Scudo Sports

Marmaris - Kaş (2019 yazı tur planı)

mfk

Üye
Tepki
35
İsim
Muhammed Fatih
Bisiklet
Kron
Merhaba, öncelikle planlanan bir tur için tavsiye almak için açtığım bu başlığı yanlış yere açmışsam adminlerden düzeltmelerini rica ediyorum.

2019 yazında yapmayı planladığım Marmaris'ten başlayıp kıyı şeridini takip ederek Kaş'a ulaşan bu tur için Strava'da bir rota oluşturdum. Bu benim ilk turum olacak, bu nedenle bu güzergahları çok bilmiyorum. Rota sizce nasıl? Bisikletle gidilmeyecek yerler olabilir mi? (Mesela Marmaris'te sanırım askeri bir bölgenin önünden geçiyor, oradan daha önce geçen ya da geçilebildiğini bilen var mı?) Rotayı oluştururken Fethiye'den sonra Kelebekler Vadisi'ne kadar gidip geri gelme gibi çizdi, oraların yolu nasıldır?

Bunun yanında rotada değişiklik tavsiyeleriniz varsa iletirseniz memnun olurum. :)

Rota linki: (link)

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. :)

Scudo
çok iyi bu yaz forumda bol bol tur yazısı okuyacağız demektir bu . konu takip

@ippon
umarım gerçekleştirebilirim ve yazısını buraya yazarım :D

strava 'da ne görsem iyi babadağ tırmanışı da eklenmiş rotaya . size kolay gelsin diyorum. geçen yaz ağustos ayında marmaris'in çeşitli yerlerine kısa kısa turlar yaptım o sıcaklarda bisiklet sürmek akıl karı değilmiş onu öğrenmiş oldum. bence bu rotanın tadı mayıs ya da eylül/ekim gibi çıkar .

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@yusuflvd
ben de bakayım güzel bir siteye benziyor, teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: yusuflvd
Marmaris'de askeri bölge dediğiniz yer Aksaz Deniz Üs Komutanlığı. Malesef o bölgeden sadece askeri personel ve civar köylerde yaşayan köylüler geçebiliyor. Özellikle maps.me , komoot uygulamasında rota oluşturulduğunda, uygulama bu bölgeyi görmezden geliyor. Birçok yabancı bisikletliyi bu bölge hakkında uyardım çünkü aynı yolu geri dönmek zorunda kalıyorlar. Rotanız güzel fakat yaz ayı malum ne kadar erken yola çıkarsanız sizin kârınıza olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: mfk
Yaz ayları çok sıcak oluyor. Sıcağı sindire sindire yemek, güneş doğduktan sonra yola çıkmaktan bin kat iyidir. O zaman o kadar kötü etkilemiyor.

@ismail fidanci
Cevabınız için teşekkür ederim, benim de o yönde şüphem vardı zaten geçebilme konusunda. rotayı değiştireceğim mecburen :)
yaz için dedim ama muhtemelen eylüle sarkacak gibi zaten, zamanı gelsin de bakalım :)

• Beğen
Tepkiler: ismail fidanci
Merhabalar,
Rotanizin hemen hemen aynisini gecen yaz Izmir-Antalya turu yaparken gectik. Harika bir rota, oncelikle tebrikler!
Strava planinizda 100.km civarinda Gocek tuneli var. Bu tunel ozel isletme ve malesef hicbir sekilde bisiklet gecirmiyorlar. Zaten sizin planda da orada dagdan gecis gorunuyor ama yine de oraya geldiginizde tunele niyet ederseniz aklinizda bulunsun diye yazdim :)
Diger arkadaslarin da dedigi gibi sicaklik belirleyici bir etki yaratiyor. Bir de stravanin yukseltilerine cok guvenmemenizi oneririm. Ufak denebilecek cok fazla inis cikis var, yuklu tur yapiyorsaniz gunde 50 km gibi hesap yapin, dusundugunuzden uzun surecektir :) Biz 750 kmyi 12 gunde sozde tatil yapa yapa ogleden sonralari denize gire gire gitmeyi planlarken hesap hatalarimiza sove sove gece yarilarina kadar bisiklet ustunde epey hirpalanmistik :)
Son bir not: Oludeniz ve Faralya cikislarini ayni gune planlamayin, uzulursunuz :)

@btu
tavsiyeler için teşekkürler :) ben de zaten 5 gün günde 60 km ortalama olarak planlıyorum, ilk turda çok zorlamak istemedim.

not: rotayı tavsiyeler doğrultusunda biraz değiştirdim, şimdilik köyceğiz - kaş oldu ama bakalım :D

@btu

Çok haklısınız. Turda hesaplar asla tutmuyor :) Ama o zorlukları sonradan hatırlayınca, insanın yüzüne oturan o hınzır gülümseme yok mu?...

Kaş değilde finike de bitirin turunuzu. Ülkenin en güzel yol manzaralarından birisiyle yolculuk yaparsınız. Geçen sene yaptığım antalya muğla turunun tadı hala damağımda.

Dosyalar

• D817533B-FE0D-4880-9078-356A2D4CE493.jpeg
    D817533B-FE0D-4880-9078-356A2D4CE493.jpeg
    435,5 KB · Okunma: 31
  • Beğen
Tepkiler: mfk
@Kursat akin
kesinlikle düşüneceğim :harika:

Daha öncesinde bu turu yapan biri olarak OruxMaps kayıtlarının umarım bir faydası olur.

@Kursat akin

Kürşat beyinde belirttiği gibi Kaş yerine Finike hatta olympos'ta sonlanabilir tabi Kaş sonrasında 10-15 kmlik bir tırmanış sonrasında da Demre'ye kadar 10-15 km'lik bir iniş, sonrasında virajı bol manzarası keyif verici bir yol ile Finike tabi sonrasında da Kumluca-Adrasan-Olympos

Geri