Scudo Sports

Nabız Analizi Nasıl Yapılır ? Sürerken Anlık Takip

Yeni_kullanıcı

Aktif Üye
Tepki
155
İsim
Oğuzhan Aydın
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Herkese iyi sürüşler dilerim. Birkaç konuyu inceledim ama güncel nabız takibi nasıl yapılmalıdır, saat ve göğüs bandı farkı nedir, birlikte mi ayrı mı kullanılır anlayamadım.
Bir de sürüş esnasında anlık takip yapmak için saat yeterli midir ? Herhangi bir band ya da akıllı saat olsa fark eder mi acaba ?

Scudo
Göğüs bandı uyumlu saati ile çalışıyor veya akıllı telefonla bağlantı kuruyor. Göğüsten ölçümü yapıp saat üzerinden takibi yapıyorsunuz. Bunlar daha profesyonel çözümler. Öte yandan direkt bilekten ölçüm yapan akıllı saatler ve akıllı bileklikler var ancak bunların ölçümü sürekli modda kullanınca saatin şarjı çok hızlı tükenme eğiliminde yani çok profesyonel bir çözüm değil. Bende gear s3 akıllı saat var spor anında sürekli nabız ölçümü veya belirli periyotlar ile (örn: 10 dk’da bir) ölçüm yaptırabiliyorsunuz ancak anlık takip çok verimli değil. Öncelikle hareket halinde olduğunuz için bilekteki saat sürekli oynuyor ve ölçüm de kanımca çok doğru olmayabilir. En güzeli göğüs bandı ve göğüs bandına uyumlu saat alıp kullanmak olur. Göğüs bantları ile illaki saat almaya da gerek yok çoğunda bluetooth ile akıllı telefondan da takip edebilirsiniz ancak bence almışken uyumlu saati alıp koldan takip etmek daha kullanışlı olacağı kanaatindeyim.

Merhaba. Ben nabız takibi için akıllı saat kullanıyorum. Nabız ölçümünde doğru olduğuna güveniyorum fakat en yakın zamanda göğüs bandı alacağım. Saati de gidona sabitleyeceğim. Çünkü kol saati, kışın uzun kollu giyerken ve yazın sıcak havalarda rahatsız edici. Benim saat almamdaki amaç: koşuda da yürüyüş ve bisiklette de kullanabilmekti. Sadece akıllı saat kullanmış birisi olarak benim tavsiyem bu yöndedir.

Bisiklet üstünde nabız takibine gelelim. Maksimum nabıza göre hesaplanan nabız bölgeleri var(Bölgeler hakkında aklımda bilinmeyenler var o yüzden net bir formül söyleyemeyeceğim.) Bu nabız bölgelerinin her birinin ayrı bir amacı var. Bu nabız bölgelerine dikkat ederek sürdüğünüzde gelişimi net şekilde görebilirsiniz. İnternette bu konuda yerli kaynaklar da yeterince varken yabancı kaynaklara da göz atabilirsiniz. İyi pedallamalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Nabız bandı ve Wahoo yol bilgisayarı kullanıyorum. Maks ve dinlenik nabız üzerinden kendi nabız aralıklarımı hesapladım onlar üzerinden gidiyorum.

• Beğen
Göğüs bandı uyumlu saati ile çalışıyor veya akıllı telefonla bağlantı kuruyor. Göğüsten ölçümü yapıp saat üzerinden takibi yapıyorsunuz. Bunlar daha profesyonel çözümler. Öte yandan direkt bilekten ölçüm yapan akıllı saatler ve akıllı bileklikler var ancak bunların ölçümü sürekli modda kullanınca saatin şarjı çok hızlı tükenme eğiliminde yani çok profesyonel bir çözüm değil. Bende gear s3 akıllı saat var spor anında sürekli nabız ölçümü veya belirli periyotlar ile (örn: 10 dk’da bir) ölçüm yaptırabiliyorsunuz ancak anlık takip çok verimli değil. Öncelikle hareket halinde olduğunuz için bilekteki saat sürekli oynuyor ve ölçüm de kanımca çok doğru olmayabilir. En güzeli göğüs bandı ve göğüs bandına uyumlu saat alıp kullanmak olur. Göğüs bantları ile illaki saat almaya da gerek yok çoğunda bluetooth ile akıllı telefondan da takip edebilirsiniz ancak bence almışken uyumlu saati alıp koldan takip etmek daha kullanışlı olacağı kanaatindeyim.
Saati kolda doğru konumlandırmak çok önemli. İlk kullandığım zamanlar yanlış taktığım için yanlış ölçüyordu. Buyrun burada da kaynak var: (link)

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
garminin en ucuzlarından forerunner 45 kullanıyorum. saatten nabız takibi anlık verilerde çok sağlıklı değil. interval çalışıyorsanız o 30 sn lik dilimdeki nabız verisi değişmiyor. anlık değişimleri yakalayamıyor. nabız bandını saate bağlayıp kullanıyorum. hatta yeni bisikletime ant li hız kadans sensörü taktım onu da saate bağlıyorum. decathlondan da gidon saat tutucu aldım yol bilgsayarı yerine saati kullanıyorum.

• Beğen
Huawei Band 4 kullanıyorum anlık nabız takibi için. Ben şahsen başarılı buluyorum ve doğruluğuna da güveniyorum. Yaklaşık 4 saatlik şürüşte anlık nabız takibi açıkken yüzde 6-7 gibi bir şarj azalması oluyor.
Tabii ki göğüs bandı olsaydı daha iyi olurdu, yol bilgisayarında nabzımı, kolumu kaldırmadan daha rahat görmek ve yolculuk sonunda Strava'da nabız bilgisi almak akıllık bilekliğin gögüs bandına göre handikapları oluyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Nabız bandı en sağlıklı çözüm, nabız verisinin en doğru sonucunu kalbe yakın noktalardan alabilirsiniz. Nabız bantları hem doğruluk hem de kullandığınız cihaza aktarım hızı olarak en sağlıklı çözümü verecektir.

Nitekim saat kullanacağım derseniz bileğinizi sürekli kontrol etmek zorundasınız. o da sizi tehlikeye sokar. gidonu bağlayıp kullanırım derseniz yine nabız bandına ihtiyacınız olacak.

Anladığım kadarıyla göğüs bandı nabız için en doğru rahat ve işlevsel nabız takibi aracı. Anlık olarak takip etmek içinse saat veya yol bilgisayarı duruma göre de telefon oluyor. Şimdi göğüs bandlarını araştıralım bakalım. Yorum yapanlara teşekkür ederim. :)

Göğüs bandı kesinlikle çok efektif ve anlık bilgi veriyor .. öndeki yol bilgisayarınızdan da takip edebiliyorsunuz...

CooSpo 'nun göğüs bandını IGS50e ile kullanıyorum uyumu harika. Göğüs bandına alışmak bir kaç turdan sonra oluyor ancak :)

• Beğen
Huawei watch gt 2 kullanıyorum. Günlük kullanıma göre spor yaparken 1 diş daha sıkmak gerekiyor. Günlük kullanımda ve spor yaparken her daim nabız ölçeri açık tutuyorum. Göğüs bandı düşündüm bir dönem fakat bisiklete binerken camel back + göğüs kamerası varken (olmasalar dahi) göğüste rahatsızlık yaratacağını düşündüğüm için kullanmadım. Sürekli ölçüm yapmak kayıtları izlemek için önemli. Zaten aşırı bir durum olduğunda saat uyarı verecektir. Ve en önemlisi binerken bakmak bir yana daha çok durduğum zaman yüksek nabızlardan normal seviyeye iniş süresini takip etmek önemli. Bu süre zarfında da muhtemelen duruyor olduğum için kola bakmak da sıkıntı yaratmıyor. Doğru koşulda kullanımda yanlış ölçüm yapmayacaktır. Diğer markaları bilemem.

• Beğen
Geri