Scudo Sports

Mosso Street Mtr Metrea

Mutlu Yiğit

Aktif Üye
Tepki
16
Bisiklet
Bianchi
Mosso yeni bir model oluşturmuş sanırım. Görüntüsü ilgimi çekti "Urban" sınıfı hangi gruba girer forumda emin olamadığım için burada açayım dedim. Eğer başka bir gruptansa moderasyon taşıyabilir o gruba.

Mosso.jpg mosso1.jpg mosso2.jpg mosso3.jpg mosso4.jpg

Scudo
anladığım kadarı ile flat bar ile drop barı birleştiren bir gidon taasarımı. fren ve vites kollarının yakından çekimi olmadığı için tam çözemedim ama shimanoyu tebrik etmek lazım çok yenilikçi bir ürün olmuş belki biz de bisikletlerimizi modifiye edebiliriz.

@mergin Mehmet bey bu gidon tarzı bullhorn gidon diye geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@trainspotting35 ilk kez duydum. bence yeni bir akım başlatacak ve bu bisikletler çok satacak.

@trainspotting35 gidon olarak görmüştüm ama fren vites kolu tasarımını ilk kez gördüm.

@mergin Aslında arama motorunda ararsanız çok eski bir akım olduğunu görürsünüz. Single speed bisikletlerde kullanılıyor genelde. Vites sistemi bullhorn gidona uygun olmadığı için herhalde. Şimdi vites sistemini de entegre etmişler ama bana dropbar varken hiç estetik ve şık gelmedi açıkçası.

@mergin Tercih meselesi tabiiki ama dropbar işlevselliği hiçbir gidonda yok açıkçası. 3 değişik pozisyonda tutuş imkanı sağlıyor dropbar. Bu tarz bisikleti frenlere hakim olmak için çok yatarak kullanmak gerekecek. Kısa boylu ya da kısa kollu bir kullanıcı için pek rahat olmayacak büyük ihtimalle. Kadro boyu olarak 2 tip kadro boyu getirileceği de göz önüne alınacak olursa bana çok satmaz gibi geldi. Metrea grupset fiyatına göz önüne alındığında uçuk bir fiyatı olacak gibi.

Metrea TT brifter tasarımı gerçekten çok çirkin. Özellikle de tarz sahibi olmak isteyen hedef kitleye sunulan böyle bir bisikletin üzerinde daha da çirkin görünüyor.

Metrea yerine Ultegra 6870 Di2 kullanıp fren kollarını şunlardan taksalar ancak birşeye benzeyebilir:

shimano-st-6871-ultegra-di2-300x155.jpg

Acaba sonraki güncellemede 105 grubuna da Di2 gelir mi? 5970 mesela :rolleyes:

@trainspotting35 fiyatbelirleyici olacaktır tabiki. sanırım 3000 tl civarı olur.

@mergin (link) buradan çok kabaca bir hesap yaptığımda jantlar dahil groupset yaklaşık 1100 € falan tutuyor. Kadro, sele gibi şeyler daha dahil değil bu durumda Mehmet Bey'in dediği gibi en az 5000 TL. Ne yazık ki çok tutacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
@Sadettin Z. Bencede olmamış kollar. Birde tek yaprak aynakol olsa daha felsefesine uygun olurmuş. Ben carraronunkini çok beğendim lakin çok paha :)

(link)

Carraro'nun bu seneki fiyat politikası iyi gibi geldi bana. Full 105 setli bisiklet 3800 TL pazarlıkla 3500 TL ye alınır. Konuyu dağıtmadan değişik modeller gelmiş ama fiyatları görünce eve gidip bisikletime sarılasım geldi.

@mehmet.ali

Carraro Nero, kadro tasarımı olarak da Street Mtr'den başarılı (bence). Kusura bakmasın, Mosso mtb kadrosundan şehir bisikleti yapmış gibi duruyor.

Fiyat konusu ise göreceli. Metrea set biraz prestij ürünü olduğu için y.dışı fiyatı ortalama 1000 euro. Kurların mevcut haliyle kadro ve diğer ekipmanlar da eklenince 5000 TL fiyat gayet normal görünüyor.

Tabi ben o fiyata Cannondale alırım orası da ayrı :D

Hayır bu kadar iddialı modellerle kitleleri heyecanlandırıyorsun bari internet siteni de hazırlat ve yeni yılın ilk günü insanlar görsün. Şu devir de çok mu zor anlamadım gitti.

@trainspotting35 ben tabi grupsetfiyatını bilmeden konuştum. konsept olarak kalır bu fiyatlarda o zaman. zaten o paraya iki tane kaliteli şehir ve yol bisiklet alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Mosso mühendisleri ne yapmaya çalışmış ayran içerkenmi bu dizaynı gerçekleştirmişler anlayabilmiş değilim. şairin dediği gibi yılan balığına benziyorsun ne yılansın ne balık sen bir münafıksın ne yapıyorsun ya yılan ol ya balık. Ne yol, ne sayko, ne mtb, ne tur. Bagaj taksan takamazsın. bence bu bisiklet apır sapır bir bisiklet. hatta ortaçağda icat edilseydi cadı olarak yakılırdı. Yani bizimle deyılsın.

Fiyatı belli olmuş. 5500 kusur tl. Alan olur mu bilmiyorum.

Geri