Scudo Sports

MTB parkur ve performans iyileştirme

Tepki
0
İsim
Volkan Poyraz
Bisiklet
Ümit
Merhaba forumdaşlar.

Aranıza dün itibari ile katılmış bulunmaktayım. Saatlerdir forumda sürüyle konuyu inceledim ve muazzam bir aydınlanma yaşadım diyebilirim. Konulardaki ilgi ve alakanız için peşinen teşekkür ederim.

Gelelim bana,
Bendeniz, Kastamonu şehrinde yaşamakta ve başlangıcın da başlangıcı seviyesinde pedallamaktayım. Yaşım 26 ve 93 kiloyum.

Maddi imkanlar doğrultusunda yıllar önce alınmış bir dağ bisikletim var ama gerek eğitim gerek iş dolayısıyla bu bisikletle pedallamaktan çok seyrek olarak mahallelerde turladım diyebilirim. Son 4-5 yıldır da neredeyse hiç kullanmadım. Daha çok kardeşim kullandı. O da yine mahalle içlerinde...

Geçen aylarda kardeşime okuldan bir bisiklet hediye etmişler sağlık bakanlığı desteği ile. Benim bisikletimden daha büyük olduğu için onu gözüme kestirdim ve iki gündür pedallamaya başladım.

Telefonuma bir gps sayaç uygulaması indirip başladım pedallamaya ama aldığım veriler çok kötü gibi geldi. Konularda gezerken gördüğüm degerlerin 1/3 oranından az fazla. Sizinle bu değerleri paylaşsam, yorumlarınızı rica etsem ve yapabileceğim şeylerle ilgili yol göstermenizi istesem, eminim bana yardımcı olursunuz.
Değerleri aşağı bırakıyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder, güzel günler dilerim.

Dün:
Toplam biniş süresi : 65 dakika
Alınan yol : 13.35 km
Ortalama hız : 12.92 km/saat
En yüksek hız : 26.36 km/saat
En düşük rakım : 765m
En yüksek rakım : 878m

Bugün:
Toplam biniş süresi : 57 dakika
Alınan yol : 15.2 km
Ortalama hız : 16.65 km/saat
En yüksek hız : 28.23 km/saat
En düşük rakım : 761m
En yüksek rakım : 851m

Onaylanması uzun sürdüğü için yeni pedallama verisini girmek istiyorum.

3. Gün:
Toplam biniş süresi: 1 saat 8 dakika
Alınan yol: 20.4km
Ortalama hız: 17.29km/saat
En yüksek hız: 30.3km/saat
En yüksek rakım: 759m
En düşük rakım: 834m

Scudo
En güvenilir yöntem bisiklet için km saati almanız bana göre. Muhakkak çok iyi çok doğru rakamlar veren telefon ve uygulamalar vardır ama en fazla km saati kadar iyi verebilirler. Uygun fiyatlı birçok çeşit km saatleri mevcut, bence bir tane alsanız daha iyi olur, yani bu kullanım verileri sizin için önemliyse öyle yapmak lazım.

@ratm aslında önemi şu şekilde,

Zaten bisiklet üst düzey performans alinabilecek bir bisiklet değil. Ben de üst düzey bir performans sergileyebilecek altyapıya sahip değilim. Sadece hedefimde bana yol olacak neler yapabilirim onu merak ediyorum. Neticede profesyonel olmak gibi bir çabam olmasa da hayatımın geri kalanında 100-200(+) turlara çıkabilecek bir bisiklet kullanıcısı olmak isterim. Diyeceğim şu ki bu veriler elbette %100 güvenilir değiller. Km saati almak ilk önceliğim olacak bu nedenle.

Geri