Scudo Sports

Maşadan "tık" diye ses geliyor.

Tepki
22
İyi günler öncelikle.SUNTOUR XCT V2 MLO Kilitlemeli Amortisörlü Maşa'm var.igman malum hidrolik disk fren frene bastığımda tık diye bir ses geliyor:( .15 gün sonra ücretsiz bakımı var ama olsun bide size sorayım dedim ben.Bide igman kullanan arkadaşlar sizin arka en büyük dişli düzmü şekillermi var?ben başta korktum problemmi var diye ama her 3 dişlide bir aynı şekiller var.o zaman içim azda olsa rahat etti fakat hala emin değilim :( İgman kullanan arakadaşlar bir bakarmısınız kendi dişlinize?:000002158 :dua: :box2: :freak_ani

Scudo
bende de aynı sorun vardı 15 gün sonra bakıma gittim ses geliyor dedim adam bisiklete bir bindi evet var dedi ve boğazın ordaki iki vidayı gevşetti birde üstündeki tekliyi çevirdi filan geçti yani korkma ama sakın sen yapmaya çelışma onların ayarlama tarzları var yani sen yaparsan daha büyük sorun çıkarabilir servise git onlara ses geliyor de maşadan o yapar... :)

arkadaşlar tekrar bir sorun yaşadınız mı?. bende astro m aldım boğaz sütunundan ses geliyor. bir boşluk var bisikleti öne doğru itince boşluğu ve takırtıyı oldukça bariz duyuyorum. yeni aldım. 15 günlük bakımında yapılır umarım. aksi taktirde 15 gün öncesinden nasılsa değişim olacağından götürmeyi düşünebilirim. igman güzel bisikletmiş güle güle kullan.

@ersin tekeli

Furşta boşluk var gibi.. Ufak bir ayarla muhtemelen düzelecektir.

en büyük üç ihtimal:

maşadaki boşluk
furç
göbekteki bilyalar

önemli değil. bisikletinizin modeli nedir? ne zaman aldınız öğrenebilir miyim? (sorum Muhammet Tüfekçi'ye)

• Beğen
Tepkiler: muhammet tüfekçi
@muhammet tüfekçi

kazasız Arızasız pedallamalar dilerim ;)

bende yeni aldım hid.disk fren frenlerim ve ön freni kullandıgımda sanki hafif bir öne arkaya doğru hareket yapıyor ( yaylanma hareketi dışında ) aynı zamanda bu hareket esnasında boşluk varmış gibi birde ses geliyor ...bende henüz 1 aylık bakımından gecirmedim bisikleti götürücem ama burda bulmusken baslıgı prob.yazayım istedim..

@umut ercan

Servise götürseniz iyi olur o da muhtemelen furçtandır

Büyük olasılıkta furş=Çatal yatağında boşluk var.Çoğumuzun kullandığı bisikletlerde bulunan tipteki furş'un boşluğunu almak için,5 mm lik bir allen anahtar ve biraz da el yatkınlığı yeterlidir.Ancak yine de Servise götürseniz iyi olur.Bisikleti daha fazla bu durumda kullanmayın.

Ben kendim hallederim diyenler için:
1.Gidon boğazını maşaya bağlayan vidalar gevşetilir:
(link)
2.Furştaki boşluğu almak için;Furş kapağındaki vida biraz sıkılır(Çok fazla sıkarsak kapağı çatlatabiliriz veya gidon sertleşir)
(link)
3.Son olarak da gidon boğazının açısını bozmadan, boğazı maşaya bağlayan vidalar tekrar sıkılır.(1.ci fotografta yapılanın tersi)

Ayrıca aşağıdaki video'yu da dikkatlice izleyiverin...
(link)

• Beğen
Tepkiler: Burak YAVRU
Bende de XCM V2 HLO maşa var, gidonu bisikletin önünü kaldırır gibi yukarı çekip bıraktığımda tık diye ses geliyor. Bende furş diye düşündüm, birkaç defa da ayar yapmayı denedim ama çözemedim. Eğer sorun maşada boşluk olması şeklindeyse bundan nasıl emin olabilirim?

Merhaba reisler sr sounter benim maşam birden acayip yumusadı maşamı kaldırınca lup diye ses cikiyo bu olay olmadan bişey yoktu kilitlemem fln çalısıyordu şimdi ise ne kilitlemem çalışıyor nede reboamb ayarim neden olur acaba

Geri