Scudo Sports

Matara Kokusu

64maraz64

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar Merhaba , Konuyu acil açmam gerekiyordu Ben buraya Açtım :
Arkadaşlar Elimde RIDE LIFE matara bulunmakta ama bunun içi plastik kokuyor bu kokuyu nasıl gidebilirim ?
http://j1308.hizliresim.com/1d/2/r0mu0.jpg

Scudo
Ben ilk aldıgım zaman 1 hafta boyunca suda beklettim zaten bisikletim gelmemişti daha sorun olmadı.arada bir evdekiler bulasık yıkarkende atıveriyordum yıkıyorlardı ondan sonra tekrar su doldurup agzı acık şekilde bırakıyordum her gün suyunu degistiriyordum ve iyii yapmısım hic koku yok bu arada sulugum zefalin bisikletcimde satılan 17 liralık modeli

denemek lazım bilgi için teşekkürler , süt de koyuyorlarmış diye duydum doğru mu ?

Bir yerlerde diş macunuyla içini yıkayınca geçiyor demişlerdi.

ben içine vişne suyu doldurmuştum :) yaklaşık 4 gün buzdolabında tuttum. çıkartıp bulaşık makinasın da yıkadım

Koku falan kalmamıştı :D

• Beğen
Tepkiler: Onur Kırdal
ben mataraya naftalin koyup bekleten bir arkadaş görmüştüm işe yarar mı bilmem :D

Evet arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize tek tek teşekkür ederim , koku gidene kadar vermiş olduğunuz bütün yolları denicem... :)

İçine badem boyutlarında diş macunu sıkın suluğu yarısına kadar su doldurup kapağını kapatıp güzelce çalkalayın anında alıyor kokuyu.. Bi deneyin geçmezse arkadaşların metodları uygularsınız :)

Kullanmadiginiz zamanlarda icinde su ile agzi acik birakin. Icinde beklemis su ile yola cikmayin, guneste birakmayin. Sonucta plastik gunesi yedikce icindeki her sivinin tadini kokusunu bozar...

Sizlerin vermiş olduğunuz metodları da deneyeceğim , teşekkürler...

@Serdar Sarı

Aynı suluk dan kullanıyoruz, kesin çözüm alıntıladığım mesajda ki yoldur. Ben o şekilde 1 gece bekletmiştim, sonra ki 4-5 kullanımda diş macunu kokusu gelse de daha sonra o da geçiyor.
Bu arada suluğu, bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı ile toplamda 5-6 yıkamanın sonunda üzerinde ki yazı çıkmaya başladı.

@Özgür KK şimdi yaptım , çalkalayıp dolaba koydum , yarına kadar inşallah gider kokusu... :)

süt koyup çalkalayın bir gün bekletin buz dolabında, koku kalmayacaktır. Diş macunu kokusu gelmez sonrasında:)

Özellikle bazı çinli merdiven altı üreticileri, plastik enjeksiyon ürünlerde ham maddesi belli olmayan(maddesi belli olanlara örnek, sadece Poli etilen, sadece polipropilen vs.) karışık hurda plastik malzemeleri toplayıp tekrar üretim için kullanıyorlar. Halbu ki; doğrudan yiyecekle içecekle temas ederek saklanan ürünler bu karışık hurda plastiklerden yapılmamalı.

Eğer ürününüzü yıkamanıza, temizlemenize ve her türlü önlemi almanıza rağmen hala çok kötü ve ağır kokuyorsa, ham maddesi belli olmayan karışık hurda malzeme kullanılarak üretilmiştir. Söz konusu ürünler yiyecek ve içecek saklamayla ilgili olanlar yani doğrudan sağlıkla ilgili olanlar.

Plastik enjeksiyonda normal imalat koşullarından kaynaklanan kirlenme kokusu ise yıkama ve temizlemeyle geçer; hurda malzemeyse takla da atsanız, ağzınızla kuş da tutsanız geçmez.

Yiyecek ve içecek kanunlarına uyularak ham maddesi belli olarak üretilen plastik ürüne rağmen; bazı kişilerin burunlarının çok hassas olmasından kaynaklanan hafif bir koku da algılanabilir. Bunu da ayırt etmek lazım.

Geri