Scudo Sports

maxxis maxlite nasıl bir lastiktir?

umutkahraman

Forum Bağımlısı
Tepki
1.288
Bisiklet
Geotech
sanırım iki model var.maxxlite ve maxlite.ikisinide google ye yazdım.benzer lastikler çıktı.lastikleri araştırdım hakkında çok yazı okudum ancak hiçbirisi beni tatmin etmedi.bu yüzden tekrar soruyorum.310 gr ile mükemmel bir ağırlığa sahip olan bu lastik düz yolda ve hafif arazide nasıldır?özellikle kullanmış arkadaşlar yorumlarını esirgemezse sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Komando_Turk
Scudo
lastiği kullanmış arkadaşlardan hala yorum bekliyorum.lastik hakkında çok yorum okudum.ama herkez bir alternatif sunmuş.bu lastiği iyice anlatmamış.kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

kısa bir süredir kullanıyorum . çok memnunum. akıcılığı ve virajı çok güzel.

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
@mustafa doğan turhan

yorum için teşekkürler.

yorum bekleniyor.kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Merhaba

Kullandığım bisikleti ilk aldığımda üzerinde Maxxis Maxxlite 310 lastikler vardı.Sadece birkaç km. kullandım.Halen kullandığım Marathon Xr a göre daha konforlu olduğunu söyleyebilirim.Değiştirmek için çıkardığımda gerçekten şaşırmıştım.Lastikler kağıt gibiydi.:eek: Bisikletin hafifliğine büyük etkisi var ancak ömür ve patlamaya karşı dayanıklılık açısından bana güven vermedi.Basit bir darbede yarılacağını ve çok çabuk aşınacağını düşünüyorum.Bu lastiklerle mıcırlı bir yola bile girilmez.Sadece vitrinlik:)

arkadaşlar ben bulastiği çok kullandım diyen yokmu.yada tuttum banketten bi atladım lastik gümledi falan.yorum yazan arkadaşlardan çok kullanan çıkmadı.ben en az 1000 km kullanırım bu lastikleri.

@umutkahraman

Zaten o lastikleri 1000 km'den fazla kullanabileceğini sanmıyorum. :)
Çünkü benim önceden kullandığım Furious Fred'ler de o kadar sürede bitti. Arka lastik 1000 km'ye gelmeden yarıldı. Önde kullandığınız lastik yine bir nebze daha uzun süre dayanıyor ama arka taraf için bu lastik bence birkaç yarıştan fazla kullanılmamalı.

• Beğen
@Önder Tarım

sizde bir ara böyle bir lastik arıyadunuz buldunuz mu?

@umutkahraman

Furious Fred'lerden sonra anladım ki yaptığım işe hiç uygun değil. Her 1000 km'de bir iki çift lastiğe 90 € para verilmez.
Yaptığımız turlar hep dağlık alanlarda oluyor ama şehirden arazinin başladığı yere ulaşmak için bile turun belli bir kısmını asfalttan gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden daha dayanıklı, hem asfaltta fazla yormayacak hem de arazide belli oranda tutuş sağlayacak bir lastik almaya karar verdim. Ağırlığı artık benim için pek önemli değildi, zaten hafifledikçe lastiklerin ömrü azalıyor. Lastiğin ömrünü azaltan diğer etmen ise hamuru. Yumuşak hamur lastikler arazide çok iyi performans verirken özellikle asfaltta buz gibi eriyorlar.
Herneyse sonuç olarak şu anda CST PRO Copperhead lastikler kullanıyorum. Marka olarak CST deyince belki insanlara alt model gibi geliyor ama Maxxis'in de aynı fabrikadan çıktığını unutmamak lazım. Copperhead 2 tane Furious Fred ya da Maxxis Maxxlite ağırlığında(yaklaşık 640 gram) olabilir ama şu güne kadar beni üzmedi. Evet lastiğin hamuru biraz sert ve bu yüzden yumuşak hamurlu bir XC yarış lastiği kadar iyi tutuş sağlamıyor ama zaten bu lastikleri yarışlarda kullanmadığımdan bir önemi yok. Sert hamurlu olduğu için asfaltta da arazide de ömrü daha uzun. Dişli yapısı olarak da Hutchinson Phyton ile neredeyse aynı diyebilirim. Ayrıca lastiğin içinde patlak önleyici katman olması da gayet iyi. Şu güne kadar arka lastiğe giren koca bir tane cam parçasını saymazsak hiç patlamadı. Ve tüm bu özelliklere sahip birşeyin çiftini 80 liraya almak ise daha bir güzel oldu benim için :D

• Beğen
@Önder Tarım

güzel yorumunuz için teşekkürler.

bence racing ralph alın derim.bu lastiklerin yuvarlanma direnci 19.8 watt,ayrıca çekiş gücü çok iyi asfalta yormyor,arazide çok iyi.Tavsiye ederim.Bir alman dergisi 67 lastiği test etmiş,içinden en iyi kriterlerde racing ralp ve nobby nick ön planda..;>

• Beğen
@Black Winter Day

mtb den bahsediyoruz kardeşim.şimdi anlamaya başla.

@Black Winter Day

arkadaş konu başlığnı maxxis maxxelite yazmış,bu lastik sadece mtb de kullanılıyor.Bunu anlayamadınzmı?

• Beğen
Bir yorumda ben yazayım. Maxxisleri kilosu fazla olanlara kesinlikle önermiyorum. Bu lastiklerle dağda hafif topraklı ve taşlı yolda rampa inişi yaparken taşa denk geldim ve 2 lastiğim aynı anda patladı ve düşme tehlikesi atlattım. Ertesi gün çıkardım ve daha sonrada sattım bu lastikleri. Tamamen ince hesapların yapıldığı yarış ortamlarında kullanılması için tasarlanmış, günlük yaşamda kullanması tehlikeli olabilecek bir lastik diyebilirim.

• Beğen
ben bu lastigi yaklaşık 1.5 seneden beri kullanıyorum ve 1300 km yaptım hem asfaltta hemde toprak arazide bilmiyorum inanırmısınız ama 1 kere bile patlamadı biraz insanı yoruyor ama emin olunki mükemmele lastikler..!

• Beğen
Geri