Scudo Sports

Maşa şaft borusunu kesemedim

Ertan M.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.220
İsim
Ertan
Bisiklet
Merida
İyi akşamlar arkadaşlar yeni kadro almıştım toplamaya başladım ancak maşa şaft borusunu yamuk kestim bunu nerede düzelttikten Kırım bilmiyorum.Tam sınırda duruyor birde morelim çok bozuldu.

Dosyalar

• 20170303_223047.jpg
    20170303_223047.jpg
    71,9 KB · Okunma: 183
  • 20170303_223453.jpg
    20170303_223453.jpg
    106 KB · Okunma: 254
  • 20170303_223517.jpg
    20170303_223517.jpg
    68,3 KB · Okunma: 171
Scudo
Düz kesip, alta 0.5 veya 1cm kalınlığında spacer koyarak düzeltilir bence.

Bu arada bir daha düzeltme şansınız olmayacsk, işi bilen birisi yapsın.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@OnurÖzdağ hocam öyle yapcam zaten bisikletçiye götürecem bu şekilde inşallah elimde kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Ertan geçmiş olsun. Eklediğin fotoğrafa göre sanırım boğazın altındaki headset spacer 2.5 cm onu 2 cm yada daha kısa olan bir headset spacer değiştirsen şaft borusunu düzeltme imkanın doğar.

s-l1600.jpg

Diğer bir ihtimal ise şaft borusunu 1-2 mm daha girerek tamamen düzeltmek tabi bunu yapmakta biraz zor. Şaft borusu gidon boğazının 1-2 mm içerisinde kalması montajda sıkıntı oluşturmaz diye düşünüyorum.

@Furkan TK Furkan hocam, ben de o kapağı kısaltmak istiyorum. Daha kısası uyar mı, uyarsa alırken nelere dikkat etmeliyim. Kadrom Merida Scultura 200-konik ama entegre olup olmadığı hakkında fikrim yok.

@Ertan M.

Merhaba, daha önce 2 kez şaft borusu kestirmiştim. Hatta bu işin hastaları özellikle kestirip spacer'ları ortadan kaldırıyorlar. Bu haliyle şaft borusunun ucunu, az miktarda kestirip düzelttirmeniz yeterli olacaktır. Gidon boğazı üzerindeyken sanırım kesmeye çalışmışsınız. Şaft borusu çok çok az miktarda içeride kalabilir, bu sorun teşkil etmez.

Şu an için can sıkacak bir durum yok. Kadıköy FB stadının yan tarafında, Accellbike shop mağazası var. Hüsamettin Bey ile görüşün, kendisi size bu konuda yardımcı olacaktır.

@OnurÖzdağ Maşa şaft borularının çoğu 28.6 mm oluyor piyasadaki "headset spacer" olarak bilinen bu parçalarda 28.6 mm olarak üretiliyor farklı ölçüleri var mı bilmiyorum. Emin olmamakla birlikte Merida Scultura 200 uyumluluk sorunu olmayacaktır diye tahmin ediyorum.

@Furkan TK teşekkür ederim Furkan evet o headset biraz büyük bende eski kadrodan fsa nın ince headsetlerinden var ama o olmadı resimdekileri görünce bu içimi biraz rahatlattı zaten gidonu tozluk dışında en aşağıda kullanmak istiyorum fazla spacara gerek yok.Şimdi iyi bir bisikletçi bulmak lazım.

@Erdal Yılmaz hocam teşekkür ederim maşa çöp olmasın içimi rahatlattınız bu bisiklet toplama işi biraz zor ve sabır istiyor.Birde ön fren kaliperi montaj vidaları kısa geldi.Bu vidayı nereden bulabilirim?

Dosyalar

• 20170303_233543.jpg
    20170303_233543.jpg
    70,5 KB · Okunma: 44
@Ertan M.

20170303_223453-jpg.107920

Fotoğrafa bakılınca durum kötü gözükmüyor için rahat olsun halledilir. Altdaki "headset spacer" değiştirmeden dahi bunu yapabilirsin. Kendin şu yöntemi yaparak problemi aşabilirsin

1- Eski kullanmadığın gidon boğazın varsa onu tak (kesme için klavuz görevi görecek)
2- Herhangi bir aparata bağlı olmayan ince dişli demir testeresi ile şaft borusunun yamuk olan(çıkıntılı kısım) boğazın üstüne paralel dayanarak şekjilde yavaş ve hassas kesim yaparak şaft borusunu düzeltebilirsin.
3- Kesim sonrası gidon boğazını çıkartıp şaft borusunun zımparalarsın.

İşlem tamam.

Dipnot : Her ihtimale karşı karbon reçinelerine bu şekilde müdahale etmek problem oluşturabilir. O sebeble @Erdal Yılmaz dediği gibi deneyimli kişinin yardımını almak gerek. Onlar şaft borusunu farklı bir aparatla kesiyorlar.

@Ertan M.

Video'nun 01:10 dk. sından sonra şaft borusunun nasıl kesildiğini gösteriyor. İzlerseniz eğer, spacerlar ve gidon boğazını taktıktan sonra en üst sınırdan ölçü alınarak kesiliyor.

Fren kaliper vidaları genellikle standart uzunluktadır, montajı doğru yaptığınıza emin misiniz? Emin olduğunuz halde sorun devam ediyorsa, bisikletçilerden bu vidaları temin edebilirsiniz.

@Furkan TK kendim asla elimi sürmem daha :) Kadıköy bölgesinde tavsiye edebileceğin bir bisikletçi varmı olmadı elimde getirecem accele kadar işin komik tarafı şekersiz gideceğim sele borusu bu kadroya uymadı Merida da 27.2 kullanılıyormuş buda tecrübe oldu.
@Erdal Yılmaz evet bende standart biliyordum ama eski maşaya taktığımda normal şekilde takılıyor.Yeni maşada vidayı sonuna kadar sıkıyorum ama yine boşluk kalıyor.Böyle bir vida bisikletçiler de bulunur inşallah.

@Ertan M. 27.2 mm sele borusu daha hafif ve daha estetik duruyor çoğu yol bisikleti bu ölçüyü kullanıyor senin eski Lapierre 31.8 mm sanırım ilginç. Aslında sele borusu olmadan da gidersin Accelle evet çok tuhaf olur :) Benim önerim Bostancı Bisikletsepeti Serkan Yazıcı olur oda sorununu çözümleyecektir.

Aktifpedal sana daha yakın oraya da gidebilirsin yada Kackarbisiklet Göztepe'nin yeni adresine gidebilirsin.

Şemsettin Günaltay Caddesi, Kaya Sultan Sokak, Kayasultan Apt, No:2 Kozyatağı / İSTANBUL

Ben bisikletsepetini tavsiye ederim.

bu aletle 30 saniyede üz bi şekilde kesebilirdin doğalgaz işi yapan firmalarda bulunur genelde rica ile işini halledebilirdin bu bi tecrube olmuş olsu sanarım bidahakine daha dikkatli olursun
upload_2017-3-4_15-4-34.png

Geri