Scudo Sports

Midilli Adası Bisiklet Turu

CyclistAntalya

Daimi Üye
Tepki
448
İsim
Erkan
Bisiklet
b'Twin
Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki 19 Mayıs'ta Midilli adasına bisiklet turu yapmayı planlıyorum. Antalya'dan bisikletimi bir otobüs firmasıyla götürüp Midilli'ye geçmeyi orada ise çadırlı bir tur düşünüyorum. İki yada üç gecelik bir tur. Fikir ve bilgi sahibi arkadaşlar var mı? Nerede çadır atılır, nerde ne yenir ve rotalar konusunda yardımlarınızı beklerim. Teşekkür ederim.

Scudo
Midillide degil ama Sakizda tur yapan bir arkadasimiz vardi. Ulasim ile ilgili belki ilginizi cekebilir. Ben de merak ediyorum. Takip amacli olarak basliginizin altinda mesajim dursun.

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Ben de bu yaz aynı turu planlıyorum. Benim de hiç bilgim yok. Umarım bilgisi olanlar, yardımcı olur. Siz de gittiğinizde turunuzu ayrıntılı olarak anlatırsanız biz de deneyimlerinizden faydalanırız.

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Arkadaşlar, Midilli'ye 19 Mayıs Cuma günü girmeyi Pazar günü ise çıkmayı planlıyoruz. İki arkadaşım İstanbul'dan ben ise Antalya'dan gideceğim. Kamil Koç ya da Pamukkale seyahatin bisiklet taşımayla ilgili sıkıntı çıkarmadıkları söyleniyor. Deneyeceğim. Şimdilik hiç bir bilgim yok. Öte yandan benim yeşil pasaportum var sınır geçişinde sorun yaşamayacağımı düşünüyorum. Dönüşte de getirebildiğim kadar viski getireyim diyorum :) Plan bu.

19 Mayıs tarihli Midilli turumuz otobüs şirketlerinin o tarihlerde yoğunluk olduğu gerekçesiyle bisikletlerimizi taşımak istememesi dolayısı ile ertelenmiştir. Bende bu arada A sınıfı Motor ehliyet sınavıma hazırlanayım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Shengen Vizesi yahut Yeşil Pasaportlular İçin Midilli bisiklet turu('18 rakamları)

Hızır Anlatım:
Ayvalık-Midilli feribotu(Gidiş-dönüş): 30 €
Bir gecelik pansiyon: 30 €

Ayrıntıya Boğmalı Anlatım:
Ayvalık’tan kalkışlı feribotlar 8-10 araba alabilecek kapasitede(Üsküdar-Beşiktaş motoru gibi.) 1.30 saat süren deniz yolunu yaklaşık 35 km/h hızla alıyorsunuz. Adada konuşmaya yeltendiğiniz insanların %80’i İngilizce bilen biri çıkıyor. Seçici davranışımın bir neticesi olabilir bu belki ama başarılı iletişim kurduklarım arasında yol çalışmasında çalışan bir işçi, kahvede oyun oynayan yaşlı amcalar ve 60’lı yaşlarındaki bakkal teyze de var. Yukarıdaki rakam en ucuz pansiyon ücreti. Deniz mükemmel. Sadece adanın güneydoğu kıyı şeridini(havalimanından merkeze kadar) dolaştım, bu bölgede kumsal yok fakat havalimanı yolunda bir noktada duş imkânlı bir bölge mevcut. Türkleri seviyorlar. 30€’ya araba kiralamanın yanında 20€’dan başlayan fiyatlarla motor ve ATV kiralamak da mümkün. Bisiklet sevmeyen dostunuz da motorla size eşlik edebilir. Bilhassa yeşil pasaportlular, bir hafta sonu kaçamak yapın derim.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Geri