Scudo Sports

Maşa sallanması

abonman1

Üye
Tepki
0
İsim
Gökhan
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba carraro sportive 225 te ön freni sıktığımda bisiklet hafif ileri geri oynuyor ve hafif tık tık diye ses çıkarıyor. Gidon ve tıpa vidalarini önerildiği gibi sıktım fakat sorun devam ediyor. Kadroyu kaldırıp maşası oynattığımda bir oynama yok. Sanki tekerlek oynuyor gibi sadece ama çözemiyorum neresinin oynadığını komple kadro ileri geri gidiyor gibi. Bi yardım ederseniz sevinirim.

Şimdi farkettim sallanma amortisör borusunun girdiği yerden kaynaklanıyor, maşa kilitli olduğunda oluyor sorun. Bu sorun çözülebilir mi napmam gerekiyor?

Scudo
Herhangi bir kaza, darbe vs olduysa furç takımı yerinden oynamış olabilir.

Eğer teknik bilgin çok yüksek değilse bir bisikletçiye götürmeni tavsiye ederim. Durumu anlatırsan doğrudan bakacakları şey odur zira.

Furç takımı ne ola ki dersen > (link)

Bisikleti yeni aldım ikinci el ama tertemiz bi kaza olduğunu sanmıyorum. Furc takımı gidonla ilgili sanırım, bende amortisör oynuyor. İçine girmiyor ama ileri geri oynuyor amortisör

Umarım sorun büyük değildir

Benim düldül (Bianchi Speed 7000) dede aynı sıkıntı var.

Amortisör açıkken de oluyor bu arada sorun ileri geri oynama umarım çözümü vardır yoksa çok pişman olacağım

@abonman1

Amortisörünü (Maşa) kadroya bağlayan boru furç takımının içinden geçiyor. Dolayısı ile bu bölümde olacak bir gevşeklik/kayma dediğin oynama sorununa sebep olabilir.

Amortisörun alt kısmından oynuyor ama yani V fren takılması gereken yerden oynuyor. Çok ittirdigimde tak diye bi ses geliyor

Arkadaşlar yok mudur bilen?

Bir sorun yok. Amortisörünüz fren yaptığınızda öne doğru olan atalet ya da yük aktarımından dolayı çalışıyor. Kilitlediğinizde bunun pek olmaması gerek.biraz oluyorsa bu da amortisörün performansıyla ilgilidir. Kafanıza takmayın, sorun yok.

@Orhan Akarkut

Yok dediğim olay amortisörun içeri girmesi değil. One doğru esneme yapıyor yani içine girmiyor o borular ine doğru esniyor.

Tak sesleri kilidin tam kilitlenmediğini gösteriyor. Amortisörü tamamen, iyice kilitleyin, sonra üstüne baskı uygulayın gidondan amaotisörün stabil durması gerekir.
Öne doğru esniyor derken ne demek istiyorsunuz?

Amortisörun normal çalışmasında bir sorun yok. On frene basıp ileri ittirdigimde bisiklet ileri geri oynuyor. Ama bu amortisörun içeri girmesinden kaynaklanmıyor. O maşa öne doğru esniyor

Amortisörün kadroya, alın borusuna bağlandığı boru mu oynuyor?

Evet o boruların girdiği yerden oynuyor. Merak ettiğim şey sizin bisikletlerinizde on freni sıkınca hafif ileri ittirince direk hiç oynama yapmıyor mu acaba normal bi durum mu?

Hayır hiç oynama yapmaması gerekir. Furş takımında sıkıntı var, bir bisikletçiye götürmenizi salık veririm.

Fotoğrafta gösterdiğim kısımın oynadığını düşünüyorum. Tabii ki göbek boşluğu da olabilir fakat tek boşluk yapacak kısım göbek değildir. Amortisör milinin girdiği kısımdaki ölçü farkı ve milin içeri giren boyu ve merkezlemesi bu sallanmayı etkileyebilir. Aşırı değilse sıkıntı olmayacaktır.

Adsız.jpg

@Gökhan Semiz

Aynen orası oynuyor vidalariyla söylenen gibi oynadım fakat zaten maşayla kadro arasında oynama yok gibi gözüküyor. O isaretlediginiz yerden beyaz kısım biraz öne doğru esniyor.

@abonman1

Bende suntour maşada kilitli veya kilitsiz halde freni sıkıp bisikleti ileri ittiğimde aynı boşluk yüzünden sallanma oluyor. En fazla 1 mm bir boşluk var çok hafif bir oynama hissediyorum. Bu kadar küçük farktan sorun olacağını sanmıyorum. Boşluk çok fazlaysa kontrol edilmesi gerekir.

Evet bu durumda maşada sıkıntı var. Piston keçeleri, yuvası aşınmış, eskimiş. bakım gerekiyor. Bisikletçiye uğramanızda fayda var.

Ama bunun tamiri olabilir mi bilemiyorum çünkü esnemeyi nasıl tamir edebilir bilemiyorum.

Geri