Scudo Sports

Mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla doludur.

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.146
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Çok severim bu sözü. Oralarda yatan herkes bir zamanlar işi için, şirketi için, ailesi ve arkadaşları için vazgeçilmezdi. Sonra bir anda göçüp gitti ve hayat bir şekilde devam etti. Kimse ben şöyleyim, ben böyleyim diye böbürlenmesin, hepimizin gideceği yer aynı.

Scudo
Yüzde ısrar etme, doksan da olur.
İnsan dediğinde, noksan da olur...
Sakın büyüklenme, elde neler var.
Bir ben varım deme, yoksan da olur...

"Mevlâna"

Yıllar önce bir yerde okumuştum:
Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.
Bir doğru için yardan da, serden de geçilir.
Hile bir zehirdir, kıvrandırır kişiyi.
Hile ile iş gören, mihnet ile can verir.

Giriş ve gelişmeyi boşverelim mi diyorsun üstad😀.
Öldükten sonrası kimin umrunda , önemli olan yaşarken neler olduğu
İyi dedin kral :D verdim şukuyu

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
RÜBAİLER

Bir geldi mi derin ölüm uykusu,
Biter bu dünyanın dedi-kodusu.
Ölenden bir haber bekler insanlar:
Ne söylesin? Bilmez ki ne olduğunu!
* * *
Öldük, dünyayı şaşkın bırakıp gittik;
Yüzlerce incimiz vardı delinmedik.
Sersemliği yüzünden bilgisizlerin
Renk renk düşünceler kaldı söylenmedik.
* * *
Can yoldaşı dostlar çekildi gittiler
Ecel çiğnedi hepsini birer birer
Yan yana oturmuştuk hayat sofrasına
Bizden birkaç kadeh önce sızdı gittiler.
* * *
Feleğin çarkı dönmeyecek madem muradımca
Gökler ha yedi kat olmuş, ha sekiz, bana ne?
Ölüm bütün isteklerimi yok ettikten sonra
Ha dağda kurt yemiş beni, ha mezarda karınca.
* * *
Ölüp yok olma korkuların saçma
Yoktan vara yükselen dalda oldukça;
Sevgiyle İsa gibi dirilmişsin sen;
Ölüm yok artık sana dünya durdukça.
* * *
Dilerim ölünce şarapla yıkanayım
Şarap şiirleriyle talkınlanayım
Mahşer günü arayan olursa beni
Meyhanemin önündeki topraktayım.
* * *
Benim halimden haber sorarsan,
Bir çift sözüm var sana, yürekten:
Sevginle gireceğim toprağa,
Sevginle çıkacağım topraktan.
Ömer HAYYAM
(Türkçesi: Sabahattin Eyüboğlu)

Bırsah süzme yogurttan çok güzel haydari oluyor. Çözüm odaklı olalım ne yiyecek bırkıpta! Kınıyorum sizi, hemıde esefle
Sevgili Kuzey Ege kardesim .Acilen Bim dost yogurdunu tüketmeyi birakmalisin. Yan etkilerinden biri de yaşlanmayı hizlandirmasidir bsbsbbsjisjs

Eğer gerçekten de "öbür taraf" varsa,ben gideceğim zaman yapılacak anons "ateşi harlayın, Burak geliyor!" şeklinde olur sanırım :D

• Beğen
Tepkiler: Serrchi

Yukarıdaki videoda, Adolf Hitler'den sonra kürsüye çıkan kişi Rudolf Hess. Söylediklerinin Türkçe meali: "Parti Hitler'dir. Hitler, Almanya'dır".

"Tek millet, tek devlet, tek lider" şeklinde dilimize tercüme edebileceğimiz "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" mottosu ve tüm bir ülkeyi tek bir kişiyle özdeşleştiren, Adolf Hitler'i vazgeçilmez gören, "Hitler yoksa devlet yok" şeklinde yıllarca propagandası yapılan "Devlet = Hitler" kültü, dünyayı ve Almanya'yı büyük bir felakete sürükledi.

Umarım tarihten gerekli dersler çıkartılır ve yaşadığımız topraklar "şahsım ülkesi"ne dönüşmeden harekete geçilir.

35 yaş yolun yarısı eder abiler. Gerçi bunu söyleyen Cahit Sıtkı'ya azrail 40 ında sürpriz yaptı ama neyse...

Manzaraya daldım ses çıkarma
Gerçek can sıkar beni uyandırma
Ben böyle güzelim, falan filan
Ben burda güzelim, falan filan

dünyanın sonu yaklaşıyor yaşanacak dünya olmadıktan sonra ay da marsta yaşam olsa kimin umrunda

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bu devirde eskisi gibi şuyum var buyum var ben şöyleyim diyen birilerini uzun zamandır görmedim duymadım. Çünkü devir kriz devri yokluk devri ülkede herkes bitik:D

Burada bir iki kelamda ben kalem oynatmak, haddim olmayarak fikirlerimi serdetmek istiyorum. Ben 70 li yıllar cocuğuyum. Yetmişli yıllar sonunda cocukluğum, seksenlerde de genclik yıllarım geçti. Biz rock n roll cağına yetistik. Rock cagı insanlara ölümsüz olacağı ilüzyonunu yaşatıyordu. Ölenler birden ölüyordu ve haber alınmıyordu. Her ölüm için ölüm nedeni overdoze olmustu. Medeniyet ve teknoloji ölümsüzlük yanılsamasını tam gaz yaşatıyordu. Öyle bir dünyaydı iste. Ölüm sadece bir saniyelik bir olaydı, ne yüzünü görüyor nede kendisinden söz açıyorduk. Ölümlüler dünyası kimsenin derdi degildi. Öldünmü yarışı terkediyordun önemli olan yarışta ve genc olabilmekti. Sonra bir gün hersey son derece mükemmel iken challenger patladı. Oha oglum ne oluyor dedik birbirimize, ardından cernobil oldu. Birşeyler ters gitmeye başlamıştı. Yine bir yerlerde ortaya sacılmış ölüler vardı ama cesetler yakışığı gitmeden cok cabuk ortadan kaldırılıyordu. Ne oldugunun ayırdına varamıyorduk bile.
Sonra gel zaman git zaman ikibinli yıllara geldik. Zamanın sakilligi içinde hemen her sey çok cabuk yaslanıyordu. İnsan yaslanıyordu, köpek yaslanıyordu, kundakdaki bebek yaslanıyordu. Avluya vurmuş cılız ışık duvar diplerinde sızan su yaslanıyordu. Sonra her yerde mevlütler okunuyordu hatta ölmeden öleceklerin mevlütleri okunuyordu. Herkes cocuguna mevlüt, mevlüde ismi vermeye baslamıştı. Hoperlörlerden her gün bugün ölüm misafirlige gelecek anonsu geciliyordu. Gün ağırdığında ölümaydın gece oldugun da iyi ölümler der olmustu herkes. Gün aşırı ölüm konusmayan ayıplanır ölümlü iki satır yazmayan rüştünü ispat edemez olmustu. Heryerdeydi artık ölüm. Yasamı öldürmüslerdi. Sonra hersey arkasından cekti gitti. Umarsız rakın rol yüzyılı voyager gibi günes sisteminin dısına çıkmıstı artık. Heryerde ölüm konusuluyordu günesin ölümü, dünyanın ölümü, tarihin ölümü. Dünya dev bir levazımatcıya dönüsmüştü artık.

Bir insanın hayatının yüz dolarlık banknottan daha değersiz olduğu bir dünyada allame-i cihan olsan ne fayda?

Bazen şu Masumlar Apartmanı dizisindeki çocuktan hiçbir farkımızın olmadığını düşünüyorum. Çöplük gibi bir dünyada kaybettiğimiz çocukluk oyuncaklarımızı arıyoruz.

Bazen kendimi bir kanalizasyon temizleyicisi gibi hissetmiyor değilim. Sürekli pislik temizliyorum ama yukarıdan birileri aşağıya pislik bırakmaya devam ediyor.

Böyleyken böyle...

Geri