Scudo Sports

MTB tavsiyesi ve MTB yi dönüştürme

Tepki
6
Bisiklet
Salcano
Merhaba ben bisiklet alma arefesindeyim. Önce şehir bisikleti düşündüm daha sonra aklıma bir soru geldi .Acaba MTB yi yol lastiği takarak ve gidon değiştirerek ve fren sistemini değiştirip yol bisikletine , gerektiğinde tur için şehir lastiği ve bagaj takarak tur-şehir bisikletine çevirebilirmiyiz? Eğer bunlarla yeterli performansı alacaksam konfora gerek yok , ekstralara gerek yok 500-600 tl aralığında bisiklet alıp kaliteli parçalarla değiştirip kullanmak isterim. Mümkünse böyle birşey bir de öneri beklerim :)

Scudo
Dediklerinizi yapabilirsiniz fakat size daha pahalıya patlayabilir. 600 TL'ye V frenli ağır olmayan güzel şehir/yol bisikletleri bulabilirsiniz. İlla MTB kadrosu istiyorsanız ve sonra farklı amaçlarla da kullanabilirim derseniz siz bilirsiniz tabii ki...

@Halil EROĞLU

Bu arada gidon değişince fren sisteminin de mi değişmesi gerek?

@Yiğit Eydemir

gidon değişirse başka hiç bir şeyin değişmeye ihtiyacı olmaz bende senin gibi düşündüm bir kaç marka arasında gidip geliyorum bianchi tdl 1300 ve kron xc 250

4 gündür Carraro Force 500 kullanıyorum. Tık yok. Hatta birkaç kişi denmek istedi(BMX'ciler patenciler vs. vs.). Hatta demokrasi meydanında specialized 'ı olan adam bile denemek istedi ve çok beğendi.Ben daha bu kadar keşfetmedim bisikleti :)

@TaylanEr

Ben bisikleti alınca stok MTB olarak kullanmak istemiyorum işime yaramaz çünkü :) Kullandığım yer sahil olacak asfalt olacak şehir içi olacak. Yeri gelince lastik değiştirerek kullanmak isterim.

@mehmet ertuğrul duyan

Yol bisikletleri için özel bir fren sistemi yok mu ? Yanlış olmamış mı

Kron xc 250 yada kron xc 500 tavsıye ederım . Ikısınınde kadrosu aynı cok saglam kadroları var . Kron xc 500un maşasının kılıtleme ozellıgı var . Sadece yol lastıgı takarsın guzel olur .

@Emre Sertkaya

Teşekkürler ama Krondan önce carraro crs600 alternatifim var ama bilemiyorum . Günlük kullanımı çok etkilemeyeceğinden tasarımada bakıyorum . XC 500 2013 pek iyi görünmüyor açıkçası crs 600 e göre.

bianchi afx 7001
lastiklerde maxxis detenator 26x1.50
bogaz afs karbon
gidon carraro
suluk kafesi mattock karbon kafes
bişileri degiştim işte :)

Geri