Scudo Sports

MTB bisikletimdeki sert vites gecisleri sorunmudur normalmidir ?

fatih y

Üye
Tepki
5
Turkiyede olmayan bir marka model kullaniyorum, bisikletimde shimano alivio arka , shimano altus on aktarma mevcut. Bisiklette vites gecisleri cok sert, cat diye bir ses geliyor, pedal cevirirken birden asiri sertlesiyor sonrasinda istedigim konuma zincirler gecmis oluyor. Bu bana pek normal gelmedi ama deneyimlilere sormak istiyorum. Bu normalmidir ? Normal degilse ne yapmam gerekiyor ? Vites degistirirken sanki zinciri kiracakmisim gibi bir hiz oluyor. vites degistirirken zincirin bir yuvadan oburune yag gibi akip gitmesi icin ne yapmam lazim :)

Bu arada bisikleti yeni aldim daha 100 km bile yapilmadi, ondan kaynakli olabilir mi ?

Scudo
öndeki küçük dişli arkadaki büyüklerle
ortadaki dişliler ortadakilerle
öndeki büyük dişli de arkadaki küçüklerle kullanılır.

pedala abanılıyorken vites değiştirilmez(yokuş çıkarken mesela)

Bence bu kuralları uygulamıyorsun. Onun dışında herşey normal

• Beğen
Tepkiler: gok ve fatih y
Zincir ve dişlileri, vites sisteminin eklem yerlerini temizleyip yağlayın, fark eder baya.

• Beğen
Tepkiler: fatih y
aynı soruyu ben sorayım diye girmiştim foruma. benden çok yaşayacaksın hocam :)

bende yokuş çıkarken hem pedala abanan hem de vites değiştirenlerdenim. Yalnız en son katıldığım turda dikkat ettim ön grubun hepsinden bu tarz sesler geliyordu. Sadece Shimano'nun X serisinde daha yumuşaktı bu geçişler.

Hep pedala abanirken vites degistiriyordum, demekki ondanmis. Bisikletimden suphe etmeye baslamistim. Tesekkurler

sert vites degistirme her zaman iyi degildir.sporcu-yarisci degilsen.yokuslarda sert vites degistirme arka aktarıcı-zincir deforme.

Vitesinizi yokuşa gelmeden ayarlamanız gerekmekte çünkü arka attırıcıyı yokuşta dağıtabilirsiniz, düz yolda pedal yumuşakken vites değiştirin ben böyle yapıyorum gerçi bu bilgileride forumda okudum kolay gelsin. :)

arkadaşların dediği gibi vites değiştirilirken pedal çevirilmez. özellikler yokuşlarda arka aktarıcıyı ve dişlileri zorlarsınız. vites değişirken pedalı yavaş yavaş boşta çevirirseniz hiç bir sorun olmaz.

hocam bence yuksek miktarda vitesi aynı anda geçirmekten yada bi yamulma falan varsa bu sebepden oluyor. yani aradaki mesafe bir hayli açıldığından sıkışma oluyor ; sıkışma ortadan kalkıncada istenilen elde ediliyor. bence bu yüzden ilk etapta aşırı sertleşme hissediyosunuzdur.

aynı sorun bendede var zamanında çok sert vites değiştirdiğim için

Geri