Scudo Sports

Mtb oturuş pozisyonu için yardım lazım!

Ercan Bayram

Forum Bağımlısı
Tepki
1.466
merhaba arkadaşlar
bisiklete otururken doğru konumda olduğumu pek düşünmüyorum :)

bel açısı kol duruşu direkt etkilenen yerler

Yol bisikleti için bir site buldum gerçekten çok yararlı oldu benim için
Yol için (((link))

mtb içinse bulamıyorum :boese157:

yardım lazım

kendi bisikletimin resminde istediğim ölçüyü belirttim

--bottom bracket den selenin üst noktasına
--sele ucundan gidonun ortasına

hangi tip hesapla bulacağımı bilmiyorum açıkcası
http://img217.imageshack.us/img217/7743/img0001vc6db8.jpg

yarış için farklı
şehir içi için farklı
uzun tur için farklı
3-4 ayar var onları arıyorum ama bulamıyorum

yardımınızı bekliyorum ;)

• Beğen
Tepkiler: İlker Gök
Scudo
Ne tür kullanacaksınız bisikleti?
Mtb için ölçüler genel olarak şöyledir:
Sele yüksekliği için pedalın en alt noktada iken(yere en yakın) topuğunla bastığında ayağının gerilmemesi gerekiyor.Bir de pedalları yere paralel yaptığında ayağınla bastığında(Ayak parmak eklemleri pedal miline denk gelmesi gerekiyor) parmak eklemleri ile diz aynı düzlemde olmalı yani dizinde eklemlerde yukarıdan çizgi çektiğinde aynı yerde olması gerekiyor.
Gidona yakınlık(sele ileri geri ayarı) ise sizin pedala basış açınızı verir.Seleyi geriye alırsanız yokuşlarda zorlanırsınız.İleriye alırsanız frenleme inişte sizi zorlar.En iyi ayar selenin burnuna dirseğinizi dayayın.Kolunuzu gidona doğru uzatın.Gidonla parmak uçlarınız arasında 3 parmak boşluk olmalı.Bu en iyi ayardır.(Tabii ki yol ve mtb için)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Buzgan
Gidona yakınlık(sele ileri geri ayarı) ise sizin pedala basış açınızı verir.Seleyi geriye alırsanız yokuşlarda zorlanırsınız.İleriye alırsanız frenleme inişte sizi zorlar.En iyi ayar selenin burnuna dirseğinizi dayayın.Kolunuzu gidona doğru uzatın.Gidonla parmak uçlarınız arasında 3 parmak boşluk olmalı.Bu en iyi ayardır.(Tabii ki yol ve mtb için)

işte bunun tam hesaplanma şeklini arıyorum :)
sele üst kısmı tamam onu çözdüm ama sele ucu - gidon arası mesafenin tam hesaplanma şeklini öğrenmek istiyorum ;)

Senin ilacın budur Ercancım...

(link)

Bu siteye ölçülerini giriyosun ve ve grafiksel olarak dataları gösteriyor... yandnda sabit kadrolu bir model seçersen daha faydalı ölçülere sahip olursun...
Ayrıca bu ölçülere göre bisikletini ayarlayıp doğru pozisyonu bulabilirsin...

h.çağrı verdiğiniz linkte bisiklet kadrolarını s-m-l-xl olarak göstermiş 19 inch lik bir kadro large sınıfındamı oluyor?

O site kendi bisikletlerine göre ölçü vermiş...

O boylar

small kadro 42cm
medium kadro 47cm
large kadro 51cm
x large kadro 56cm

bunlara göre boy bakabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: İlker Gök
www. wrenchscience.com sitesi de yardımcı olabilir

Geri