Scudo Sports

mtb ve rigid maşa

Tepki
2
selamlar. scott aspect bisikletim var, komponentleri falan idare eder, deore göbekler falan.. bide rock shox juddy maşa var... neyse ben diyorum ki, şöyle güzel bi amortisorsüz maşa alsam, nası olur? nerden bulabilirim?
yol bisikleti maşaları aklıma geliyor, zira mtbde kullanılan düz maşalar pidecilerde falan var genelde... bu yol komponent çatal, mtb bisikletime uyar mı acaba? uyumlulugu nedir yani? bilgi verirseniz sevinirim...

Scudo
Aradığınız model 26" sabit çatal. Bunların alüminyum ve karbon modelleri mevcut. Üstelik disk ve V-fren uyumlu geliyorlar. Ağırlıkları da genelde 1 kg'mın altında oluyor. Hatta Mosso rigid fork 690 gram kadar. 7005 alaşıma sahip. Ancak bu tip bir upgrade'in dezavantajları da var. Örneğin 100mm çalışma mesafeli çatala uyumlu olan kadronuzun burnu haddinden fazla aşağı inmekte. BB ise yere yaklaşmakta; pedallar yere daha yakın konuma gelmekte. Kadro ve çatal 7005 alaşıma sahip olunca gayet sert bir kombinasyon gerçekleşmekte.

(link) mtbr'ın forumunda aynı konuyu tartışan arkadaşlar mevcut. (link) ise bahsettiğim mosso çatalın izlenimleri var. Bu çatal yanılmıyorsam Yeşil Bisiklet'te bulunmakta.

@reelmaviruhani

Spacer kullanarak bir şeyler yapılabilir ama furş yatağının montajı açısından sağlıklı sonuç vereceğini sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: reelmaviruhani
Geri