Scudo Sports

Maşa Gidon bağlantısı eğrildi

kvnccelik

Aktif Üye
Tepki
73
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar geçen günlerde dikkatsizlik sonucu dimdirek kaldırıma bindirdim 15-20 km hızla. Kendim bisiklet üzerinden uçtum ama çok şükür bir şey yok. Bir iki bisikleti de kontrol ettim büyük bir problem görülmüyor. Fakat gidonu sağa sola biraz fazla çevirmeye çalıştığımda zorlanıyordu. Sonra baktığımda alt taraftaki maşa ve gidon bağlantısı tam oturmuyor gibi gözüküyordu. Nasıl çözebilirim, söküp takmam mı gerekir?

Scudo
@kvnccelik

Merhaba. İlk önce fotoğraf eklemeniz gerekiyor.. Yorum yapabilmemiz için resim şart.. Teşekkür ederim.:)

Furş dağılmış, değişecek. Ama korkarım maşa da eğilmiş olabilir çarpmanın etkisiyle. Tamirci yolu gözüktü size.

Boğazda hafif gevşeklik yoksa ve furş rulmanlı değil bilyalı ise ve çektirmeyi de birisi guzelce ayarlamadıysa Alttan furş yatağı oynamıştır. Gidon boğazının vidalarını sal, üstten çektirmeden boşluğu al ön freni sıkarak ileri geri bisikleti zorla.. Boşluk yoksa sorun yok boşluk varsa söküp detaylı incelemek lazım...

hadi ya.. baya iş çıktı o zaman desenize.. izmitte de hakkıyla kim yapabilirki bu işi? Bisiklet Trek 7.5FX istanbula mı götürmek gerek acaba..

http://i58.tinypic.com/72su3b.jpg

Arkadaşlar durum böyle maalesef. Ön freni sıkıp ileri geri yapınca da bir miktar boşluk var gibi. :( Ne yapmak gerek şimdi..

@kvnccelik

Servis yolu görünmüş.
Garantiden maşayı değiştirirler diye düşünüyorum, umuyorum.

@kvnccelik
sanayide tornacılar yapar :) prese sokup düzeltirler fakat servisi bundan önce düşünmelisiniz :)

maşa mı yamulmuş yoksa furş takımı dağıldığından mı bu eğik görüntü ortaya çıkıyor? Maşa karbon, hemen yamulacağını sanmıyorum ama? Ne dersiniz..

@Gökhan Toros

maşanın borusu yamulmuş.
furçla bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
hatta bence garanti içindede olmaz.
yeni maşa almanız lazım.

@kvnccelik

Maşa Karbon, fakat boru karbon değildir. Alt seviye modellerde değil.
Yamulan kısım da o bağlantı noktası gibi görünüyor.

Sökmek çok zor değil.
Önce tepedeki furç kapağı vidasını sökün.
Sonra gidon boğazının sağındaki ve solundaki vidaları gevşetin.

Kapağı, boğazı ve spacerları çıkartın.
Sonra aşağıya doğru çektiğinize maşa gelecektir. Tepeden ufak darbelerle destek olmanız gerekebilir.

Karbon fiber yamulup ta öyle yamuk kalmaz(durmaz),kırılır..... :eek:

ilk iş servis gözüküyor herhalde? Kendimin açıp bakması bir şeyi değiştirir mi?

TREK kadrolarına ömür boyu garanti veriyor ama bakalım o kapsama girecek mi..

Tekrardan selamlar arkadaşlar,

Kendi işlerim ve biraz da tembelliğim yüzünden 6 aydır bisikletten ayrıyım. Geçen haftasonu bisikleti İzmit'te bir tamirciye gösterdim. Maşanın eğildiğini, düzeltmeye çalışabileceğini ama düzelmeme ihtimalinin de olduğunu söyledi. Hatta bir tanesi gidonu 180 derece döndürüp sert bir şekilde vurursak düzelir gibi garip bir çözümle geldi. :hihi: Ben de acele etmek istemedim. Herhalde İstanbul'da kendi servisine götüreceğim.. Bisikletin maşası Bontrager Nebula Carbon. Bu parçayı bulabilir miyiz, bulursak da kaça patlar acaba?

Tamirciler maşayı söküp baktılar mı ? Yoksa dışarıdan göründüğü kadarı ile mi arızayı tespit ettiler. Fotoğrafta alın borusu alt hizası ile temasta olan maşa arka kenarında ayrıca kırık çatlak vs. hasar olanilir. Eğer öyle ise tamirle uğraşmak pek doğru değil. Maşanın fiyatı 125-150€ civarıdır tahminen.

• Beğen
Tepkiler: kvnccelik
@caner ünsal

Bisikleti Ortaköy'deki Bahar Bisiklete bıraktım, büyük ihtimalle maşa Amerika'dan tedarik edilecek. Daha belli değil ama bana da tuzlu bir masraf çıkacak gibi.. :)

Geri