Scudo Sports

Muhammed Ali'yi Tüm Zamanların En İyisi Yapan: Bisiklet

viatorem

Aktif Üye
Tepki
370
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Aşağıdaki haberi belki bir çoğunuz duydunuz biliyorsunuz ama bilmeyen tek bir kişi dahai varsa öğrenmesi adına bu başlığı açma gereksinimi duydum. Çünkü ilk okuduğumda ben de hayretler içinde kalmıştım. Muhammed Ali'yi dünyanın en iyisi yapan gelişimin başlangıcı çalıntı bisikletten başka bir şey değildi. Umarım dünyadaki herkesin hayatının bir noktasında bir iz bırakan bisikleti olur.

Her çocuk gibi onun da hayali bir bisikletti. Ancak yoksul bir tabelacının oğlu olan Cassius, bu hayali için biraz beklemişti. Hem de tam 12 yaşına kadar…
Bu kadar popüler ve pahalı bir oyuncak, yoksul bir mahallede yaşayan vasatın altı bir ailenin evine kolay kolay giremezdi. Ancak tabelacı Marsellus, oğlunu daha fazla kıramadı ve güç bela biriktirdiği parayla 12. yaş gününde bir tane Schwin aldı.

e475f5e8mohammadali01.jpg

Cassius, bisikleti görür görmez ağlamaya başladı. Sebebi mutluluk değildi. O yoksul mahallede böylesine bir bisikletin ömrü çok uzun olamazdı. Görür görmez, çalınacağını anladığı için ağladı. O anın bile tadını çıkaramadı...

Çok geçmeden aklına gelen başına geldi. Schwin marka bisikleti çalındı. Cassius öfkeliydi. Hemen polise gitti. Polis memuru Joe Martin’e bisikletinin çalındığını söyledi.
İhbar etmekle kalmadı, hırsızı yakaladığında onu kırbaçlayacağını söyledi. Joe Martin bu fikri sevmedi. Aynı zamanda bir spor salonu da olan polis memuru Martin, hem spor tarihini hem de 12 yaşındaki Cassius’un hayatını değiştirecek o teklifi yaptı.

“İstersen gel sana boks öğreteyim. O hırsızı yakaladığın zaman kırbaçlamak yerine döversin…”

joe-e-martin-cdf42dc6-e423-4df8-9398-845bb433a38-resize-750.jpeg

Joe Martin, bu teklif ile tüm zamanların en iyi boksörü kabul edilen Muhammed Ali’nin ilk antrenörü oldu ve boks bir daha eskisi gibi olmadı.

Alıntı Yapılan Site: (link)

Scudo
"Al Capone " cular niye uğramamış buraya acaba ?

70 li yıllarda Ali nin boks maçlarını TRT canlı verirdi. ABD ile saat farkından dolayı, sabaha karşı 4-5 gibi dedem beni uyandırır ve izlerdik..

BALdex4CMAAq7B1.jpg
Al Capone haydutu; mafyanın kök salmaya başladığı, silah sanayinin temellerinin atıldığı, yozlaşmanın iyice meşrulaştığı zamanlarda yaşamıştı..
Holivut filmcileri onu kahraman, Ali yi hain ilan etmişlerdi...Neyse ki tarih her taşı gediğine oturtan bir zaman dilimi...
@ATALAY16

Holivut filmcileri onu kahraman, Ali yi hain ilan etmişlerdi...

Muhammed Ali'nin ABD'de hain ilan edilmesinin sebebi, Vietnam savaşına katılmayı reddetmesidir.

Benzer bir olayın bu ülkede olduğunu hayal edin. Lefter Küçükandonyadis'in askere alınıp Kıbrıs harekatına katılmayı reddetmesini ve savaş karşıtı söylemlerde bulunmasını mesela...

Böyle bir durumda Lefter vatan haini olarak damgalanır, sokaklarda "vatansever" gençler tarafından posterleri yakılır, gazete ve TV'de Lefter ve ailesinin Pontus kökleri didiklenir, EOKA ile gizli toplantılar tertiplediğine dair "Makarios'un ajanı" diye manşetler atılır, "halkı askerlikten soğutmak ve ajan-teroristlik" suçlamasıyla askeri mahkemede yargılanır ve ömrünün geri kalanını hapishanede geçirirdi muhtemelen. Ona bu eziyeti yapanlar da "Oyun büyük kardeşlerim anlıyor musunuz?" diye nutuk çeker, arka planda da devlete silah satmaya ve ihale almaya devam ederlerdi.

Muhammed Ali'nin ABD'de hain ilan edilmesinin sebebi, Vietnam savaşına katılmayı reddetmesidir.

Benzer bir olayın bu ülkede olduğunu hayal edin. Lefter Küçükandonyadis'in askere alınıp Kıbrıs harekatına katılmayı reddetmesini ve savaş karşıtı söylemlerde bulunmasını mesela...

Böyle bir durumda Lefter vatan haini olarak damgalanır, sokaklarda "vatansever" gençler tarafından posterleri yakılır, gazete ve TV'de Lefter ve ailesinin Pontus kökleri didiklenir, EOKA ile gizli toplantılar tertiplediğine dair "Makarios'un ajanı" diye manşetler atılır, "halkı askerlikten soğutmak ve ajan-teroristlik" suçlamasıyla askeri mahkemede yargılanır ve ömrünün geri kalanını hapishanede geçirirdi muhtemelen. Ona bu eziyeti yapanlar da "Oyun büyük kardeşlerim anlıyor musunuz?" diye nutuk çeker, arka planda da devlete silah satmaya ve ihale almaya devam ederlerdi.

👏👏👏

Aynı yaşlarda benim de bisikletim çalınmış ve koşa koşa yakındaki polis aracına gitmiştim. Diyalog aynen şu:
- Polis abi, zeytincinin önünde benim bisikletimi birinin de cüzdanını çaldılar. Koştum yetişemedim. 2 Kişiydiler
- Eee napalım? Bisiklet peşinden mi koşalım? Karakola git şikayetçi ol.

Ondan sonra neden bizde Muhammed ali yetişmiyor... pehhh

Kıbrıs ve Vietnam ne kadar da karşılaştırılabilir örnekler?

Sırf vatansever gençlere olan kininizi kusmak için çok uğraşmışsınız.
Birilerine "bölücü" "ayrımcı" yaftası yapıştıma telaşı içinde yazarken, turnusol kağıdı gibi kendi kafa yapınızı ortaya koymuşsunuz.

Yazdığımı sildim. Nedeni söylersem daha da uzayacak.

@Mehmet Altuğ karşılaştırma pek doğru olmamış. Kıbrıs yerine Türkiye Cumhuriyeti Ordusu sumatra'ya savaşmaya gitse örneği daha uygun olur çünkü Kıbrıs keyfe keder değil mecburiyetin sonucudur.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri