tolga akyol
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 312
- Bisiklet
- KTM
Merhaba arkadaşlar.
2005 yıllarında kullandığım Bianchi Rcx 222 den beri bisiklet kullanma fırsatı bulamamıştım.
Tesadüfen reklam linkine tıklayıp ve bisikletleri görüp hevesimi geri kazandım ve bisiklet almaya karar verdim
Uzun süredir boyuma göre bisiklet arama telaşından sonra sonunda bulabildim ve bu modeli aldım.
Konuyu açma sebebim ;
- Bu marka veya modeli almayı düşünen arkadaşlara fikirlerimi sunabilmek,
- Bisiklette görebileceğiniz eksikleri belirtmeniz ve sonucunda bu eksikleri tamamlayabilmek,
- Varsa kusuru veya kronik bir problemi olduğu ya da olabileceği
Vb. gibidir.
Kullanma şeklim ( yani kullanmayı planladığım) , Birkaç bisiklet sahibi arkadaşlarım ile ağrılarıma (hamlıktan kurtulana kadar) alışana kadar şehir turları, ardından ise biraz araziye çıkmayı planlıyoruz.
BİSİKLETİN GENEL ÖZELLİKLERİ:
Kadro : Mosso 6061 Alloy 20"
Maşa : Sontour SF13-XCR-DS-RL 29
Gidon : Mosso MTB-AL-508 BT FOV D:31,8 W:660 SSABK
Gidon Boğazı : Mosso TDS-D507B-8FOV BB:31,8 E100+7 SSABK
Maşa Yatağı : Aheat Neco H125
Sele-Sele Borusu : Vevo VD-1134 W/O Clamp - Mosso Alloy SP-D215 31,6X300 SSABK
Arka değiştirici : Shimano Altus RD-M370-L SGS
Ön Değiştirici : Shimano Altus FD-M371
Vites Kolu : Shimano Altus SL-M370 9X3
Fren : Hydrolik Disk BL-M395
Göbek Seti : Shimano FH-M629
Pedal : Alloy FP-893
Aynakol Takımı : Shımano FC-M371-L 44X32X22 T 175 ( Pek anlamasam da kod adı Acera'ya tekabul ediyor,Yanlış olabilir emin değilim.)
Lastik : Rubena 29X2.10
Jant : Mosso 700 C-J19DR 32 H W/EYES
Ağırlık : 13,75 Kg (Pedal Hariç)
Arka Dişli : Shimano CS-HG30-9
BİSİKLET HAKKINDA GÖRÜŞLERİM
- Bisikletten çok anlamamak ile birlikte ve uzun zamandır bindiğim en kaliteli bisiklet olmasından dolayı genel olarak memnun kaldım kısacası sevdim.
Vites geçişleri hoşuma gitti.
- Maşanın gidondan kilitlenmesi çok ergonomik. ( öncesinde ne gerek var maşadan kilitlerdim sorun olmaz diyordum ama sık sık kapat aç yaptığım oluyor)
- Frenlerle alakalı.Eski rcx 222 bisikletimde ilk aldığımda takla atmıştım.Bunda ön frenler ile takla atmak mümkün değil sanırım.Biraz zorladım.Kademeli tutuyor gibi geldi ya da frenlerde mi sorun var bilmiyorum.Ama yavaşlatmasında problem yok.Açıkçası kendimce daha faydalı buldum.
- Seleden bahsedeceğim.İlk gün 20km yaptım ve sonraki gün bisiklete binmeye çalıştığımda kalçamın ciddi anlamda acıdığını farkettim.
Sanırım bu sele ağrısı dedikleri genel olarak bir sorunmuş.Bugün 3. günüm ilk günden tamamen iyileşmeyen ufak ağrılar var.Sadece bindiiğimde oluyor.Birkaç güne bitecek gibi
- Maşayı kilitlediğimde ivmelenmesini sevdim ( sanırım ilk kez 29" jant kullandığımdan)
- Genel olarak memnunum ve almayı düşünen arkadaşlar var ise iyisiyle kötüsüyle deneyimlerimi paylaşmaktan çekinmem.
Bisiklette ve forumda yeniyim.Umarım kazasız belasız binebiliriz.Hayırlısı olsun diyerekten deneyim ve bilgilerinize göre önerilerinize açığım.
Şimdiden herkese çok teşekkür eder herkesi selamlıyorum
(link)
(link)
2005 yıllarında kullandığım Bianchi Rcx 222 den beri bisiklet kullanma fırsatı bulamamıştım.
Tesadüfen reklam linkine tıklayıp ve bisikletleri görüp hevesimi geri kazandım ve bisiklet almaya karar verdim
Uzun süredir boyuma göre bisiklet arama telaşından sonra sonunda bulabildim ve bu modeli aldım.
Konuyu açma sebebim ;
- Bu marka veya modeli almayı düşünen arkadaşlara fikirlerimi sunabilmek,
- Bisiklette görebileceğiniz eksikleri belirtmeniz ve sonucunda bu eksikleri tamamlayabilmek,
- Varsa kusuru veya kronik bir problemi olduğu ya da olabileceği
Vb. gibidir.
Kullanma şeklim ( yani kullanmayı planladığım) , Birkaç bisiklet sahibi arkadaşlarım ile ağrılarıma (hamlıktan kurtulana kadar) alışana kadar şehir turları, ardından ise biraz araziye çıkmayı planlıyoruz.
BİSİKLETİN GENEL ÖZELLİKLERİ:
Kadro : Mosso 6061 Alloy 20"
Maşa : Sontour SF13-XCR-DS-RL 29
Gidon : Mosso MTB-AL-508 BT FOV D:31,8 W:660 SSABK
Gidon Boğazı : Mosso TDS-D507B-8FOV BB:31,8 E100+7 SSABK
Maşa Yatağı : Aheat Neco H125
Sele-Sele Borusu : Vevo VD-1134 W/O Clamp - Mosso Alloy SP-D215 31,6X300 SSABK
Arka değiştirici : Shimano Altus RD-M370-L SGS
Ön Değiştirici : Shimano Altus FD-M371
Vites Kolu : Shimano Altus SL-M370 9X3
Fren : Hydrolik Disk BL-M395
Göbek Seti : Shimano FH-M629
Pedal : Alloy FP-893
Aynakol Takımı : Shımano FC-M371-L 44X32X22 T 175 ( Pek anlamasam da kod adı Acera'ya tekabul ediyor,Yanlış olabilir emin değilim.)
Lastik : Rubena 29X2.10
Jant : Mosso 700 C-J19DR 32 H W/EYES
Ağırlık : 13,75 Kg (Pedal Hariç)
Arka Dişli : Shimano CS-HG30-9
BİSİKLET HAKKINDA GÖRÜŞLERİM
- Bisikletten çok anlamamak ile birlikte ve uzun zamandır bindiğim en kaliteli bisiklet olmasından dolayı genel olarak memnun kaldım kısacası sevdim.
Vites geçişleri hoşuma gitti.
- Maşanın gidondan kilitlenmesi çok ergonomik. ( öncesinde ne gerek var maşadan kilitlerdim sorun olmaz diyordum ama sık sık kapat aç yaptığım oluyor)
- Frenlerle alakalı.Eski rcx 222 bisikletimde ilk aldığımda takla atmıştım.Bunda ön frenler ile takla atmak mümkün değil sanırım.Biraz zorladım.Kademeli tutuyor gibi geldi ya da frenlerde mi sorun var bilmiyorum.Ama yavaşlatmasında problem yok.Açıkçası kendimce daha faydalı buldum.
- Seleden bahsedeceğim.İlk gün 20km yaptım ve sonraki gün bisiklete binmeye çalıştığımda kalçamın ciddi anlamda acıdığını farkettim.
Sanırım bu sele ağrısı dedikleri genel olarak bir sorunmuş.Bugün 3. günüm ilk günden tamamen iyileşmeyen ufak ağrılar var.Sadece bindiiğimde oluyor.Birkaç güne bitecek gibi
- Maşayı kilitlediğimde ivmelenmesini sevdim ( sanırım ilk kez 29" jant kullandığımdan)
- Genel olarak memnunum ve almayı düşünen arkadaşlar var ise iyisiyle kötüsüyle deneyimlerimi paylaşmaktan çekinmem.
Bisiklette ve forumda yeniyim.Umarım kazasız belasız binebiliriz.Hayırlısı olsun diyerekten deneyim ve bilgilerinize göre önerilerinize açığım.
Şimdiden herkese çok teşekkür eder herkesi selamlıyorum
(link)
(link)