Scudo Sports

Mavic Cosmic Elite mi?,Kysrium Equipe mi?,Kysrium Elite mi?

Okan Aydoğan

Daimi Üye
Tepki
36
Bisiklet
Scott
merhabalar öncelikle:) bu yılın sonuna kendime bu jant setlerinden almayı düşünüyorum :) hangi modeli almalıyım? artı ve eksileri hakkında bilgi verirseniz memmun olurum teşekkürler :)bu arada ürünlerin 2012 modellerinden almayı düşnüyorum :)

Scudo
Ksyrium equipe performans serisinin başlangıcı olup fiyatına göre size oldukça yeterli bir performans sunar . Ağırlığı ksyrium elitten fazla cosmic elitten azdır . Aerodinamik performansı ortalama bir janttır . Ksyrium elite aralarındaki en hafif jant olup aerodinamik performansı yerlerde sürünen bir janttır . Cosmic elite ise dier 2 janta göre bir miktar daha ağır ama aerodinamik açıdan sizi tatmin edecek düzeydedir.

Bisiklette asıl önemli olan hafiflik değil aerodinamikliktir... Son zamanlarda bisiklet firmalarının çıkarıdığı kadrolarda az önce yazdığımı desteklemektedirler.

Peki siz hangisini almalısınız ? Eğer kullanacağınız parkurların % 80 inden fazlasında yokuş varsa Ksyrium elite , aksi durumlarda Cosmic elite herzaman daha iyi bir seçenektir...

2 yıl elite seti kullandım; arka göbeğin sesi kadar inişlerde ise gruptan kopmamak için bastığım pedal da muhteşemdi.. Sağlamlık açısından bana sıkıntı açmayan bu jantların 2006 modeli bile tubeless uyumludur .

öncelikle cvplar için teşekkür ederim:) bnada cosmic elite daha yakın geliodu zaten.cosmic elite seti dayanıklı ve hızlı bir janta benziyor dediklerinize göre,kayserideyim birçok yokuş var ama herzaman gidilmiyor. bnm için en iyi seçenek cosmic elite i almak olacaktır:)

@hydrocon
Selamlar, Mavic Ksyrium Elite jant seti ile ilgili inceleme yazıınızı okudum.Yazınıza ilave etmek istediğim bir husus var. Geçen yıl satın aldığım Canyon CF SL 9.0'ın üzerinde gelen jant seti Mavic Ksyrium Elite modeliydi.Geçtiğimiz Nisan ayında araç taşıyıcımdan bisikletimin düşmesi sonucu ön jant hurdaya döndü.İşte bu noktada yazınızın bir bölümünde bahsettiğiniz o garanti süreci ve yeni jant çemberi temini ile ilgili yaşadığım sorunlar şöyle gelişti;
1) Öncelikle şunu net olarak belirtmeliyim, Mavic'in Türkiyede herhangi bir yetkili satıcısı yok.Bunu Mavic'in sitesinden de teyit edebilirsiniz.Erdoğanlar bisikletin Mavic jant setlerini getirttiğini belirtmişsiniz fakat kendilerinin Mavic'in distrübütörü olduklarını hiç sanmıyorum.Kırılan jant çemberini Erdoğanlarda da bulamamıştım zaten.
2) Bireysel olarak Mavic'in sitesinden ön jant çemberini (sadece çember 100€ gibi uçuk bir fiyattı zaten) satın almaya çalıştığımda da firmanın Türkiyeye gönderim yapmadığını gördüm.
3) Tek yol Mavic üzerinden jant çemberini satın alarak Mavic'in gönderim yaptığı bir Avrupa ülkesine göndertmek (bir tanıdığınız varsa Almanya gibi) ve oradan kendi adresinize kargolatmak.Bunun da ne kadar masraflı olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.
Sonuç olarak Mavic, kaliteli jant setleri üreten bir firma fakat ülkemize yedek parça konusunda gerekli desteği sunmuyor ki bu ciddi bir sorun.
Saygılarımla

Erdoğanlar Mavic jantlarına dair çok fazla aksesuar getiriyor haliyle insan distribütörü olduklarını düşünüyor.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
@Aytaç DİREK ben de bike&outdoor'dan almistim ksyruim elite, bu gibi durumlarda size yardim etmek durumundalar. Ayni şey eger satiyorsa Erdoganlar icin de gecerli. Eger bu firmalar gercekten tedarikci(dealer) ise yedek parca temin etmekle sorumlular. Eger yedek parca teminini inkar ediyorlarsa demekki mavic firmasiyla gercekten calismiyorlar, urunlerini kaçak satiyorlar... Bunun ortaya çıkması durumunda bence problem yaşarlar.

Son olarak, mavicten yedek parca konusunda pek de memnun kalmamissiniz ama ben olsam kalirdim cunku jantin her bir parcasini (tel başlarina kadar) internetten bulabilirsiniz. Ayni imkan diger kucuk firmalarda daha zor, mesela fulcrum veya vision firmalarinin yedek parcalarina daha zor ulasirsiniz. Mavic gibi buyuk firmalarin pazari gercekten buyuk.
Eh pahali da olsun bir zahmet. Cember aluminyum degil, daha hafif ve esnemez, mavic'in maxtal diye bahsettigi bir malzeme. Ve orta segmentin biraz ustu bir janttan bahsediyoruz, elbet pahali olacak.
Ama dedigim gibi, ayni sorunu vision marka jant ile yasasaydiniz daha kotu olurdu :kötü:

@Serkan Mıstınoğlu
Hasar gören Kysrium Elite jant seti Almanyadan satın aldığım Canyon'un üzerindeki setti.Yani Erdoğanlar Bisikletten almadığım için tedarik konusunda onları sorumlu tutamam.İncelediğim ve emin olduğum konu Mavic'in Türkiyede distribütörünün olmaması ve kendi sitelerindeki satış bölümünden Türkiyeye gönderim yapmadığıdır.
Jantın kalitesi,kullanılan alaşım,Romanya'da üretiliyor olması (Ksyrium Elite için) gibi birtakım bilgilere ulaştım. Yedek parçalarının internetten bulunabilirliği konusuna gelince,
yurtdışı alışveriş sitelerin de Ksyrium elite jant teli ve göbek bulunuyor olabilir bu konuda bir yorumum yok fakat Ksyrium Elite ön veya arka jant çemberini yaklaşık 3 hafta aradım ve bulamadım burası net. Türkiyedeki en bilinen ikinci el sitesinde satılan Ksyrium elite jant telleri ve ön göbek ilanı da bana aittir zaten.

Yaşadığınız durum can sıkıcı olmuş oradı kesin. Umarım benzerini Mavic markası tekrardan yaşatmaz. İncelemede bahsettiğim üzere artı ve eksileri belirttim sizin durum bunların biraz haricinde oluşmuş.

Bu arda dipnot olarak geçeyim Mavic Jant grubu Accell bisiklet distribütörlüğünde Türkiye'ye getiriliyor.

Geri