Scudo Sports

MTB Ayakkabı Taban Koruması

Bülent Gökmen

Forum Demirbaşı
Tepki
146
Bisiklet
Cannondale
Crankborthers kilit mekanizmalı Sidi ayakkabılarımın alt kısım aşınması nedeniyle çabuk eskiyor. Diğer yüzeylerde sorun olmamasına karşın çoğunlukla teker patlaması vs gibi nedenlerle yürümeye bağlı olarak taban kısımları eriyor ve zamanla yürünmez hale geliyor. Taban kauçuk (veya özel plastik) kısmın değiştirilebildiği modeller 2-3 kat pahalı olduğu için tercih etmiyorum ama internetten taban korumalığı alıp kullananalar varmış. Taban koruması değiştirilemeyen modellerde de takılabilen ürünler var. Görseldeki üründen kullanan var mı?

Dosyalar

• 000.jpg
    000.jpg
    65,5 KB · Okunma: 18
  • 001Alıntısı.JPG
    001Alıntısı.JPG
    44,6 KB · Okunma: 18
  • 002 Alıntısı.JPG
    002 Alıntısı.JPG
    29 KB · Okunma: 18
Scudo
3 boyutlu yazıcı ile de yazdırılabilir bu ürün,

Standart bir plastikten ziyade kauçuğa yakın bir esnekliği olması gerekiyor. Ölçüsü zaten birkaç yerde var ama kaça ve kim yapar o mesele.

Standart bir plastikten ziyade kauçuğa yakın bir esnekliği olması gerekiyor. Ölçüsü zaten birkaç yerde var ama kaça ve kim yapar o mesele.
Aslında biraz yumuşak olması için 3d yazıcıyla dış kısmı kalıp yapılıp iç kısmı silikon tabancasıyla doldurulabilir. Şekli düzgün yumuşaklığı da iyi olur gibi. Çabuk deforme olur ama sonuçta 3d yazıcıyla o kalıp 1 defa yapılıyor, silikon da ucuz zaten

Bende Shimano spd için olanından var, hatta bisiklette taşıyorum yürümem gerekirse onu takıp yürüyorum yoksa kaller çıtır çıtır kırılıyor.
artık o şekilde basılan materyaller var 3d yazıcılarda, 3d baskı yapılan yerle yapar ama önce internetten hazır dosyası varsa bulmak lazım. Thingiverse vs gibi sitelere bakmak lazım ama çin sitelerinde baskı maliyetinden ucuza da bulunabilir.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Gökmen
Evet 3D yazıcı ile mümkün. TPU esnek bir hammadde türü, baskıda TPU kullanımı denenebilir. Yeni nesil yapay zeka modelleme siteleri de var artık. Basılacak nesnenin 3 yönde fotoğrafını yükleyip stl vb. formatta yazdırmaya uygun dosyayı elde edebiliyorsunuz. Thingiverse gibi sitelerde yoksa bile kendiniz oluşturabilirsiniz yani. Bir kaç deneme ve ufak modifikasyonlarla üretilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Kamerayla çok başarılı tarama almak zor, evde yazıcı da yoksa deneme yanılma çok zor ve pahalı olur, lidar varsa tabi olabilir.

3 senedir aynı kali kullanıyorum, hiç erimedi. üstelik bir ayakabım da adidas velosamba. işe giderken spora giderken falan onu kullanıyor ve bolca yürüyorum. Diğer arazide kullandıgım ayakkabı için de durum aynı.

Kamerayla çok başarılı tarama almak zor, evde yazıcı da yoksa deneme yanılma çok zor ve pahalı olur, lidar varsa tabi olabilir.
Yeni nesil... Yapay zeka... diyorum. Eski usullerden bahsetmiyorum. Çinli bir site çıktı geçende, gayet başarılı modellemeler çıkarabiliyor. Kamerayı bırakın promt girerek bile modelleme yaptırabiliyorsunuz. Evet kendi yazıcınız yoksa dışarıdan baskı alarak yapılacak işler değil. Meraklılara tavsiye ederim sektör baya gelişti. Yeni nesil hammaddeler de çıktı, çok güzel mühendislik hammaddeleri var metal alaşımlı baskılar bile alıyorsunuz artık rahatça.

• Beğen
Aslında, bildiğim kadarıyla dosyayı götürerek çıktı alabileceğiniz ortak kullanım 3d yazıcı cafeleri mevcut, oralar da denenebilir.

Ve TPU yu daha önce çok baskı aldım, işinizi görür.

Bende Shimano spd için olanından var, hatta bisiklette taşıyorum yürümem gerekirse onu takıp yürüyorum yoksa kaller çıtır çıtır kırılıyor.

artık o şekilde basılan materyaller var 3d yazıcılarda, 3d baskı yapılan yerle yapar ama önce internetten hazır dosyası varsa bulmak lazım. Thingiverse vs gibi sitelere bakmak lazım ama çin sitelerinde baskı maliyetinden ucuza da bulunabilir.
Crankbrothers ta ölçü sanırım biraz farklı olsa gerek. Nereden satın almıştınız?
3 senedir aynı kali kullanıyorum, hiç erimedi. üstelik bir ayakabım da adidas velosamba. işe giderken spora giderken falan onu kullanıyor ve bolca yürüyorum. Diğer arazide kullandıgım ayakkabı için de durum aynı.
Aslında erime tabiri yanlıştı. Taşlı zeminlerde veya mermer zeminde yürüme teşebbüsünde bulunup sürüş esnası bozmadığım karizmayı kayarak yerle yeksan etmişliğim var.

Crankbrothers ta ölçü sanırım biraz farklı olsa gerek. Nereden satın almıştınız?

Aslında erime tabiri yanlıştı. Taşlı zeminlerde veya mermer zeminde yürüme teşebbüsünde bulunup sürüş esnası bozmadığım karizmayı kayarak yerle yeksan etmişliğim var.
Adk bisikletten aldım, markası Shimano her yerde bulunuyor.

3D yazıcı ile bastırılabilir. 3D yazıcı ile herşey bastırılıyor. Ama gerek var mı? Her yerde satılıyor. Bir tane alıp kullanın.

Satılan bir ürün ama elde yazıcı varsa bir yığın hazır model var uygun olan basılıp kullanılır.

Adk bisikletten aldım, markası Shimano her yerde bulunuyor.
ADL bisikletin internet sayfasında ürünü bulamadım. Yer çok uzak olmasaydı gider incelerdim ama ulaşım sıkıntılı.
3D yazıcı ile bastırılabilir. 3D yazıcı ile herşey bastırılıyor. Ama gerek var mı? Her yerde satılıyor. Bir tane alıp kullanın.
İşte o heryerde dediğiniz yerleri bulamıyorum, sorun orda. Link paylaşırsanız sevinirim. Bendeki kaller shimano değil, crankbrothers olduğundan ölçüsü biraz farklı.

• Beğen
ADL bisikletin internet sayfasında ürünü bulamadım. Yer çok uzak olmasaydı gider incelerdim ama ulaşım sıkıntılı.

İşte o heryerde dediğiniz yerleri bulamıyorum, sorun orda. Link paylaşırsanız sevinirim. Bendeki kaller shimano değil, crankbrothers olduğundan ölçüsü biraz farklı.
(link)
ürün bu ancak bu shimanoya uyumlu size uymaz sanmıyorum

ürünün linki atar mısınız bir bakayım belki denk gelirim.

Geri