Scudo Sports

mevsimler bize neyi hatırlatır?

kurt

Daimi Üye
Tepki
84
Mevsimlerden en çok hangisini seviyoruz? hagisini sevmiyoruz? mevsimler bize en cok neyi hatırlatıyor?

benim sevdigim mevsim, kavurucu yaz mevsimi nedeni ise bünyem soguk havalara alısık degil nede olsa akdeniz cocugu olarak dünyaya gelimisim:D terlemek ve susamak hoşuma gidiyor:D ayrıca bana susuzlugu hatırlatıyor

sevmedigim mevsim ise, kış malesef şu durumda en cok ihtiyacımız kış mevsimide olsa abi acayip üsüyorum,ve kış nezaman gelse bu yüzden cok para harcıyorum:D

• Beğen
Tepkiler: Mert Bağcılar
Scudo
Bende Rıza Abi ye katılıyorum..yazı severim çünkü geçinme derdi yoktur:Dbi karnınızı doyurursunuz bide şort alır üstünede tişört giyer dışarı çıkarız..
Ama kış hiçde öle deil..katkat giyin..bide giyinemeyen,yakacak veatta doğalgaz parasını veremeyen insanlar var ne yazıkki:(...o yüzden kışı hiç sevmem...Yaz en iyisi hem bolbol soğuk su çok güsel oluyo:D:D

• Beğen
Tepkiler: kurt
Mrb...

Bahar mevsimini çok seviyorum. Her ikisini de tabii ki.. Bahar Yaz ve Kış için hazırlık anlamına geliyor benim için; bisiklet bakımı, giyecek, erzak v.s :)
Yaz mevsimini pek sevmiyorum.. Aşırı sıcaklar bir yandan, o sıcakta çalışmak bir yandan, sucuk gibi olmak bir yandan ısınamadım gitti Yaz mevsimine:)
(Zaten yakında su da kalmayacak bi daha düşünün bence)
(Deniz keyfi, havuz hariç:D )
Kış'ın ayrı bi güzelliği var ya... Kış güzeldir..
(Tam muhalefet olduk ha:D )

Hoşçakalın....

karın yağdığı ama sert rüzgar olmadı kış mevsimi havalarına bayılıyorum..
şehrin tüm güzelliği ortaya çıkıyo..

Yazin golgede bos bos oturmayi hep hayal etmisimdir....Kisin kat kat giyinmek zor geliyor nedense:(

Hayalim ise meksikaya gidip,sapkami one egip siestanin tadini cikarmak:rolleyes: Bende baya tembelmisim ya:eek:

sonbahar ve kış en sevdiğim mevsimler;diz boyu kar olmalı, kirpiklerime kadar buz tutmalıyım, eldivenlerin elimde , başımda bere, güneş daha hüzünlü bakmalı bulutların arkasından,dalgalar daha sert çarpmalı sahildeki kayalara,kuru yaprakların uçuştuğu ıslak kaldırımlarda daha yavaş ama daha sağlam yürümeliyim, ,tüm gün bir parça ekmek bulup karnını doyurmaya çalışan kuşlara yem atmalıyım,birden bastıran yağmurdan korunmak için sığınabileceğim bir yer aramalıyım,gökkuşağının bütün renklerini sayabilmeliyim,dostlarımı sevdiğim insanları düşünmeliyim,eve gidip sıcak birşeyler içmek için can atmalıyım,gün boyunca saklanan güneşi batarken de olsa bir defacık görebilmek için pencerenin önünde beklemeliyim,çok uzaklarda çakan şimşekler aydınlatmalı geceyi , buz gibi bir havada sıcacık hayaller kurarak ve gülümseyerek kapatmalıyım gözlerimi güne...

isvec'te doğup büyümemin çok etkisi var bütün bunlarda :)

• Beğen
tabikide kış.
nedenleri:
1-)kar tatilleri
2-) karda bisiklet sürmek daha eğlenceli ( yollar boş yerler buz )
3-) her zaman yatacak bir yerin olması yoruldunmu uzan biraz kar'a sonra devam et :)

kış mevsimini seviyorum. bir nedeni yok, doğuştan bir bağlılık var sanırım:D

Kışı severim nedeni ise sıcak havalardan nefret etmem. Kışın öyle çok kat kat da giyinmem çünkü terlemek en nefret ettiğim şeydir. Galiba ben üşümeyi seviyorum. Ama öyle çok ciddi üşümekten bahsetmiyorum. Titremek değil yani zaten soğukta titremek , titremeden dolayı uyuyamamak veya titremekten konuşamamak işkence gibi birşey. Benim sevdiğim şey soğuk rüzgarla birlikte gelen hafif ürperti. İşte onu çok seviyorum.
Ayrıca kışın yıldızlar daha bir güzel gözüküyor , herhalde nem az olduğu için yıldızları daha net görüyoruz.

• Beğen
Valla yazın ne öyle ya, her tarafımız terliyo, kokuyo, sıcak, bunalıyoruz..Kış mevsimi öyle mi? Ferah bence kış mevsimi daha rahatız kış mevsiminde..:)

@Bulunmaz

evet kimimiz kısı kimimiz ise yaz aylarını tercih ediyor,ama bir bike kullanıcısı olarak yazı tercih ederim:) aslında bazı arkadaslarımızın terlemekle endise icerisindeler biraz garip cünki bike cok terleten bir sipordur arkadaslar terlemek güzeldir.kokmak ise bambaşka güzel:D

• Beğen
Tepkiler: Bulunmaz
Bisiklet kullanıcıları için muhakkak yaz ayları daha güzel fakat. Yazın sıcaktan çalışılmıyor, bisiklete binilmiyor, yürüyüş yapılmıyor, deniz kenarında insan güneşlenirken bile buram buram terliyor. Ben ilk bahar ve sonbaharı çok seviyorum. İlk bahar kurak yaz ayları kadar sıcak olmadığı gibi zaman zaman nisan yağmurlarıyla ortalığı rahatlatıyor. Kara kış'ta insanın evden dışarı çıkası gelmiyor. Sadece kar yağdıysa bir miktar kar ile oynamak amacıyla çıkıp tekrar evlere kaçıyoruz. Sonbahar'da kara kış kadar soğuk olmuyor. Yani kısaca bisiklet severler içinde Sonbahar ve İlkbahar mevsimlerinde bisiklete yaz ve Kış mevsimlerinden daha rahat binildiği düşünüyorum. Sonuç olarak bakılırsa aslında her mevsimim kendine özgü güzelliği var ve ülkemiz dört mevsimi yaşayan bir ülke (küresel ısınmadan dolayı inşallah bozulmaz). Kimi ülkeler yılda 2 mevsim yaşıyorlar.

walla soneryen ben malesef antalyada mevsim nedir milmem inan kışı hayatımda görmedim yani gercek kış kar soguk bunlar bana uzak bu yüzden imreniyorum size:) kardan birileri ne zaman bahsetseler inan eksiklik hissediyorum.:(ilk ve son karı istanbulda görmüstüm

@kurt

Doğru haklısın ama Antalya'nın da kendine göre güzellikleri var. Emin ol İstanbul'da ki bir çok kişide Antalya'ya imreniyordur. Yani kısaca "el bana ben sana deli" misali....

Ben Didim'de askerken görmüştüm. Didim'e uzun zamandır kar yağmıyormuş. Kışın kar yeri tutmadı yanlış anlama, ufaktan bir kar yağmıştı, bizim Subay, astsb. personelden uzun zamandır orada görevli olanları varya Lunaparka gitmiş çocuklar gibi sevinmişlerdi karı gördüklerinde ben resmen 5 dk. şok oldum onların o sevincini görünce.

@soneryen

evet antalyaya 52 yıl icinde 2 defa kar yagmış 2,sine sahit oldum oda zaten yagdıgı andan 4 saat sonra buhar oldu gitti anlıycan bisey anlamamıştık ama oda ayrı bir keyf vermişti biz antalyalılara okadar cok mutlu oldukki bu bize uzun zaman yetti ama sırası artık artık 3,ü karı bekliyoruz:(

İnşallah değil Antalya ülkemizde nerenin yağmura ihtiyacı varsa, neresi uzun zamandır kar görmemişse hepsine yağsın inşallah

• Beğen
geldiğimden bu yana Mersin'e ikici defa yağmur yağdı bu sabah,hava tamamen kapalıydı ve akşam gibiydi,hatta odamın ışığını yakmıştım, seviniyordum artık kış geldi diyordum içimden ama yağmurdan 1 saat sonra lanet güneş yine ortaya çıktı ve akşama kadar yaktı Mersin'i :) yok yok biz direk yazdan yaza geçecez, karar verdim Mersinde sonbahar ve kış diye bir mevsim yok.:)

eskiden gelen sonbahar ayrılıgı hüzünü gelen ilkbaharda neşeyi mutlulugu getırirdi ama artık sadece yaz ve kış olarak yaşadgımız için yaz=aşk-mutluluk kış=ayrılık-hüzün hatırlıyo bana :(

Geri