Scudo Sports

Nabız ölçer, kadans ve altimetre özellikli kilometre saati önerisi

Uğur Ece

Daimi Üye
Tepki
30
Bisiklet
Kron
merhabalar ben yakın zamanda yapacağım uzun bisiklet turu için kilometre saati alacağım ancak ne alacağıma dair hiçbir fikrim yok. aradığım özellikler şunlar;

- hrm nabız monitörü
- kadansölçer
- altimetre (yükseklik ölçer)

bunların dışında olabiliyorsa gps ve kayıt özelliği de olsun ki turumu kayıt edebileyim. ant denen yazılımla verileri bilgisayara aktarabilmek çok güzel olur.

dediğim gibi ne almalıyım, hangi marka iyidir hangi model iyidir, hangisi sorunsuz çalışır hiçbir fikrim de yok. bu yazdığım özellikler dışında birşeye ihtiyacım yok, tur zamanı, kaloriölçer, farklı farklı modlar vs. bunlar yeter. bütçem konusundaysa bu özelliklere sahip bir km saati ortalama ne kadardır hiç bilmediğim için gelecek marka-model önerilerine göre şekillenecek bütçem ama 300 - 350 TL arası diyebilirim, üstü beni aşar biraz.

ha bir de, burda mı daha ucuzdur8 bu aletler yoksa avrupa'da mı ? (almanya ve avusturya uygun benim için) yurtdışında daha uygunsa oradan da alabilirim ki münih'te stadler ve stuttgart'ta Walcher XXL Esslingen mağazasına uğrayacağım zaten kesin olarak.

yardımlarınızı bekliyorum.

Scudo
Aradığınız özellikler ve daha fazlası, garmin'de var. 500 ve yenisi olan 510 modellerinden itibaren. Ancak onlar bahsettiğiniz bütçeyi aşıyor. Hatırladığım kadarıyla Garmin 500'ü 400-500 TL ye satıyordu bir arkadaş forumda. Sıfırı ise Türkiye'de 900 TL civarında sanırım. Sizin bütçelere yakın olan Sigma ve VDO markaların modelleri var. 100-150 Euro civarında. Ben de almayı düşündüğüm için bakmıştım yakın bi zamanda. Sigma rox 6.0 ve üzerini inceleyebilirsiniz. Almanya'da TR den daha ucuza bulursunuz bence. VDO nun ise mc 2.0 wl modeli var, istediğiniz özellikleri taşıyan. Garmin dışındakilerde gps özellik bulmak biraz zor, kayıt özellikleri ise var. Ancak kadans ve nabız kitleri de eklenince fiyat kabarıyor maalesef.

hocam bu baya uygun görünüyor ve harika yorumlar almış. bi tane negatif kullanıcı yorumu okumadım verdiğiniz linkte. istediğim herşey var, kendi sitesine + strava'ya aktarma özelliği var. bu olabilir gerçekten. almanya'da bulabilirim heralde. bryton rider 40t'yi araştırırken evans'ta şunu buldum. (link)

cateye stealth 50, aynı üsteki gibi herşeye sahip, fiyatı 170 € ama. arada 40 € var hiçbir ekstrası da yok çözebildiğim kadarıyla.

Bryton 50 kargo dahil 412 tl civarına geliyor. (bike24.com) Bu modelide seçenekleriniz arasına alabilirsiniz

hocam çok teşekkürler, ama hatanız var galiba. kargo hariç fiyatlar (benim yaptığım ve fotoda da belli olduğu gibi üye girişi yapıldığında) 50t 122 €, 40t 152 €. kargolar da standart 20 € türkiye'ye ama ben internetten almayacağım, zaten almanya'ya gidiyorum. ha almanya'da bu ürünü bulamazsam (40t ya da 50t farketmiyor, hangisi ucuzsa) bike 24 alman sitesi zaten, mağazalarına giderim zaten baktım yolumun üstü gibi mağazalarının bulunduğu kent. ama bulurum heralde oraya gitmeme gerek kalmaz.

En son ödeme kısmında fiyat düşüyor.Neden düşüyor bende bilmiyorum ama :)

Çok özür dilerim fiyat düşmüyormuş.Ama kargo dahil 141.79 euro yapıyor. 2.9 ile çarptıımda 412 tl yapıyor.Nerde yanlış yaptığımı anlamadım :)

50t bende de kargo dahil 141.79 yapıyor ama 40t (daha düşük model ama daha pahalı olması da ayrıca bir saçma zaten) 152 € (fotoda da gözüküyor), kargoyu ekleyince 172 € yapacak. sizde fiyatın farklı olmasının nedenini anlayamadım açıkçası. buyrun bunlar da iki ürünün ayrı ayrı kargo dahil fiyatları bendeki.

Ben bu siteyi sadece rider 50 için önermiştim. Kendimi tam ifade edememişim.

işte üstte bryton 40 414 tl, bryton 50 412 tl yazdınız ya ona istinaden yazdım. arada 2 tl değil toplam 30 €luk bir fark var :)

ciddi fiyat farkı yoksa ya da bu sitede olduğu gibi daha ucuzsa tabi bryton 50 satın alırım :)

Fiyat farkı sebebi 40t'de ayrıca speed sensor var ama 50t modelinde bu yok acaba aralarında çok uçurum fark var mı açıkçası 50t modeli aklımı çeldi ama speed sensor firma stoklarında yok dışarıdan nasıl aparat temin etmek gerekir

Merhaba,

VDO MC2.0 wl modelini kullanıyorum. Altimetre (barometrik), kadans ve nabız fonksiyonları var. Fakat önemli kodu nabız ve kadans fonksiyonlarını aynı anda kullanamıyor oluşunuz. Sensor seçerek sadece birini kullanabiliyorsunuz.

Arkadaşlar, Lezyne Enchaned Mega XL GPS aldım ve kalp hızı sensörü içinde yok. Bluetooth ile bağlantı sağlanıyor. Sensör önerisi söyleyebilir misiniz? 200-300 TL max.

GPS'in içinden hız sensörü çıkmadı :D Nasıl bir şeydir bilmiyorum fakat hız sensörüne ihtiyacım olduğunu biliyorum. Önerilenizie açığım. Türkiyeden olursa sevinirim daha hızlı gelmesi için.

Şuan GPS konusunda şaştım kaldım. Çok para vermek de istemiyorum.

Decathlon'da satılan Kalenji Onrhythm110 cihazının max nabız, min nabız ve ortalama nabız gösterme özelliği var mıdır acaba? Bir de 130 TL ye değer mi, önerebileceğiniz model var mıdır? Teşekkürler

Son düzenleme:
@M.İhsan ben aldım. Memnun kalmadım. Verdiği değerler gerçekçi değil. Hiç bulaşmayın. Kol saati olarak kullanıyorum. Saati doğru gösteriyor ama ☺

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geri