Scudo Sports

Mosso disk frenli bisikletler için uygun balatalar?

massaget

Forum Bağımlısı
Tepki
414
Bisiklet
Dahon
Arkadaşlar merhabalar, bu konu hakkında Mosso kullanıcılarının bilgisi var mı? Mosso disk frenli bisikletler için organik ya da metalik hangi model balata alabiliriz. Yani aldığım balata uyumluluk listesinde neye bakmalıyız. Örneğin benim disk frende Sparkle marka, bunun için uyumlu balata ben göremedim bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Scudo
bende yeni bir mosso kullanıcısı olarak aynı sorulara cevap arıyorum galiba en iyisi firmayı aramak gibi görünüyor.
uzun vadede sparkle mk 6,0 belki uygun başka bir kaliperle değiştirilebilir tabi kaliper değişince disk değişirmi bilemiyorum konulara hala çok yabancıyım forumu inceleyerek sorularıma cevaplar arıyorum.
gerçi forumu gezdikçe acaba lar başlıyor onudamı alsam bunudamı alsam gibi ileride çikabilecek masraflar şöyle görünüyor bende:
1. kıyafet henüz kıyafet olarak birşey almadım ama almak gerekecek fiyatlar sinir bozucu.
2. iç lastik ve dış lastik arasına ket lastik patlamasına karşı.
3. spd pedal shimano m520 veya m530 modelleri ve ayakkabı.
4. fren kaliperi değişimi (shimano BR-M375 modeli olabilir belki daha bakıyorum.)
toplamda 1 bisiklet parası daha verilecek galiba. :koptum:

fren balata ve yağı bisiklet markası değil fren markasına göre bakılır. bisikletinizin üzerindeki fren seti ne ise ona uyumlu parça ve hidroliği alınır.

@halil ibrahim duran Firmanın Tayvan merkezine de sordum onlar Türkiye distribütörüne sorun dedi ona da ulaşamadım henüz...

@mehmet aşkın bey, bisikletinizin tam modelini yazın, resim ekleyebiliyorsanız frenlerinizin resimlerini ekleyin. Forumda ancak sorunuza bu şekilde cevap bulabilirsiniz.

Ben bu uzerinde gelen kaliperler icin az balata aramadim. Hic bir servisinde yok en son bir servisi balatayi kesti bicti zorla soktu o da olmadi zaten.
En son gidip balata parasina ikinci el Tektro Novela aldım.
Aliexpresste filan vardi illa alacagim derseniz..
Turkiye distrubitoru Umit Bisiklet ve inanin sizden fazla bir sey bilmiyorlar :D

@BF Okuru Modeli mosso marıne 26, fotoğrafta eklerim ama sizden sonra yazan mesaj açıklayıcı olmuş...yine de ekleyim yakın zaman da...

@Batuhan Köksal İşimiz zor desene, fren sistemi değiştirmek lazım yani öyle mi, balata değiştirirken, o siteden hiç alışveriş yapmadım pek güvenemem gibi...

Ümit bisiklet hiç bir şey bilmiyor haklısın, telefonda da anladım...

Peki ben sadece kaliperi değiştirsem disk dursa olur mu, mesela bir shımano kaliper alsam taksam...

bu gidişle kaliperleri yakın zamandanda değiştireceğiz gibi görünüyor sadece kaliper değişimi yeterli olur herhalde.
(link)
böyle birşey iş görebilir gibi ama adaptör hariç diyor, adaptör gereklimidir nasıl birşeydir bilmiyorum.

@mehmet aşkın Benim eski diskler duruyor bir sorun olmaz :) Biraz ötüyor ama uyumsuz olduğundan mı yoksa disk mi çok dandik bilemiyorum :D

Konuya uzun zamandır yazan olmamış, ben de balataları değiştirmeyi düşünüyorum, bilgisi olan var mı?

@firestone İlk önce bisikletinizin modeli ve fren modelinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

@trainspotting35 Bisikletim Mosso Marine 26, frenler Sparkle MK6.0 mekanik disk

@firestone İnternetteve yurtdışı sitelerde aradım ama bir sonuca ulaşamadım. En güzeli balataları söküp fotosunu burada paylaşın yardımcı olmaya çalışayım. Shimano m06 diye bir modeli var ama sanmıyorum ki aynısı olsun.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@trainspotting35 Teşekkürler, disk frenli ilk bisikletim olduğundan tecrübem yok ama 1 hafta içinde bi cesaret balataları söküp çekerim foto

Baradine DS-04 taktım bugün, organic semi metal diyo, sanırım iyi performans verir zamanla.

@trainspotting35 Teşekkürler, disk frenli ilk bisikletim olduğundan tecrübem yok ama 1 hafta içinde bi cesaret balataları söküp çekerim foto

Baradine DS-04 taktım bugün, organic semi metal diyo, sanırım iyi performans verir zamanla.

@firestone Baradine DS-04 nasıl performans göstermişti? Şu an ben de değiştirmeyi düşünüyorum. Tavsiyeye ihtiyacım var. Deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.

@ali.skr Gayet memnunum, balatalar temizse kesinlikle ötmüyo boru gibi, üzerinde gelen balatalar temiz bile olsa kamyon freni gibi öterdi. Sonrasında öne 180 mm Tektro rotor taktım, ani sert bi frende oturuyo olsam bile arkayı kaldıracak kadar sağlam tutuyo.

Teşekkürler @firestone. Dün sipariş verdim ben de bakalım performansı nasıl olacak :)

Geri