Scudo Sports

mavic aksyum mu shimano rs 10 mu?

Erhan Doğaner

Forum Bağımlısı
Tepki
62
arkadaşlar ben bir set almayı düşünüyorum sizce hangisi mavic aksyum mu shimano rs 10 mu? shimano sanırım 2008 model bu setlerin viyatları ayrıca mavic 60 ytl daha pahalı... siz olsanız hangisini alırdınız??

ayrıca scott ritchley nasıl bir jant setidir? bilenler lütfen beni aydınlatabilirler mi?...

Scudo
Slm, Scott-Ritchey lerle (arkanın bir tarafını kros ördürdükten sonra) 300-500 km kadar yaptım sanırım gayet memnunum.

Diğerlerine gelince elbette rulmanlı ise Mavic tercihimiz olur, ama her ikisininde fiyat performans açısından scott-ritchey i yakalayabileceğini sanmıyorum...

yorumunuz için çok teşekkürler:) diğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum

Selam yaklaşık 4000küsür kilometredir 105 set kullanıyorum. RS10 105'in alt segmentinde olan bir set ama ağırlık farkından başka ne gibi farkı var biliyorum., resimlerinden gördüğüm kadarıyla tel başları ve teller farklı, 105 setim çok sert darbelere maruz kalmadıkça akort gerektirmedi. Şimdilik memnunum bence rs10 ile mavic arasında ağırlıklarını karşılaştırarak karar verebilirsin.

- Mavic Aksium Teker seti (Clincher) M10 2008 model bilgileri :
Ön : 920 gram, arka : 1060 gram, materyal : 6106 Alüminyum
Ön tel : Radyal örgü 20 adet , arka tel: Cros örgü 24 adet
Jant telleri çelik alaşımdır. Bu model 8-9 ve 10 vites uyumludur.

- Shimano RS10 - L/R ve S/R Teker seti (Clincher)
Orta seviye 2008 model bilgileri: Toplam ağırlık : 1807 gram
Düz ve 2'li capraz jant tel dizimi
Ön tel : 16 adet , arka tel : 20 adet
Siyah ve Gümüş renk seçenekleri var.
Bu model 8-9 ve 10 vites uyumludur. Fakat 10 vites kullanımı için 1mm rondela kullanın.

Bu iki model aslında birbirine denk seçenekler değil ama eger iki seçenek arasında bir tercih yapmak gerekirse, Mavic Aksium ilk sırada olmalı.

hakaN
- Günlük 300+ km tur için yol arkadaşı ?
- Yol bisikleti için lastik seçimi 2008
- SPD: Kilitli Pedal ve Düz Pedal Seçimi 2008

arkadaşlar ben scott ritchley aldım....:) umarım iyi etmişimdir sizce nasıl?
bilgisi olan lütfen yazabilirmi....

Hayırlı olsun. Yakında ayağa kalkıyor galiba yol canavarı :D

Konuyu hortlatıyorum ama yeni konu açmayayım dedim. Wiggle'dan Mavic Aksium ya shimano rs010 alıcam çok bütçem yok. Mavic 600 liraya falan geliyor. Shimano ise 410 (tahmini gümrük vergisi ile) bisikletim Triban 520 yol bisikletine giriş yaptım yani. Önerilerinizi bekliyorum, nedenlerini de açıklarsanız sağlığınıza duacı olurum. (Yedek parça konusu falan filan. Bozulduğunda kendim yapmaya çalışıyorum genelde)

@bibisiklet açık ara mavic almalısın. rulmanlı göbekler ile binlerce km hiç bir bakım yapmadan ilk günki gibi kullanabilirsin. aksium un dez avantajı tel başları çok kurcalamaya gelmiyor ağırlık biraz fazla. ama akıcılık ve uzun ömürlülük tartışılmaz. shimanonun tas sistemi ve bilyalı göbekleri gerçek bir rezalet ve çok verimsiz. mavic en ucuz modelinde bile 3 bin liralık setinde kullandığı göbekleri ve freehub sistemini veriyor sana. bilyalı tas sistemli bir jant seti kullanmak akıl işi değildir.

Ağırlıkları arasında fark yok gibi performansıda aşağı yukarı aynıdır.Forumdan bir abimiz mavic aksiumun jant telleri ve başları kötü diyordu.Onun dışında memnun olmayan yok.Biraz daha üzerine koyup şunuda alabilirsiniz mavic aksium elite jant seti lastiklerle geliyor ve lastikleride çok kaliteli bir bakın derim:(link)
ben bunu tercih ederdim şahsen

• Beğen
Tepkiler: bibisiklet
@smclk89 bilgi için teşekkürler
Rulmansız bir sisteme kaç km de bakım yapmak gerekir? Bisikleti alalı beri yaklaşık 3000 oldu bir sıkıntı yok ancak bilmemde fayda var diye düşünüyorum (SCOTT speedster s20 2016)

@bacobaba39

kullandınız mı ikisini de?

Peki akıcılığı bir kenera bırakırsal özellikle dayanıklılık olarak hangisini tercih ederdiniz. Çabuk akort bozmasın. Bir de göbek rulmanını değiştirmek kolay mı konularda bilgiler hep eskiydi belki pratik bir yolu update olmuştur. (Mavic Aksium vs. Shimano RS10)

@bibisiklet
çok kullanmadım gerçi, 3000 km boyunca hiç akort kaçırmıştı, 1 kez takla atmış olmama rağmen. memnun kalmıştım.
not: aksium.

mavic aksium kullanıyorum, tavsiye ederm.4 senedir hiç bi sıkıntı yaşamadım, sadece 1 kere akort yapıldı :cool::D.sağlam sorun yaşamazsın ASLA

@air28-3 Teşekkürler peki şimdi wiggle'dan alıcam ama 10-11 uyumlu yazıyor. TR'de 9 uyumlu da yazıyor. Benim ruble 9 uyar mı ki? (link)

Geri