Scudo Sports

Mekanik Disk Fren Hidrolik Disk Frene dönüştürülebilir mi?

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Tepki
5.388
İsim
Ahmet
Merhaba arkadaşlar, mekanik frenli cyclocross bisikletim için böyle bir dönüşüm yaptırmayı düşünüyordum da, acaba bu mümkün müdür?

Mümkünse hangi parçalarda değişime gidilmesi zorunludur?

Cevaplar için şimdiden teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim...

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Scudo
Frenlerinizden memnun değil misiniz ?
Hangi marka fren var üstünde ?
tüm sistemin değişmesi gerekiyor diye biliyorum çünkü hidrolik kapalı bir sistem mekanik ise açık sistem

Ben ebayda gezerken bunu buldum. Standart kablolu fren kolunu, hidrolik olarak kullanabiliyorsunuz. O yüzden maliyet açısından süper. Ama kalite nasıldır orasını bilemiyorum
(link)

@Ahmetgitar
Piyasadaki en iyi mekanik fren var üstünde

Hidrolik için bütçenin nedir ?

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Sistemin komple değişmesi gerek. Mekanik ile hidrolik arasında çalışma açısından farklılık var. Ayrıca BB7 mekanik disk frenler içinde en iyi gösterilen fren seti. Ben de mekanik kullanıyordum hidrolik sisteme geçtim. Forumda çok okudum araştırdım. BB7 için yorumlar fazlasıyla iyiydi. Hatta bazı hidrolik sistemlerden iyi olduğunu söyleyenler vardı.

Bende mtb bisikletim de mekanik frenden hidrolik frene geçtim.Rotorlar hariç bütün sistemin değişmesi lazım.Yalnız ben mekanik frenin rotoru eğrilttiğini düşündüğüm için rotorları da değiştirdim.:)

@Bianchi tdl 1300 aslında disk fren bilgi alanım değil.
Bütçe konusunda da çok uç seçeneklere gidilmediği sürece belli bir sınırım yok.
Öneriler olursa değerlendirebilirim.
Gerçi bisikleti 150km kadar sürdüm, geçen ay aldım henüz çok yeni yani.
Bisikleti az daha hafifletir ve daha güçlü bir frenleme sağlar diye düşünmüştüm doğrusu da benim set bu kadar iyiyse düşünmeye de bilirim değiştirmeyi.
@altughansinan komple derken fren kolu falan bu değişime dahil değildir sanırım, değil mi? Bir de jant değişimi de gerekecek mi acaba?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Fren kolu değişime dahil. Hiidrolik sistemde adı üstünde hidrolik yağ kullanılır. Fren teli yerine hortumda yağ bulunur ve fren kolunu kullanarak balatalara yağ popmpalayıp basınçla balataların rotorları sıkıştırmasını sağlarsınız. (Yanılmıyorsam bu şekilde. Yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.) Hal böyleyken de fren kollarınız doğal olarak değişir. Mekanik disk fren kolları ile V fren kolları arasında bir fark yok çünkü ikisinin matığı da teki çekip balataları-pabuçları sıkıştırmak. Ama hidrolikte sistem farklı işliyor. Jant değişikliği yapmanıza gerek yok. Hali hazırda mekanik disk varsa zaten diske uygun jantlar kullanmaktasınız. Ama daha önceki mesajda yazdığım gibi piyasadaki en baba mekanik diske sahipsiniz neden değişim düşünüyorsunuz? Daha detaylı bilgileri forumda bulabilirsiniz. Ben hidrolik frenlere dair her şeyi forumdan öğrendim. @Ahmetgitar

• Beğen
Fren kolları dahil komple sistem değişmesi gerekir hidroliğe geçmek için. Ayrıca vites fren kombine kol kullanıyorsanız bunu da ayırmak gerek durum bu ise yeni vites kolları lazım olacak.

• Beğen
Cx tarzının en büyük problemi bu ben de md kullanıyorum ve sıkıntı fren kolları uygun olmadığı için hd ye çok maliyetli oluyor hidrolik sistem ama kendinden hidrolikli balatalar var onları düşünebilirsiniz

@Yusuf !!WOW!!
Bunu kullanan var mı acaba çok hoşuma gitti almayı düşünüyorum

2. El kaliteli bir set alırsanız 200-250 arasında bir fiyat ödersiniz, 2 de rotor alsanız 2. el 50 TL. Mis gibi olur. Daha evvel sitede bir gencin RR500s'ine mekanikten , hidroliğe dönüşüm yapmıştım gayet memnun.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@master06
Fren kollarını nasıl hallettiniz?

Set aldık hocam, kollar, kaliperler, kablolar, balatalar, ve yağ dahil oluyor. @İhsnn_zyvl

@master06
İyi de yol bisikletlerinde fren vites kolu birleşik ayrı bir fren kolu takılamaz ki

Sevgili Ahmet
BB7 en iyi mekanik frenlerden birisidir, yine de dönüşüm yapmak istersen iki yolu var:
ya kollar dahil tüm sistemi hidroliğe geçireceksin, bunun için yurtdışı sitelerini tavsiye ederim, clearence ürünler gayet ucuza geliyor.
ya da trp nin hy/rd sistemini kullanabilirsin, böylelikle fren sisteminde en az değişimi yaparak hidroliğe geçmiş olursun, tek dezavantajı telin kablo içindeki sürtünme ve gerilim sırasındaki esneme kaybı olur, o da profesyonel değilsen sorun değil.

detaylı inceleme yazısı için (link)tıklayabilirsin

ürün görseli:
http://cx.cxmagazine.com/wp-content/uploads/2013/04/trp-brakes-hy-rd-road-hydraulic-disc-brake-img_6261-c_1.jpg

@halil ibrahim duran
Bu hy rd modeli fiyatı nedir acaba arka ön çok uçuk fiystlar çıkarır mı? Bi de (link) bu ürün iş görür mü sizce?

@İhsnn_zyvl

eksik bilgi var sanırım, shimano nun (link)s685 kolları mekanik vites kontrolü ile beraber hidrolik frenleme özelliğine sahiptir.
http://images.evanscycles.com/product_image/image/8dc/f23/9dd/143886/large/shimano-r685-mechanical-sti-hydraulic-shifters-with-calipers-pair.jpg

@İhsnn_zyvl fiyat araştırmasını google dan yapabilirsiniz

@halil ibrahim duran
Bu rs685 ler vites olarak hangi set seviyesinde 105 civarı falan mı acaba?

Geri