Scudo Sports

Mosso wildfire 3.29

tolga akyol

Forum Demirbaşı
Tepki
312
Bisiklet
KTM
Merhaba arkadaşlar.
2005 yıllarında kullandığım Bianchi Rcx 222 den beri bisiklet kullanma fırsatı bulamamıştım.
Tesadüfen reklam linkine tıklayıp ve bisikletleri görüp hevesimi geri kazandım ve bisiklet almaya karar verdim :)
Uzun süredir boyuma göre bisiklet arama telaşından sonra sonunda bulabildim ve bu modeli aldım.

Konuyu açma sebebim ;

- Bu marka veya modeli almayı düşünen arkadaşlara fikirlerimi sunabilmek,
- Bisiklette görebileceğiniz eksikleri belirtmeniz ve sonucunda bu eksikleri tamamlayabilmek,
- Varsa kusuru veya kronik bir problemi olduğu ya da olabileceği

Vb. gibidir.

Kullanma şeklim ( yani kullanmayı planladığım) , Birkaç bisiklet sahibi arkadaşlarım ile ağrılarıma (hamlıktan kurtulana kadar) alışana kadar şehir turları, ardından ise biraz araziye çıkmayı planlıyoruz.

BİSİKLETİN GENEL ÖZELLİKLERİ:

Kadro : Mosso 6061 Alloy 20"
Maşa : Sontour SF13-XCR-DS-RL 29
Gidon : Mosso MTB-AL-508 BT FOV D:31,8 W:660 SSABK
Gidon Boğazı : Mosso TDS-D507B-8FOV BB:31,8 E100+7 SSABK
Maşa Yatağı : Aheat Neco H125
Sele-Sele Borusu : Vevo VD-1134 W/O Clamp - Mosso Alloy SP-D215 31,6X300 SSABK
Arka değiştirici : Shimano Altus RD-M370-L SGS
Ön Değiştirici : Shimano Altus FD-M371
Vites Kolu : Shimano Altus SL-M370 9X3
Fren : Hydrolik Disk BL-M395
Göbek Seti : Shimano FH-M629
Pedal : Alloy FP-893
Aynakol Takımı : Shımano FC-M371-L 44X32X22 T 175 ( Pek anlamasam da kod adı Acera'ya tekabul ediyor,Yanlış olabilir emin değilim.)
Lastik : Rubena 29X2.10
Jant : Mosso 700 C-J19DR 32 H W/EYES
Ağırlık : 13,75 Kg (Pedal Hariç)
Arka Dişli : Shimano CS-HG30-9

BİSİKLET HAKKINDA GÖRÜŞLERİM

- Bisikletten çok anlamamak ile birlikte ve uzun zamandır bindiğim en kaliteli bisiklet olmasından dolayı genel olarak memnun kaldım kısacası sevdim.
Vites geçişleri hoşuma gitti.
- Maşanın gidondan kilitlenmesi çok ergonomik. ( öncesinde ne gerek var maşadan kilitlerdim sorun olmaz diyordum ama sık sık kapat aç yaptığım oluyor)
- Frenlerle alakalı.Eski rcx 222 bisikletimde ilk aldığımda takla atmıştım.Bunda ön frenler ile takla atmak mümkün değil sanırım.Biraz zorladım.Kademeli tutuyor gibi geldi ya da frenlerde mi sorun var bilmiyorum.Ama yavaşlatmasında problem yok.Açıkçası kendimce daha faydalı buldum.
- Seleden bahsedeceğim.İlk gün 20km yaptım ve sonraki gün bisiklete binmeye çalıştığımda kalçamın ciddi anlamda acıdığını farkettim.
Sanırım bu sele ağrısı dedikleri genel olarak bir sorunmuş.Bugün 3. günüm ilk günden tamamen iyileşmeyen ufak ağrılar var.Sadece bindiiğimde oluyor.Birkaç güne bitecek gibi :)
- Maşayı kilitlediğimde ivmelenmesini sevdim ( sanırım ilk kez 29" jant kullandığımdan)
- Genel olarak memnunum ve almayı düşünen arkadaşlar var ise iyisiyle kötüsüyle deneyimlerimi paylaşmaktan çekinmem.

Bisiklette ve forumda yeniyim.Umarım kazasız belasız binebiliriz.Hayırlısı olsun diyerekten deneyim ve bilgilerinize göre önerilerinize açığım.
Şimdiden herkese çok teşekkür eder herkesi selamlıyorum :)

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: okimya
Scudo
Güle güle kullanın bisikletiniz çok güzel.
Kask, eldiven ve aydınlatma ekipmanı almayı unutmayın.
Ağrılar için içeriden pedli tayt giyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: tolga akyol
hayırlı olsun 'dev' bisikletiniz :D , güle güle kullanın.

• Beğen
Özelliklerde XCR maşa yazıyor ama maşanız XCM, şanslısınız :) Maşallah, kazasız belasız nice kilometrelere diyelim

@Reha Oğuz Altuğ

Gece fazla yola çıkmayacağım şu sıralar ama en kötü petrole gece sigara almaya gideceğim :) kullandığım yol direklerinde yeteri kadar aydınlatma var fakat arkaya stop alacağım en azından başkaları tarafından farkedilebileyim.Kaska öncelik verdim bayram bitimi direk alacağım.Tayt vs biraz daha sonra alabileceğim sanırım.Malum bayram.Bisiklet masrafından sonra bayram masrafı da biraz sıkıntıya soktu :)) Tşk ediyorum

@LeventK.

Gerçekten dev.Üzerine binince farkettim :)) Teşekkür ederim

@Batuhan Köksal

Evet farkını bilmiyordum hatta maşamı xcr sanıyordum hiç dikkat bile etmemişim.İşte bu kadar anlamıyorum :)) hemen araştırma yaptım.XCM olup gidondan kilitli olduğu için xcm v2 oluyormuş.
Size de teşekkür ederim.Şimdi bayram turuna çıkıyorum hevesimi alamadım misafirliklerden :))

Biraz daha foto eklemek istiyorum.Bu bisikleti pek fazla kullanan göremedim.Katolokta göründüğünden daha hoş duruyor.Fikir olur arkadaşlarımıza.

aynı bisikletten almaya niyetlendim fakat salcano ınsomnıa da aklım kalıyor sizce verilen paraya değermi

Öncelikle kazasız belasız kullanman dileğiyle (Biraz geç görmüş olsam da) :)

Yaklaşık 5 ay önce aynı bisikletten bende aldım.Sana kendimce eksilerini yazayım, sen zaten artılarını kendin yazmışsın :)

-Tam olarak bilmemekle beraber bu modelin üretiminde sanki aynakol göbeğinde sorun var.Göbek üretimden sıkılmamış halde geliyor Bu belli bir zaman sonra ses yapmasına neden oluyor.Başka bir arkadaşımda da aynı sorun olmuştu.
-Bu bisikletin dış lastikleri gerçekten çok dandikmiş 2.5 ayda toplam 2000km yaptım ve şimdiden eridi, sana tavsiyem paraya kıyıp iyi bir marka (schwalbe) lastik takmandır.

Ben başka bir sorun yaşamadım.Canavar gibi de kullanıyorum.İnş yılbaşından sonra lastikleri değiştiricem o zaman daha da iyi olucak :)

ben sabit karbon bir maşaya geçip zaten hep kilitli kullandığım sistemi böylece hafifletmek istiyorum açıkçası zaten 1,25 lik maraton plus kullanıyorum. sonraki plan jantları ve en son aynakol ve göbeği değiştirmek olacak. 1.500 km yi yeni geçtim ve bisikletten memnunum jantladan değil.

• Beğen
Bende yeni mossolu oldum :) 20 km yaptım ve cok memnunum :) mosso kullanıcıları kulubu bir sey var mı bende onu ararken burayı buldum yazayım dedim. Benim bisikletim de mosso raceline

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    938,4 KB · Okunma: 28
  • Beğen
Konunun üzerinden vakit geçti fakat bisiklet ile ilgili birkaç şey eklemek istiyorum.Konuyu açtığımda bisikletle birlikte ben de çok yeniydim.Eksilerini göremeyecek kadar.
Bisikleti satalı birkaç ay oldu. Yol bisikletine geçtim.Birkaç aya tekrar Mtb de alacağım.Neyse.

-Bisikletin üzerindeki lastikler Rubena olmasına rağmen çok sık patladı ve çok çabuk eridi.2015 Chaoyanglardan kötü diyebilirim.Ağırlığı hakkında birşey diyemiyorum.Onlardan kurtulup Continental touring plus takmıştım.Çok sağlam bir lastikti ve 14 euro gibi bir fiyata almıştım yurtdışından.37c maxxis detonator taktığımda onların da hantal olduklarını farkettim ama gerçekten cam girdiğinde bile patlamadılar.

-Altus 9lu sisteme sahip , güzel ayarlar ile kullanıcısı üzmeyen mütevazi bir vites sistemidir..Ağırlık sıkıntısı yoksa rahatça kullanılabilir.

-Kadro arazide sürdüm, merdiven indim bir şey olmadı. :)

-Maşa zaten Xcm güncel konulardan hemen hemen herkes biliyordur.Fiyatına göre iş gören bir maşa.

-Gelelim seleye ve sele ile ilgili Ümit bisiklet macerama.
Bisikleti aldıktan 2 gün sonra selenin arkasındaki derimsi (artık ney bilmiyorum) malzemenin kalkmış olduğunu fark ederek servisime götürdüm ve garanti işlemi başlatıldı.Defalarca aramamıza ve o kadar laf söylememize rağmen 3 ayda ancak bir sele gönderildi.(her aradığımda haftaya diye diye) Gemi geliyormuş. Malzeme geliyormuş.Onları bekledik.
O da mosso 980xc modelinin selesiydi.Kullanılmış,deforme olmuş ve yazıları siliniş bir seleydi. Hatta altına baktığımda çamurları fark ettim ve aradım durumu anlattım.Kesinlikle böyle birşey olmayacığını söyledi ve fotoğrafı istedi.Mail yolu ille gönderdikten sonra derhal bir sele göndereceklerini söylediler.Yine göndermediler ve satın almış olduğum bisiklet mağazam bana ümit bisikletin ayıbından dolayı selle royal bir sele verdi.Sonrasını bilmiyorum onlara göndemişler midir :))
Bu arada bendeki arızalı olan sele de bisikletim ilk yere düşüşünde yırtıldı süngeri çıktı.
İşin kısacası en kötü parçası, lastikten de önce selesi.Rahatlığı hakkında yorum yapmıyorum.Kişiden kişiye değiştiği için.Ben pek rahatsız olmadım ilk acılarım dışında.

2016da Black edition olarak gelen bu bisikletin de fiyatını uçurmuşlar.Umarım istedikleri satışı yakalarlar.

Genel olarak Mosso yu sevsem de Ümit bisiklet yönünden endişem çok fazla.Bu endişeme rağmen Ktm Revelator 3500 yol bisikleti aldım 6 ay kadar önce. Yakında onun incelemesini yapacağım ve önceki bisikletimdeki gibi erken davranmak istemedim.
Üzerinde bazı değişiklikler yaptım.Eski ve yeni parçalar ile bir şeyler derleyeceğim.

Faydası olur inşallah.
Görüşmek dileği ile hoşçakalın.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Geri