Scudo Sports

Nabız - Kadans Takibi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Konu iptal, silinebilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Hocam Zone hesaplarını threshold testine göre mi yaptınız? Ben kendi hesaplarımda daha farklı aralıklar kullanıyorum ve ayrıca daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Heart Rate ZonesLowHigh
Z1 - <%81142,56
Z2 - %81-89144,32156,64
Z3 - %90-93158,4163,68
Z4 - %94-99165,44174,24
Z5a - %100-102176179,52
Z5b - %103-106181,28186,56
Z5c - >107188,32

Konunun uzmanı olmasam da kendi deneyim ve bilgilerimden yola çıkarak dengesiz bir sürüş olduğunu düşünüyorum. Belki de trafikten dolayıdır bilemem tabi ama çok fazla duraklama, kadansta ani düşme yükselme var. Özellikle kadansın sürekli 0'a inmesi bence çok doğru değil. Ben sürüşlerimde kadansı olabildiğinde sabit tutmaya çalışıyorum. 80-100 arasındaysa sürüşün çoğunluğunda bu aralıkta kalıyorum. Tabi yokuş aşağılarda, trafikte, ışıkta, virajlarda bu değişir ama sürekli 90'da kaldığım 40 dakikalık Z3 aralığındaki bir sürüşte neredeyse hiç yorgun hissetmiyorum. Ayrıca bisiklet dışında da kas çalışmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Örneğin bu sene güzel bir kondisyon çalışmasıyla ortalamamı 3-4 km/h arttırdığımı söyleyebilirim. Ancak genelde aynı yolda sürdüğüm için bu geçerli. Benim tavsiyem kadansı daha dengeli bir aralığa almanız. Zone aralığına göre antrenman yapmanız ve bacaklarınızı bisiklet dışındaki antrenmanlarla güçlendirmeniz. Bisikletteyken yüksek vites, düşük kadans antrenmanları da kasları güçlendirecektir. Hem daha az yorulacak hem de ayda bir tekrarladığınız threshold testlerle ortalama nabzınızın daha çok yükseldiğini fark edeceksiniz.

Bacak, karın, sırt, omuz bölgelerini de fitnes çalışmaları ile güçlendirmek kesinlikle bisiklet üzerindeki performansı arttıracaktır.
Haftanın kaç günü sürüş yapabileceksiniz, bunları endurance, interval, yokuş gibi türlere paylaştırıp; dinlenme, beslenme ve uyku gibi faktörleri de yerine getirmek gerekiyor.
YouTube ta GCN, Vegan Cyclist vs gibi kanallarda bu konular işlenmiş, faydalı olabilir...

Güzel konu. Ben de sürüşümü iyileştirmek için takip edeceğim başlığı. Üstadlar birşeyler yazar umarım.

Geri