Scudo Sports

İnceleme Mosso cavalier 700 sora

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
304
163259 dosyayı görüntüle

Öncelikle herkese merhaba bisikletseverler , bugün Canda Bisikletten almış olduğum Mosso Cavalier 700 Sora'yı sürme fırsatım oldu. İlk deneyimlerimi sizinle inşAllah paylaşacağım;

Teknik özelliklerini yukarıda paylaştım pek teknik konuşmayı düşünmüyorum (doğrusu pek anladığım yok )

Kadroda teller borunun içinden gidiyor. Bu da bisikleti eve çıkarıp indirirken kolaylık sağlamış oluyor.
163260 dosyayı görüntüle

Frenler benim işimi görüyor. Tabii fren mesafesi biraz uzun ama bir yol bisikletine göre bence gayet iyi.163261 dosyayı görüntüle

Arka aktarıcı gayet seri hissiyatından memnunum.163263 dosyayı görüntüle

Ön aktarıcı biraz sert yani elim biraz fazla kalıyor viteste. Ama hiç sıkıntı yaşamadım.163267 dosyayı görüntüle

Aynakol 2'li küçükten büyüğe geçince biraz zorluuyor ama bu da kondisyonum olmadığından olsa gerek.
163271 dosyayı görüntüle

Sele sert de değil yumuşak da değil 2-3 saat geçince popo acımaya başlıyor. [ Bence abartmamak lazım çünkü ben 2 saat koltukta otursam arkamı yaslamadan yine acımaya başlar. Nedense yol bisikletlerindeki seleler rahatsız diye bir algı var ve bu popodaki yağ oranına göre değişebilir (bence).]163273 dosyayı görüntüle

Beni bu bisikleti almaya iten en önemli özelliklerden biri görünüşüydü. Bence profil jantlar çok güzel duruyor. Tabii bu seviyede bir bisiklete profil jant takılır mı ayrı bir tartışma konusu. Ayrıca jantlar biraz ağır.
163274 dosyayı görüntüle

Lastikleri Mitas kullanmışlar yağmurda performansının iyi olmadığı söyüyorlar. Deneme fırsatım olmadı. Ama normalde yol tutuşu gayet iyi.163275 dosyayı görüntüle

Göbekler Shimano kullanılmış.163276 dosyayı görüntüle

Bu bisikletin tek sevmediğim yanı pedalları. Tabii tutup da kilitli pedal verecekleri yok pedalların plastik üst kısmını sökeceğim. SPD'ye sonra geçmeyi planlıyorum.163277 dosyayı görüntüle

Bisikletimden memnunum iyi ki de almışım diyebileceğim türden. Şehir bisikletinden geçtim bu bisiklete ve hız konusunda benden tam not aldı.
Alayım mı ki diyenlere alın diyorum bence fiyat performans ürünü.
Varsa cümlelerde hatam mazur görün.
İYİ PEDALLAMALAR...
Burdan Canda Bisiklette bana yardımcı olan Osman Abiye selamlar...

Scudo
@EmirKarakaya güle güle kullanın çok güzel makina acaba kaça aldınız bilgi verir misiniz iyi sürüşler

ben de alacağım ama tourney alacağım sanırım, bu versiyonu beni aşıyor ama bisiklete aşıp oldum diyebilirim görünüş on numara

@OK4N

Teşekkürler 2600 liste fiyatı , tabii Osman abi yardımcı oldu. Orasi bende kalsın :))

@Everset

Teşekkürler, bana kalırsa sorayla başlayın bu benim ilk yol bisikletim ve düşük viteste de olsa kullanıyorum.
Görünüşü benimde çok hoşuma gidiyor.

@vetohan

Teşekkür ederim.
Rengini bende çok beğendim

@EmirKarakaya rublenin dişli oranları kaç acaba yazabilirmisiniz

Hocam bende bu bisikleti almayı düşüyordum fakat Decathlon 'a gittiğimde oradaki arkadaş Triban 500'ü önerdi yeni başlayacaksan zor olur dedi. Kararsız kaldım kağıt üzerinde Sora zaten iyide bilemedim.:)

@Tuars07

Yani bu konulardan pek anlamam ama 2x9 sora ve 50-34 dişli oranı var hocam

@ophellia

Yani abi ordaki eleman tabii ki kendi ürününü sattırmaya çalışacaktır. Ben 14 yaşındayım daha önce şehir bisikleti kullanıyordum ( oda haftada 5-6 km sürüyordum) sora ya bindim tabii ki en üst vitesler de çok zorluyor ama ben orta viteslerde kullanıyorum. Bu bisiklet kendimi geliştirinceye kadar 3 yıl falan idare eder beni 3 yıldan sonra bu sora sistem bana hafif gelir ben de 105'e falan geçerim diye düşünüyorum. Ama diğer türlü triban 500 deki sistem 1-2 yıl geçtikten sonra hafif gelir sora ya geçer 1-2 yıl sonra 105 e geçersiniz. Ben kendimi zora alıştırıyorum. Bu hem beni daha kısa sürede geliştirecek hem de bisiklet veya vites sistemini zırt pırt değiştirmekten kurtaracak diye düşünüyorum. Tabii ki gerisi size kalmış. Bana sorarsanız bu bisikleti alan kişi pişman olmaz. (Kendimden biliyorum)

@Tuars07

11-28’di sanirim. Bisikletin aciklamalarina yazmamalari ilginc. Cok da gerekli bir bilgi.

@vetohan

Ben bilmiyorum bunları ama öndeki 2'lide büyük olanda 50 küçük olanda 34 dişli var hocam

@vetohan

Dediğim gibi teknik bir bilgim yok. Ama bisiklet güzel yani onu biliyorum. :))

beyler kesin bu bisikleti alacağım ama hiç deneyimim yok hangi viteslerde süreyim gerçekten sıfır bilgim

@Everset ben dün baya yokuş antremanı yaptım birinci vites de sıkıntı yaşamadım
biraz daha antremanla daha yüksek viteslerde kullanılabilir. Bu arada ilk yol bisikletim...

Sora sistemin şöyle bir özelliği de mevcut.
Ön dişliyi küçükten büyüğe geçirdikten sonra;sol taraftaki vites kolunu biraz daha sağa bastırın(büyük dişliye geçen kolu). Böylece ön aktarıcı ve zincir arasında biraz daha boşluk oluşacaktır.Bu şekilde zinciriniz büyük dişlideyken ön aktarıcınıza sürtmez.

• Beğen
Tepkiler: evrenaksu26
@7800xt

Fark ettim büyük dişlide takır tukur sesler geliyordu ben de ben beceremiyorum diyordum yani büyük dişliye geçerken biraz daha mı bastırmamız gerekiyor ? Kırılmasın? :)

Arkadaşlar hangi bisikleti alırsanız alın, Tourney setli almayın. Paranıza yazık.

• Beğen
Tepkiler: ikemath ve rodya
edit

@EmirKarakaya
Evet,büyük dişliye geçtikten sonra,biraz daha sağa kaydırın.Kırılmaz hocam,sistem bu şekilde inşa edilmiş :)

Teşekkürler. Bilgi vermeseydiniz bu bisikleti hak etmediğimi düşünecektim :))

@7800xt

Geri