar 3-5 usd.
http://img231.imageshack.us/img231/8356/antrenmangrafikfo3.jpg
Ben antrenmanlarımı 5 farklı şekilde yapıyorum(diğer birçok sporcu gibi).
1. Uzun binişler(TM=Temel Mukavemet). Bunlar en az 3 saatlik çeşitli düşük ve orta tempodaki binişlerdir. Maximum nabzın %60-%70 i aralığında yapılır.
2. Çeşitli Yoğunluk(ÇY): %65-%85 nabız aralığında yapılan antrenmanlardır.
3. Intervaller: %80-%90 aralığında yapıyorum. Genellikle yüklenmeler ve bu yüklenmeleri takip eden dinlenmelerden oluşan tekrarlardır. Örneğin; 1 dakikalık yüklenme ve 1 dakikalık dinlenme şeklindeki 25 tekrar. Tabiiki öncesinde yarım saat kadar ısınma evresi vardır.
4. Sınır Aralığı: %85-%95 aralıkta yapılan kısa süreli(1 saat kadar) yarış modelidir.
5. Dinlenme ve Toparlanma: Maximum nabzımızın %60'ını geçmeyen kısa süreli(1-2 saat) binişlerdir. Yoğun ve yorucu antrenmanlardan sonra bu tür düşük tempolar kasların dinlenme sürecini hızlandırır.
Maximum nabzımızı yaklaşık ve teorik olarak şu şekilde tespit edebiliriz:
Erkekler için: 220-yaş
Bayanlar için: 227-yaş
(Ör.) Benim max. nabzım 220-31=189