Scudo Sports

Maşa kilidi gidon kilide dönüştürülebilir mi?

biziklet

Üye
Tepki
83
Bisiklet
Scott
Maşa kilitli bir bisikletin kilidi gidon kilide dönüştürülebiliyor mu?

Scudo
Sanirim, kilitli bir maşayı, "gidondan kilitlenebilir hale getirebiliyor muyuz?" demek istediniz.

sanırım çin sitelerinde görmüştüm böyle bir şey bi aparat mı vardı öyle birşey olsa gerek

Evet bazi masaarda mümkün ama tam net cevap verebilmek icin masanizin markasi ve modeli lazim.

mesela benimki olur mu ?

26 Suntour XCT MLO PM.100 Kilitli

ya benimki xct hlo 27.5

Benim bildiğim, ayrı olarak gidondan kilitleme aparatları satılıyor ama bunlar halihazırda gidondan kilitlemeli olan maşalar için yedek parça gibi bir şey. Genelde hepsinin çalışma prensibi aynı olduğundan genellikle birbirleriyle uyumludur diye düşünüyorum. Mesela bendeki manitou maşanın gidon kilitlemesi mandallı. Aynı maşadan başka bir bisiklette gördüm, gidon aparatı grip şeklindeydi, yani elciğin yanında elcik gibi çevirmeli olarak bir aparat takmışlar. %100 emin olmamakla birlikte, sanırım maşa üzerinden kilitlemeli olanlar, remote kilitli sisteme dönüştürülemiyor.

• Beğen
Tepkiler: bforummurat
Sadece gidondan kilitleme aparatı almakla iş bitmiyor, bacağı kilitleyen mekanizmayı da değiştirmeniz gerekiyor "genelde" oldukça pahalıya geliyor.

Merhaba benim bisikletimin maşası da Suntour XCT V2.
Maşanın sağ tarafındaki kilitleme aksanı kırık olarak satın aldım. Çinde buna uyumlu parçalar var ama hangisinin olacağına emin olamadım.
Hangisini almam konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Bisikletimin fotolarını ve linki ekliyorum.

(link)

Dosyalar

• 20160501_184158.jpg
    20160501_184158.jpg
    58,2 KB · Okunma: 72
  • 20160501_184203.jpg
    20160501_184203.jpg
    56,3 KB · Okunma: 71
Geri