Scudo Sports

Meride Crossway 300 Alınır mı ? Değer mi ?

Tuncay K.

Aktif Üye
Tepki
31
Bisiklet
Merida
Bugun gittim şöyle bi inceledim 2 bisikleti...
biri Merida crossway 300 (1.680 TL Fiyat aldım Kredi kartına)
Digeri Sedona 341 (1.280 TL Kredi kartına)

Merida ile sedona arasındaki farklar ise;
mesela sedona'nın gidon'unda ön maşa amartisör ayarı mevcut gidon'dan ayarlamak mümkün.
Merida da ise hemen maşa'nın üzerinde yer alıyor.
Bu özellik bana çok mantıklı bir özellik gelmedi. gidon'u biraz boş istiyorum.

merida da sele yaylı bir sisteme sahip nekadar etki ediyor bilemiyorum.
Sedonada yok.

Merida'nın gidenu aşagı ve yukarı dogru ayarlanabiliyor.
Sedona'da sabit.

Asıl önemli özellik ise burada tamamen satıcı abimizin söylediklerini yaziyorum.
Sedona'nın vites sistemi amatör'ün en üstünde yer alıyor dedi.
Merida da ise profesyonel bi sistem var dedi.
Özellikle yokuşlarda çok daha rahat geçiş sağlar dedi..
Merida dan daha çok keyif alırsın dedi...

Yanii bakıyorum fiyat 1680 TL... Bu fiyata gerçekten değer mi bu merida? Alayım mı ?
Bisiklet için ayırdıgım bütçemi aşıyor ancak sonuçta 1 kere alıcam, uzunca kullanmak istiyorum.
Paranın hakkını verdikten sonra bu fiyatı veririm :D

Ne dersiniz ?
Bu hafta karar vermek istiyorum...

Scudo
"Amatörün en üstü" ve "profesyonel" tanımlamalarını nerede kullanacağını pek bilmeyen bir bisikletçi abimizmiş. Söylediklerini pek dikkate almamanda fayda var.

Donanım olarak elbette Crossway üstün fakat atla deve değil. 1680 lira fena durmuyor ama burada asıl sorun, Sedona'nun fiyatlarda bariz bir artışa gitmiş olması. Bu arada Bike and Outdoor'da 2012 Sedona İstanbul'un fiyatı da 1420 lira nakit, 1500 lira kart. Tiagra donanımlı, düz gidonlu bir hibrit bisiklet. Onu da düşünebilirsin. Şehiriçinde ve turlarda kullanacaksan, tasarım ve hafiflik olarak daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.

banada aynı karşılaştırmayı bir bisikletçi yaptı gayette dürüst düzgün bir yer ikisinide satıyor, bence aradaki farka değmez meridanın adına verirsin o parayı dedi :) bencede 341 güzel bisiklet o farka değmez.

Bisiklet seçmek zor işmiş :D bi karar veremedim :(

Merhaba Tuncay Bey,
Çok güzel model ikiside. Merida vites parçaları olarak çok fazla değil ama bir adım önde gerçekten. Kadro olarak bakarsak Sedona'nın double butted 6061 Alu olması dışında başka bir özelliğine ulaşamıyoruz (belki de vardır?) ama Merida'nın sitesine bakınca kadrosu ile ilgili ilave özellikleri var. İyi bir görünüş de tutku işi olan bisiklet te önemli bence. Çünkü bu tutku her fırsatta bisiklete binmek için ayrı bir motivasyon oluşturuyor insanda. Ben şahsen böyle bir tabloda Merida'yı seçerdim.
Size seçiminizde başarılar ve iyi pedallamalar dilerim, şimdiden hayırlı olsun :)

merida almanı tavsiye ederim,
fuarda incelemiştim tam tur bisikleti sorunsuz binersin..

Evet sanırım merida'yı alıcam :D

bu arada bu merida'ya çamurluk + bagaj için (ismini tam bilmedigim) aparat takılabiliyor. kadro'da 2 tane matara için yer var belki digeri başka bişey takmak için yapmış olabilirler (pompa gibi)
görünüş olarak merida daha iyi gözüktü gözüme...

km saati , kask olaylarınıda araştırıp almışken bunlarıda alayım hemde orada monte ettiririm.

walla hocam Meridanın kadro kalitesi gerçekten iyi..
birde 2013 te yenilendi en az 4 5 sene aynı kadroyu kullanırlar bence.daha uzun ömürlü ve değerli olur.
aradaki fark ciddi tabiki..fiyat olarak
güzel olan pahalıdır

Geri