Scudo Sports

Mosso hangi ülkenin bisiklet markası?

735 tca kadrosunu kullanıyorum. Sadece renk konusunda sıkıntım var. 13 yerinde Mosso yazıyor anladık sen Mosso'sun. Ayrıca maşası alüminyum + karbon fiber carbon yazdığına bakmayın .

Scudo
@Doğanay07
735 tca tiagra 2017 de karbon maşa mevcut :)
Çoğu yerinde markayı belirtmesi biraz sırıtıyor ama bu fiyata alınabilecek en iyi bisikletlerden biriydi tabiki zamlanmadan önce:D

• Beğen
Tepkiler: Remoomer
@Fırat Ç.
Kesinlikle katılıyorum, 105 setlisine sahibim. Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Karbon sadece maşanın ayakları fren takılan kısım da dahil olmak üzere maşa borusu alüminyumdan yapılma.

@Doğanay07 Amin,şaft ve teker bağlantı noktalarının alüminyum olduğu doğru ama bu birçok bisiklet markasındada mevcut :)

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
Arkadaşlar bende legarda 1727 sahibiyim, özellikle kadro çok hoşuma gittiğinden ve fiyat performansı yüksek olduğundan tercih ettim. Daha önce corratec dağ bisikletim ve giant yol bisikletim oldu. Mosso bana onlar kadar sağlam hissi uyandırmadı açıkcası biraz ucuz etin yahnisi gibi hissettim. Neden derseniz, ön süspansiyon koyulmuş markası belli değil güzel çalışıyor ancak fren yaptığımda bariz titreme oluyor ve servise gittiğimde bana bunun normal olduğu bu maşaların giriş seviyesi olduğu söylendi. Bilek destekli elcik koymuşlar iyi güzel ancak vida ile sabitleme şansınız yok sürekli oynuyor, bir şekilde yapıştırıcam tabi. Yeni olduğundan mı bilmiyorum ancak arka jant göbeğinden de ses geliyor. Keyfimi kaçırmamaya çalışıyorum ancak böyle ufak tefek şeyleri diğer bisikletlerimde hiç yaşamadım onlarıda 8 er bin km kadar kullanmıştım.

• Beğen
Bir mosso sahibi olarak kesinlikle mosso önermiyorum. Birleştirmesini Türkiye'de Ümit bisiklet yapıyor, kalite yerlerde. Ayrıca fabrikasyon bir sürü hatası çıkıyor bisikletlerin. (Sele mandalının seleyi sıkı tutmaması, arka lastiğin ayaklığa değmesi, jantların akordu tutmaması vs vs.)

@emre64
eğer bisiklet bakımından anlıyorsanız sorun yok çünkü her bisiklet alındığında her yeri kontrol edilmeli benim kadro kulağı biraz yamuktu mesela düzelttirdim. vites kablosu düzgün takılmamıştı vites yükseltmede sıkıntı yaşıyordum onu da düzelttim. tabi alınan bisiklet 5000 tl civarına satılınca özen gösterilmeli bence bazen bu durum sinir bozucu olabiliyor.

bende de legarda 1621 var. bence kadrosu gayet sağlam. viteslerden de son derece memnunum. ilk aldığımda pedaldan tık tık ses geliyordu. malatyada güvenilir bir bisikletçiye verdim. orta göbeği açıp yağlamışlar. iki senedir sıkıntı yok. yaşadığım en büyük sıkıntı fren bacakları oldu. bir türlü ayarlayamadım. dengesiz basıyor. bir taraf sürterken diğer taraf açık kalıyor. shimano olsaymış iyi olacakmış. mossolar fiyat performans bisikletleridir.

• Beğen
Mosso cavalier - mosso 735 tca tiagra kullandım.hiç sıkıntı yaşamadım.mosso bisikletlerinde full set kullanıyor. Buda uyum ve kalite demek. Montajı ümir bisiklet yapsa ne olur. Uçak değil ya bu. Mosso da tek sıkıntı iyi setlerde sadece 52-36 aynakol kullanması. F/p bisikleti

Mosso tca 105 setli bisiklet kullanıyorum çokta memnunum Turkiyede montaj yapıldığını yazan arkadaşlar olmuş bütün modeller değil bende merak edip hem Ümit bisiklete hemde Tayvan daki ana merkezine mail attım tca modelleri kadro ve maşa olarak satıyorlarmış Turkiyede sadece ekipmanları takılıyor buda gayet normal ama hiç mi eksisi yok derseniz boyası kesinlikle sıkıntılı bence Tayvan merkezli sitesine girdiğinizde daha canlı ve verniği gayet belli olan fotoğrafları var ama bizimkiler daha mat tonda bunun dışında benim problemim yok hatta Accell bisikletin ürettiği Carraro ve Bianchi lerden daha iyi arkadaşlarımda var denedim kendi bisikletimin tepkilerinden ve titreşiminden daha memnun kaldım

• Beğen
Tepkiler: Batuhan0332
@selim82
Aynakol 50-34 olsa güzel olacak çoğu modelede 52-36 koyuyorlar tıpkı salcano gibi ucuz diyemi böyle yapıyorlar ayrıca kadeo boyuna göre kranrk uzunlupunu sabit bırakıyorlar 175 mm çoğu yol bisikleti modellerinde.

2015'ten beri mosso 730 tca kullaniyorum. Hicbir sorun ile karsilasmadim. Duzenli bakimini yaptigim surece beni hic uzmedi.yaptigim tek masraf keyfe gore yükseltme oldu. Bisiklet 8.6 kga kadar hafifledi. Bu fiyata bence en ideali.

@Doğanay07 Nasıl sorun olmaz? Bisiklet bakımından anlıyorum elbet ama sıfır aldığım bisiklet daha elime ulaşmadan nasıl sorunlu olabilir? Bu defolu mal sınıfına girer.

@emre64
Keşke firmalar sizin düşündüğün gibi yapsa. Size katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: emre64
Biri beni çok pis kandırdı ama kim olduğunu hatırlamıyorum :kötü: bu bisikletin isminin üretildiği yerden yani Manisa Organize Sanayi'nden geldiğini söyledi :koptum::koptum::koptum:

mosso cavalier sora almayı düşünüyorum antalya da bir bayi de 4700tl ye buldum en uygun. Hepsiburada doğum günüm nedeniyle tüm bisikletlerde %10 indirim verdi ama sora yok maalesef claris var 2 farklı satıcıdan birisi 4050 tl ye geliyor diğeri 3720 tl ye. 3720 olan çok uyguna gelecek açıkçası zaten ilk yol bisikletim olacak (mtb'em var) claris olsa da olur arada 1000tl fark var sonuçta. Sorum şu 3720tl ye almayı niyetlendiğim satıcıda marka kısmında ümit yazıyor bu konu da ki cahilliğimi maruz görün ama kafam karıştı, her yerde mosso geçerken bunda ümit mosso geçiyor.

@Alakayok Mosso bisikletlerin montajını Ümit bisiklet yapıyor. O yüzden o şekilde geçiyordur muhtemelen.

Geri